مفاخرپردیس:«پریچهراحمدیان» چهره علمی و خیر

۰۴ مهر ۱۴۰۰ | ۱۵:۱۹ کد : ۲۱۳۸۸ اخبار
تعداد بازدید:۹۷۸
«پریچهر احمدیان» چهره علمی و خیر دانشکده کشاورزی بازنشسته شد. شصت و چهار سال پیش او یکی از هفت دختر دانشجویی بود که به دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران راه پیدا کرد و حالا بعد از چهل و پنج سال بازنشسته شد . . .

«پریچهر احمدیان» چهره علمی و خیر دانشکده کشاورزی بازنشسته شد. شصت و چهار سال پیش او یکی از هفت دختر دانشجویی بود که به دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران راه پیدا کرد و حالا بعد از چهل و پنج سال بازنشسته شد . 
وی بعد از چهار سال و گرفتن مدرک کارشناسی در رشته اصلاح نباتات توانست به عنوان معلم دستیار در همان دانشکده در گروه زراعت و اصلاح نباتات استخدام شود . 
دکتر پریچهر احمدیان طهرانی یک سال بعد با مهندس محمد جواد مراد اسحقی، که هم دانشکده ای در گروه گیاهپزشکی بود ازدواج کرد و سال ۱۳۴۲ به اتفاق همسرش برای کسب درجه دکترا به امریکا رفتند . 
پس از کسب درجه MS ( فوق لیسانس) بعلت بدنیا آوردن اولین فرزندشان، پرهام در ۱۳۴۳ و ابتلا به بیماری، از تحصیل باز ماند وی برای جبرانِ سریعترِ این عقب ماندن از تحصیل، پس از اخذ فوق لیسانس به تنهایی یعنی دور از همسر، فرزند، پدر و مادر به کشور فرانسه رفت . 
پریچهر احمدیان پنج سال بعد توانست مدرک دکترای خود را در رشته سیتولوژی یا سلول شناسی بگیرد و به ایران برگردد. 
احمدیان اولین زنی بود که با ارتقاء به مقام استادیاری و سپس دانشیاری مشغول به تحقیق و تدریس در زمینه بیولوژی، سیتولوژی ،سیتوژنتیک، ژنتیک فیزیولوژیک و بیوتکنولوژی شد. 
 از آن هفت دختر او  اولین بانویی بود که در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به مقام استادی دست پیدا کرد. 
وی  دو کتاب به نام های «سیتوژنتیک» و «همسانه سازیِ ژن ها» ترجمه کرد و به چاپ رساند.  
وی بیش از صدها مقاله در رشته تخصصی خود در کنگره های داخلی و بین المللی ارائه داده و به چاپ رسانده است.  
همچنین  مشاوره و راهنمائی حدوداً نود دانشجو در دوره کارشناسی ارشد و دکترا را بعهده داشته است . 
او در اواخر سالهای اشتغال «بنیاد جایزه دکتر پریچهره احمدیان تهرانی و دکتر محمد جواد مراداسحاقی» را برای کمک به دانشجویان نیازمند در دانشکده کشاورزی تأسیس کرد.  
طهرانی یکصد میلیون تومان به صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری دانشگاه تهران به عنوان «جایزه تحصیلی دکتر پریچهر احمدیان و دکتر محمدجواد مراد اسحاقی» واریز کرده است. 
اختصاص دو سوم منافع حاصل از کمک به این جایزه برای اعطا به دانشجویان برتر گروه زراعت و اصلاح نباتات و گروه گیاهپزشکی پردیس کشاورزی کرج و منابع طبیعی دانشگاه تهران کمک شایانی در راستای ارتقای سطح پژوهش در این رشته ها کرده است. 
شایان ذکر است که اصل کمک او در صندوق نیکوکاری سرمایه گذاری شده و هر سال از محل منافع آن به دانشجویان مطابق نیت و تفاهم نامه امضا شده بورسیه پرداخت میشود. 
احمدیان طهرانی نیت کرده که به دو دانشجوی برتر مقطع کارشناسی و تشویق او برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته اصلاح نباتات، رشته ایی که خودش در آن تحصیل کرده است کمک مالی کند.  
همچنین به دو دانشجوی برتر در گروه گیاه پزشکی که رشته تحصیلی همسرش محمد جواد مراداسحقی بود کمک کند تا بتوانند در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کنند . 
این بانوی علم و هنر دانشکده کشاورزی از چهره های برجسته علمی کشور و دارای درجه دکتری در رشته سیتولوژی (سلول شناسی) و سابقه طولانی استادی در دانشگاه تهران است که  پس از ۴۵ سال بازنشسته شد . 
پریچهر احمدیان طهرانی می گوید: پدرم مخالف تحصیل من بود حتی یک سال مانع از تحصیلم در دوره ابتدایی شد با این حال بسیار خوشحالم که توانستم تحصیل خود را ادامه دهم و زکات علمم را به دانشجویان این کشور پس دهم . 
 


( ۵ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.