نشست اعضای هیات علمی پردیس با دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و استاندار استان البرز

نشست اعضای هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر نجفی استاندار استان البرز، روز دوشنبه شانزدهم بهمن ماه 96 در سالن همایش های شهدای پردیس برگزارشد. در ابتدای جلسه، دکتر سید حسین گلدانساز رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ضمن تبریک دهه مبارک فجرو پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و خیر مقدم به میهمانان، فعالیت های پردیس را در سطح کشور اثرگذار دانسته و اذعان کردند: در حال حاضر در حوزه های مختلف معاونت علمی ریاست جمهوری همکاری و مشارکت داریم و آمادگی داریم در ارزیابی شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی و منابع طبیعی همکاری داشته باشیم . رئیس پردیس با اشاره به اهمیت پارک های علم و فناوری گفتند: تلاش داریم پارک علم و فناوری را در پردیس توسعه دهیم و یک مرکز نوع آوری در پردیس دایر کنیم تا تحقیقاتی کاربردی و به مرز بازار رسیده را توسعه و تجاری سازی کنیم. دکترگلدانساز با اشاره به طرح های تحقیقاتی و کاربردی، خاطر نشان کردند: طرح های بسیار خوبی توسط محققین این پردیس در حال انجام است که پرورش گوسفند چندقلوزا، تهیه اطلس بیابان زایی ایران،تولید بخشی ازبذر کلزا و بذر گندم کشور، نوآوری در کاشت چمن زمین های فوتبال، تولید محصولات ارگانیک و بدون سم،طرح های گلخانه ای و اندازه گیری سموم و آلاینده های مواد غذایی،تولید صنعتی محصولات لبنی و نوشیدنی و طرح توان افزائی روستاییان و عشایردر قلعه گنج استان کرمان و امکان توسعه و اجرا در دیگر مناطق کشور از جمله این طرح های تحقیقاتی و کاربردی می باشد.

سپس دکتر محمد علی نجفی استاندار البرز هم در سخنانی استفاده از ظرفیت و توان علمی دانشگاه ها را مهم بر شمردند و تاکید کردند استان البرز آمادگی دارد تا در حوزه های کشاورزی و صنعت از ظرفیت اساتید علمی دانشگاه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بهره مند شود. دکتر نجفی گفت:ما آمادگی داریم در موضوعات مختلف کشاورزی از اساتید علمی این دانشگاه استفاده کنیم و هدف استفاده بیشتر از اساتید و دانشجوهای این دانشگاه در حوزه های کشاورزی و صنعت و بالاخص اقتصاد مقاومتی است.

در ادامه دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه مشکل امروز پژوهش فقط پول نیست و باید ماهیت تحقیق و پژوهش را از بدنه پژوهش های دولتی جدا کرد و به بخش خصوصی سپرد گفت: علمی که در جامعه های دانشگاهی تولید می شود باید گره ای از مشکلات مردم حل کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفتند: بسیاری از مشکلات جامعه دانشگاهی پایه ای است که در ستادهای معاونت علمی سعی می شود مسایل فعلی بررسی و برطرف شود تا در مکانیزمی علمی حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد بودجه کشور جاری است  افزود: ۸۵ درصد بودجه تحقیقات کشاورزی کشور در دست مرکز تحقیقات کشاورزی است که بیشتر این بودجه صرف حقوق و دستمزد می شود و در نتیجه تکنولوژی در این بخش توسعه پیدا نکرده و مشکلات پایه ای در اقتصاد و آموزش وجود دارد هر چند تلاش شده بر مدار اصول باشیم.

ستاری ادامه داد:  ایران رتبه سیزدهم را از حیث اعزام دانشجویان به خارج از کشور دارد اما با وجود این امر در اقتصاد تاثیرگذار نبوده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در این چند سال اخیر سعی کردیم تا بخش خصوص در پژوهش سرمایه گذاری بکند که نمونه هاش شرکت های دانش بنیان است که هم بصورت توانی از نظر تعداد و هم از نظر رشد بزودی از بزرگترین شرکت های کشور می شوند.

ستاری گفت:  بحث کشاورزی در این دوره برای ما مهم است  چون نقش ویژه ای در ایجاد شغل خواهد داشت  و در بحث نفوذ تکنولوژی و بحث توسعه استارت آپ ها می تواند کمک کند.

وی با بیان اینکه مشکل پژوهش پول نیست بلکه ماهیت پولی است و همین امر باعث شده تا فقط پژوهشکده های دولتی داشته باشیم ادامه داد: در حوزه آب مشکل سواد داریم طوری که حتی دو تا مهندس مشاور مطمئن نداریم و روش های قبلی که در حوزه آب پیاده شده اشتباه درآمده که نتیجه مشکل کمبود دانش در این حوزه است.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: در بخش کشاورزی با خلأ مواجه هستیم که لازم است با نوآوری و استفاده از برنامه‌های دانش‌بنیان این خلأ را برطرف سازیم.

در حاشیه این نشست، از مهمترین دستاوردهای مرکز رشد پردیس و شرکت های دانش بنیان بازدید بعمل آمد.