بازدید دو ساعته دانشجویان و کارکنان پردیس

از

نمایشگاه کوچه های بنی هاشم

عصر روز دوشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و اداره روابط عمومی پردیس یک کاروان سی نفره مرکب از دانشجویان و کارکنان پردیس به نمایشگاه کوچه های بنی هاشم واقع در دانشگاه تهران اعزام گردید.

نمايشگاه كوچه‌هاي بني‌هاشم در دانشگاه تهران عنوان نمايشگاهي است كه از 28 فروردين ماه همزمان با ايام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها  در ضلع شمالي مسجد دانشگاه تهران برپا شده بود و از ساعت 11:30 لغايت18 در ضلع شمالي مسجد دانشگاه تهران منتظر قدم‌هاي صاحبدلاني بود كه حتي براي لحظه‌اي به غريبي حضرت علي علیه السلام و مظلوميت حضرت فاطمه سلام الله علیها دلتنگ مي‌شوند.

این نمایشگاه که به همت نهاد رهبری دانشگاه تهران برپا شده بود، یاد آور خاطراتی تلخ و روایتی مجسم از داستان غصب خلافت ، فدک و شهادت بانوی مظلوم و غریب حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها بود.

فضای عطراگین کوچه های بنی هاشم به خوبی نمایان و ملموس به نظر می رسید . در اين نمايشگاه زمين خاكي و ديوارهاي گلي فضايي را به قلب تاريخ پيوند مي‌دهد تا در حال و هواي مدينه چند گامي همراهي كني؛ اولين توقفگاه شأن نزول حديث كساء و حديث ثقلين را شرح مي‌دهد و چند قدم آن طرف‌تر با ماجراي ليله المبيت و فداكاري‌هاي حضرت علي علیه السلام در توطئه دارالندوه آشنا مي‌شوي.

چند لحظه بعد با رويت صحنه ای نمايشي از غدير خم روايتي ديگر را بايد پيگير شوي .

و ادامه آن را در تنهايي جنازه نزديك‌ترين مخلوق به خدا و آخرين رسول صلی الله علیه و آله و سلم تماشا كني. از هاشميان چند نفري مي‌بيني كه داغداران رحلت عظيم پیامبرخدایند و حضرت علي علیه السلام  و حضرت فاطمه سلام الله علیها را همراهي مي‌كنند.

از صحنه سقيفه به بعد، هيزم‌ها بر دوش مغيره سنگيني مي‌كند و او لحظه‌اي بعد آستانه‌اي را به آتش خواهد كشيد كه جبرئيل وقتي سعادت ورود از آن پيدا مي‌كرد السلام گفتنش در آسمان‌ها مي‌پيچيد.

از ضربه‌هاي غلاف شمشير و سيلي نگفتم تا بيش از اين دلت را به درد نياورم.

بعد از اين صحنه‌ها ناگزير بايد بيت الاحزان فاطمه سلام الله علیها تخريب شود و پيكر حضرت زهراعلیها سلام در دل شب با فانوس تك‌ ستاره هاي عالم تشييع شود.

غريبانه از كنار صحنه شبيه به قبرستان بقيع مي‌گذريم .

و عاشورا را چند قرن بعد در حماسه‌هاي رزمندگان اسلام در جبهه‌ها مي‌بنيم كه اين بار شمشيرها، اسلحه‌هاي گرمي شده بود كه در حجمي وسيع صحنه‌هاي تمثيلي از عاشورا را به نمايش مي‌گذاشت.

و در پایان برو بچه های دانشجو منتظر سئوالات بازدید کنندگان بودند.با بچه ها آنقدر مشغول گفت و شنود شدیم که یادمان رفت ساعت 18 باید برگردیم پردیس.  انتهای نمایشگاه میزگرد هایی ترتیب داده شده بود تا به سئوالات بازدید کنندگان پاسخ داده شود .

واحد خبر اداره روابط عمومی پردیس کشاورزی  ومنابع طبیعی دانشگاه تهران