برگزاری آیین افتتاحیه پویش ملی بیابان در پردیس

آیین افتتاحیه پویش ملی بیابان بمناسبت روز ملی بیابان و به منظور تحقق اهداف توسعه پایدار منابع طبیعی کشور و بررسی جایگاه منابع طبیعی در ادیان الهی، با حضور ریاست پردیس، نمایندگان انجمن های ادیان و اساتید و دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی در روز سه شنبه  سی ام خردادماه 96 در پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست که به همت انجمن علمی دانشجویی احیا مناطق خشک و کوهستانی برگزار شد معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در پردیس گفت: مهم ترین مشکل امروزجامعه انسانی که سبب می شود از منابع الهی خوب استفاده نشود ناشی از جهل و ناآگاهی است. حجت الاسلام سیدجواد موسوی افزود: یکی از وظایفی که قرآن برای ما مشخص می کند مامور کردن انسان ها به عمران و آبادانی زمین است و احیا کردن زمین وظیفه انسان ها است. وی اضافه کرد: قرآن انسان ها را تشویق به آبادانی و سرسبز کردن زمین می کند وکسانی که به این مساله توجه نمی کنند را مورد توبیخ و سرزنش قرار می دهد. در این نشست نماینده انجمن ارامنه تهران گفت: دیدگاه تمام ادیان الهی به منابع طبیعی و طبیعت توام با احترام، ستایش و شگفتی بوده است. باریس مجنونیان افزود: دردین اسلام یک مومن برای نمازخواندن با آب وضو می گیرد، بر خاک سجده می کند و برای دعا به آسمان چشم می دوزد و طبیعت را ارج می نهد. وی اضافه کرد: در دین زرتشت نیزآغاز 2 جشن نوروز و مهرگان همزمان با 2 پدیده طبیعت تجدید حیات و خواب است و این نشان دهنده اهمیت به طبیعت است ، در این دین میهن و زادگاه مترادف با آب و خاک است. مجنونیان گفت: در دین یهود رویارویی انسان با خدا همیشه در طبیعت بوده و رفتن حضرت موسی (ع ) به کوه در تورات به وفور دیده می شود. دکتر حسین آذرنیوند رئیس دانشکده منابع طبیعی پردیس در این نشست با اشاره به تخریب منابع طبیعی توسط بشریت گفت: دنیای امروز از نظر منابع طبیعی وضعیت خوبی ندارد و به اسم تمدن تیشه به ریشه خود زده ایم. وی با بیان اینکه همه ادیان الهی و حتی ادیان غیرالهی درارتباط با منابع طبیعی نظرات یکسانی دارند اظهار داشت: طبیعت مظهر وجود الهی است و همه ادیان آن را تقدیس می کنند اما امروز همه از این تقدس فاصله گرفته اند. آذر نیوند گفت: امروز حرص ، ثروت اندوزی و همه چیز بر مبنای مادیت شده است و شاهدیم که چگونه همه طبیعت به اشکال مختلف در حال تعرض و نابودی هستند. نماینده انجمن زرتشتیان تهران نیز در این نشست گفت: شواهد تاریخی نشان دهنده این مهم بوده که ایرانیان همیشه حرمت طبیعت را نگه داشته و آن را پاس می داشتند. گوهر خداد کوچکی به نمادهای طبیعت در ادیان الهی و در بین قرون مختلف اشاره کرد و افزود:ایرانیان نمادهایی چون آب؛ آتش و خاک را مظهر پاکی و سمبل پاک شدن از بدی ها می دانستند که این نشان دهنده حرمت و ارزش بالای طبیعت برای ما بوده است. وی با بیان اینکه سنت ها هویت ما است و به همین جهت سنت ها را پاس می داریم ،اظهار داشت:در ایران باستان با هر تولد و مرگ درخت می کاشتند و هر خانه ای پر از درخت بود چرا که معتقد بودند همواره باید زمین را خرم و پاک نگه داریم زیرا موجب خشنودی اهورا مزدا می شود. خداد کوچکی افزود: دین زرتشت به تمام مردم دنیا این مساله را بیان می کند که محیط زیست را پاک و سالم نگه دارید و پاکی و پاک بودن را به انسان آموخته است. نماینده انجمن آشوریان تهران نیز در این نشست گفت: دین مسیحیت همیشه انسان ها را به رعایت کردن و حرمت نگه داشتن طبیعت و منابع طبیعی دعوت کرده است. آربلا زایا افزود: قوم آشور سال نو را همزمان با روز طبیعت آغاز می کنند و این به معنی شروع دوباره و اهمیت داشتن طبیعت برای ما است. وی اضافه کرد:آشوریان برای آب ارزش زیادی قائل و آن را به عنوان روشنایی می بینند و همیشه سعی در پاسداشت و نگه داشتن حرمت این منابع دارند. در ادامه مراسم، دکتر حسن احمدی با یادی از گذشتگان و بزرگان بیابان کشور به اهمیت مسئله بیابان زدایی و نیز موضوع گرد وغبار پرداختند.

همچنین دکتر غلامرضا زهتابیان در سخنانی با تقدیر و تشکر و تشویق دانشجویان فعال این عرصه، خاطر نشان کردند چنین برنامه ها و فعالیت‌هایی باید با حمایت مسئولان بصورت مداوم و همیشگی برگزار شود چرا که مسئله بیابان موضوع مهم وحیاتی است.

دکتر محمد جعفری نیز با اشاره به پاره ای از مشکلات منابع طبیعی، عدم متخصص بودن مسئولان و روسای بسیاری از سازمان ها و اداره‌های منابع طبیعی را متذکر شدند.

دکتر حسین آذرنیوند یکی دیگر از مفاخر عرصه بیابان زدایی، ضمن تشکر از تیم اجرایی مراسم، از اساتید و متخصصان پیشکسوت علوم بیابان کشور تقدیر و تشکر نمودند.

در این مراسم ازمفاخرعرصه بیابان زدایی، آقایان دکتر حسن احمدی- دکتر محمد جعفری- دکتر حسین آذرنیوند - دکتر غلامرضا زهتابیان- دکتر پرویز کردوانی و دکتر محمدرضا اختصاصی تقدیر و تجلیل شد.