میتاپارک؛ پیش رویدادی بر استارت‌آپ ویکند کشاورزی و سلامت هوشمند پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

۰۵ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۴۳ کد : ۱۶۸۵۱ اخبار
تعداد بازدید:۱۳۴۳
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با همکاری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، اولین رویداد میتاپ (meet up) را با نام “میتاپارک” با محوریت حل نوآورانه چالش های کشاورزی و منابع طبیعی با حضور اساتید و فعالان حوزه کشاورزی برگزار کرد. . .

پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با همکاری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، اولین رویداد میتاپ (meet up) را با نام “میتاپارک” با محوریت حل نوآورانه چالش های کشاورزی و منابع طبیعی با حضور اساتید و فعالان حوزه کشاورزی برگزار کرد.
میتاپارک کشاورزی و منابع طبیعی، پیش درآمدی بر استارت آپ ویکند کشاورزی و سلامت هوشمند است که از 31 خرداد لغایت 4 تیر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
این رویداد در سه بخش معرفی، سخنرانی و شبکه سازی به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین برگزار شد.
دکترسید حسین گلدانساز رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با تاکید بر وجود زمینه های کسب وکار فراوان در بخش کشاورزی اظهار داشت: تولید غذای سالم مهم ترین فعالیت در حوزه کشاورزی است چراکه نیاز اولیه تمام انسانهاست. ایشان تشریح کردند: با توجه به اینکه هر روزه کودهای شیمیایی و سموم مختلف برای تولیدات کشاورزی مصرف می شود، هر راه حل برای عدم استفاده از این سموم باعث ایجاد یک کسب وکار می‌شود.رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی افزودند؛ به منظور توسعه و رونق بخشیدن به بخش کشاورزی که مهم ترین صنعت در توسعه اقتصادی هر کشور است باید قدم های جدی برداریم.
میتاپارک اولین میتاپ است که در یک پارک علم و فناوری برگزار می‌شود.
در بخش معرفی این رویداد، مهندس فاطمه صداقت فرد؛ معاون مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اینکه میتاپارک کشاورزی و منابع طبیعی، دورهمی دوستانه با حضور فعالان و صاحب نظران حوزه کشاورزی و سلامت است گفت: هدف از برگزاری این رویداد بیان راه حل های نوآورانه و فناورانه به منظور رفع چالش های کشاورزی کشور است.
وی ادامه داد: از اهداف دیگر برگزاری میتاپارک؛ بیان راهکارهای نوآورانه برای کسب وکارهای کشاورزی و منابع طبیعی و شبکه سازی در بخش کشاورزی می باشد. میتاپارک اولین میتاپ است که در یک پارک علم و فناوری برگزار می‌شود.
راه‌اندازی اکوسیستم رشد پایدار در کشور بدون مشارکت تمام دست اندکاران کلیدی میسر نمی‌باشد.
در ادامه مهندس سید ابولفضل میرقاسمی، رییس هیات مدیره کانون توسعه کارآفرینی روستایی ایران به بیان محوریت چالش های راه‌اندازی کسب وکار در ایران پرداخت و گفت: جهت راه اندازی اکوسیستم رشد پایدار عملکرد بخش دولتی به تنهایی کارگشا نمی باشد و به مشارکت همه دست اندرکاران کلیدی از جمله بخش علمی و دانشگاهی، بخش غیردولتی و جامعه مدنی، بخش خصوصی وکارآفرینان و بخش رسانه نیز نیاز است.
مهندس میرقاسمی یادآور شد: کانون تکرا به عنوان یک NGO قصد دارد ارتباط و تعامل موثر بین اجزای اکوسیستم کارآفرینی روستایی را برقرار کند.
میرقاسمی با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه پایدار روستایی با در نظر داشتن چالش های موجود بیان کرد: 25 درصد از جمعیت کشور در روستاها سکونت دارند و این نشان از انسانی بودن توسعه روستایی است.همچنین سهم جمعیت روستایی از تولیدات ناخالص ملی کشور 26 درصد برآورد شده است که نشان از نقش روستاییان در تولیدات بالای محصولات کشور به خصوص در بخش غذایی و کشاورزی است. وضعیت نگران کننده تولید و اشتغال در روستاها به افزایش خالی شدن روستاها منجر شده است و در نتیجه کاهش نیروی انسانی خلاق، توانمند و ارزش آفرین مورد نیاز فعالیت های اقتصادی در روستاها بسیار احساس می شود.
