حضور دکتر سید حسین گلدانساز در گفتگوی زنده سیمای البرز

۱۱ آبان ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۵ کد : ۱۳۲۸۷ اخبار
تعداد بازدید:۵۱۶
دکترسید حسین گلدانساز رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور در برنامه زنده تلویزیونی صدا و سیمای استان البرز در خصوص نقش دانشگاه در فرآیند توسعه اقتصادی و صنعتی گفتند: همانطور که جمعیت در جوامع ازدیاد و رشد پیدا می کند توسعه در حوزه های مختلف جوامع انسانی هم یک نیاز بدیهی است...

دکترسید حسین گلدانساز رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور در برنامه زنده تلویزیونی صدا و سیمای استان البرز در خصوص نقش دانشگاه در فرآیند توسعه اقتصادی و صنعتی گفتند: همانطور که جمعیت در جوامع ازدیاد و رشد پیدا می کند توسعه در حوزه های مختلف جوامع انسانی هم یک نیاز بدیهی است. برای توسعه دو راه وجود دارد: یا هر کس و هر سازمان بر حسب سلیقه و برنامه ریزی خودش، توسعه را در پیش می گیرد و یا اینکه بصورت منطقی و بر مبنای علمی، شرایط و امکانات موجود برای نیل به توسعه برنامه ریزی می شود. تجربه جوامع پیشرفته دنیا نشان می دهد که کشورهای پیشرفته بر مبنای علمی و اطلاعات و داده هایی که جمع آوری میکنند برای توسعه طرح ریزی می کنند تا به توسعه اصولی و پایدار برسند. ایشان تصریح کردند امروز در کشور ما نیاز جدی وجود دارد که توسعه را بر محور دانش بنیان برنامه ریزی کنیم تا به اهداف بلند مدت و توسعه پایدار منجر شویم و در واقع موقعی می توانیم توسعه پایدار را ترسیم کنیم که بر مبنای دانش بنیان باشد. رئیس پردیس با انتقاد از بازه طرح های پژوهشی کوتاه مدت، تاکید کردند: پژوهش ها در صورتی به نتیجه دلخواه می رسند که تداوم داشته باشند و اگر با جابجایی دولت ، مجلس و مسئولین با چالش مواجه شود نتیجه دلخواه حاصل نخواهد شد. ایشان با اشاره به ارتباط بین صنعت و دانشگاه ها گفتند: دانشگاه ها در فرآیند توسعه خود به سه نسل طبقه بندی شدند. دانشگاه های نسل اول که برای آموزش برنامه ریزی شدند. دانشگاه های نسل دوم که پژوهش را در کنار آموزش و مکمل آن تعریف کردند و برای بهینه کردن آموزش و پژوهش تا حدودی امکانات و زیرساخت ها را فراهم نمودند.دانشگاه های نسل سوم که قرار است هم آموزش و هم پژوهش را به پیش ببرند و هم اینکه ماموریت دارند با ایجاد ارتباط با صنعت، پژوهش ها و تحقیقات آنها منجر به برطرف نمودن موانع و مشکلات صنعت و جامعه گردد. رئیس پردیس اضافه کردند دانشگاه های نسل سوم که امروزه جامعه هم از آنها انتظار دارد تا با برقراری و ارتباط بهتر با صنعت، مشکلات پیش روی صنعت و جامعه را برطرف نمایند، نیازمند زیرساخت ها و امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی با کیفیت هستند تا بتوانند بر روی موانع صنعت و تولید تمرکز کرده و آنها را مرتفع نمایند، لیکن در طول سالهای گذشته با توسعه آماری و کمی  دانشگاه ها در جای جای کشور که حتی در نقاطی اصلا لزومی هم نداشتند، موجب شده است تا بجای توسعه کیفی مراکز علمی به توسعه کمی  روی آورده شود و این وسط حلقه مفقوده ای بین صنعت و دانشگاه ایجاد شود. چرا که اگر در طول سال های گذشته توسعه کیفی را در مراکز علمی نهادینه می کردیم امروز شاهد بودیم که دانشگاه ها نقش پررنگتری در حل مشکلات صنعت و مردم داشتند که امیدواریم این روابط تقویت شود.   


( ۲ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.