میرقاسمی در ادامه به تشریح موانع توسعه کسب وکارها از جمله موانع سیاستی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فناوری، قانونی،محیط زیستی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی پرداخت.
بازماند نخستین پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند در ایران است.
آیدین خانکشی پور، بینانگذار و رییس هیات مدیره گروه توسعه کسب وکار سایروپلیس و مدیرعامل استارت آپ بازماند ادامه داد: بازماند نخستین پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند در ایران است که با شش اپلیکیشن یکپارچه، پل ارتباطی میان شهروندان و منابع انسانی با مدیریت شهری است که راهکاری هوشمندانه، سریع و آسان جهت مدیریت فرایند پسماند به شمار میرود.
خانکشی پور ادامه داد: پسماند خشک در کشور توسط زباله گردها جمع آوری میشود و این پسماند زمانیکه به کارخانه یا صنایع مورد استفاده آن می رسد با توجه به آلوده بودن آن مورد استفاده این صنایع قرار نمی گیرد. ما در بازماند، پسماند را قبل از اینکه آلوده شود، جداسازی میکنیم و سپس آن را به محل های مورد استفاده انتقال میدهیم.این جداسازی توسط خود مردم انجام می شود. مردم با نصب اپلیکیشن بازماند علاوه بر کسب آگاهی نسبت به چگونگی جداسازی پسماند خشک و نحوه تحویل زباله ها به بازماند، در ازای این عمل و با توجه به وزن زباله خود هزینه دریافت می‌کنند.
خانکشی پور ادامه داد در حال حاضر بازماند 15371 کاربر فعال داشته و در ازای آن 3822 میلیارد جریان مالی داشته است. برخی از کاربران ما نیز، با حضور در طرح قطره، قطره مهر بازماند (نیکوکاری) تاکنون نزدیک به 130 میلیون تومان مشارکت مردمی داشته اند.
بیش از 4000 فرصت برای حضور شرکت‌ها و استارت آپ های فناور محور در مسیر از مزرعه تا سفره وجود دارد.
الهام فهام؛ عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به کاربرد نوآوری در موفقیت کسب وکار گفت: در اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی کشور ما،جای استارت آپ ها حوزه کشاورزی بسیار خالی است و تعداد محدود استارت آپ های موجود در کشور نیز در بخش خدماتی فعالیت میکنند و بخش فناور محور کشاورزی مغفول مانده است. گزارشها حاکی از آن است که 4000 فرصت برای حضور شرکت‌ها و استارت آپ های فناور محور در مسیر از مزرعه تا سفره وجود دارد.
روند تشخیص فرصت در حوزه کشاورزی با رشد چشمگیری مواجه بوده است به طوریکه میزان سرمایه گذاری تنها در بخش مزرعه کشاورزی از 1/1 بیلیون دلار در سال 2012 به 7/4 بیلیون دلار در 2019 افزایش یافته است. این افزایش نشان از جذابیت این موضوع برای سرمایه گذاران است.
فهام ادامه داد؛ این عرصه ظرفیت بالایی جهت ایجاد کسب وکار و کارآفرینی دارد اما باید توجه کرد که هر فرد نمی تواند یک کسب وکار راه بیاندازد. افرادی باید وارد فضای کارآفرینی شوند که توانایی های لازم و مهارت های نرم مانند مهارتهای مدیریتی، روانشناسی، تحمل ابهام و… را داشته باشند چراکه در اره اندازی استارت آپ عدم قطعیت موج میزند.
فهام در ادامه به بیان چگونگی نشات گرفتن ایده های نوآورانه در بخش کشاورزری پرداخت و گفت: روندهای جهانی، چالش ها و نیازها، دانش عمیق، استارت آپ های حوزه کشاورزی و شبکه سازی از جمله ریشه های اصلی شکل گیری ایده های نوآورانه در بخش کشاورزی است.
تشخیص درست نیاز مهمترین قسمت برای آغاز یک کار نوآورانه است.
دکتر امیرحمیدی؛ مدیرعامل شرکت ایده نوفارمد با بیان محور کسب وکار نوآور گفت: تشخیص درست نیاز مهمترین قسمت برای آغاز یک کار نوآورانه است. این جواب سوال افرادی است که در یک حوزه خاص به دنبال کسب وکار میگردند.
وی با تاکید بر نقش صنعت کشاورزی در توسعه کشور بیان داشت: 5900 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که کمتر از 5 درصد از آن ها به حوزه کشاورزی اختصاص دارند که نشان دهنده توجه بسیار کم به این حوزه و مظلوم بودن صنعت کشاورزی در کشور است.
حمیدی با ذکر چند چالش در بخش کشاورزی به برخی از نیازهای این عرصه اشاره کرد و اظهار داشت: 52 درصد از محصولات کشاورزی سطح زیرکشت آبی است و 48 درصد به صورت دیم. در صورتیکه 91 درصد تولید کشور با بخش سطح زیرکشت آبی و فقط 9 درصد تولید با بخش دیم است. در همین راستا می تواند راه حل های نوآورانه برای آبیاری درست و بهینه صورت گیرد.
بین کشاورزی و دامپروری ارتباط تنگاتنگی وجود دارد چراکه عمده مصرف محصولات کشاورزی در حوزه دام است. علوفه دام ها با توجه به جرم حجمی کمی و میزان مصرف بالایی که دارد واردات آن بسیار سخت است همچنین یکی دیگر از معضلات ما در بحث علوفه دام‌ها مسافت زیاد بین دامپروری ها و مکان کشت علوفه است. یک راه حل نوآورانه در این حوزه میتواند نوع بسته بندی و پرس های جدید و با تراکم بیشتر باشد که میتواند هزنیه های حمل و نقل را به شدت کاهش دهد.
به روز رسان، اولین بازار آنلاین مواد غذایی است.
مهندس علی فوزی، قائم مقام مدیرعامل شرکت به‌روز رسان با اشاره به بازار رسانی محصولات کشاورزی بیان داشت:” به روز رسان، اولین بازار آنلاین مواد غذایی است که بیش از 10هزار نوع کالا از برندهای معتبر مواد غذایی و گل و گیاه را گرد هم آورده است تا مشتریان بتوانند با مقایسه ویژگی های مختلف محصولات، به درستی کالای مورد نیاز خود را انتخاب و خریداری کنند. از آنجا که کالاهای متنوعی در به روز رسان عرضه می‌شود، مشتریان حق انتخاب بسیار زیادی دارند و می توانند با استفاده از اطلاعات محصول و بررسی کامل وب سایت و اپلیکیشن به روز رسان و استفاده از قابلیت مقایسه محصولات، خریدی برنامه ریزی شده و بهینه را تجربه کنند.”
یکی از بزرگترین مشکلات ما در بحث فروش محصولات تازه، حفظ مرغوبیت و کیفیت و تازگی آن هاست. در همین راستا، فروشندگان خرد مواد تازه غذایی براساس یک برنامه تامین، محصول خود را سفارش گیری میکردند. محصول فروخته شده وارد سردخانه ها شده و در مدت زمان کوتاهی و با همان کیفیت اولیه در اختیار مشتری قرار میگرفتند.
در پایان نخستین میتاپ با محوریت حل نوآورانه چالش های کشاورزی و منابع طبیعی دو شتاب دهنده بن دا لب و اسمارت ایکس به شرح موضوع و خدمات شتاب دهنده خود پرداختند .
یاشار غلامی مدیرعامل شتاب دهنده اسمارت ایکس با اشاره به اینکه این شتاب دهنده در حوزه تخصصی سلامت و کشاورزی هوشمند فعالیت دارد ادامه داد؛ سرمایه گذاری نقدی، کارگاه‌های آموزشی، فضای کار اشتراکی، فضای کار آزمایشگاهی و گلخانه‌ای، کارگاه‌های آموزشی، منتورینگهای فنی و کسب و کاری، خدمات ارزان‌سازی محصول و کمک به جذب سرمایه راند A از مهم ترین خدماتی است که اسمارت ایکس به تیم های فناور و صاحب ایده می دهد.
هادی باقری، مدیرعامل شتابدهنده بن دا لب نیز در این رویداد با بیان اینکه بن دالب یک شتاب دهنده فعال در حوزه زیست فناوری است تصریح کرد؛ فضای کار و تجهیزات کامل آزمایشگاهی، منتورهای کسب و کار به صورت تمام وقت، بذرمایه به منظور تامین مواد مصرفی و توسعه محصول، دسترسی به زنجیره ارزش گروه توسعه بن‌دا و امکان دسترسی به زیرساخت‌های کارخانه بن‌دا فر آور به عنوان تولید کننده صنعتی فرآورده های بیولوژیک از خدمات این شتاب دهنده به استارت آپ ها است.

بخش انتهایی رویداد نیز به پرسش و پاسخ و ایجاد شبکه‌سازی بین شرکت‌کنندگان در رویداد اختصاص داده شد.
 


( ۲ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.