آئین بزرگداشت استاد کریم ساعی بنیانگذار علوم جنگل‌بانی ایران برگزار شد

۰۷ دی ۱۴۰۰ | ۰۸:۳۹ کد : ۲۴۷۳۱ اخبار
تعداد بازدید:۴۰۸
آئین بزرگداشت استاد کریم ساعی بنیانگذار علوم جنگل‌بانی ایران برگزار شد/ تعبیر عمیق دکتر سلاجقه درباره استاد ساعی . . .

دکتر علی  سلاجقه معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست  روز دوشنبه در آیین گرامیداشت شصت و نهمین سالروز درگذشت استاد کریم ساعی بنیانگذار علوم جنگلبانی ایران که در سالن امام خمینی (ره) پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج  برگزار شد، اظهارداشت:
من امروز را به عنوان روز تجلیل از عالمان ،اساتید بزرگوار و دانشمندان عرصه ی منابع طبیعی و محیط زیست کشور می‌نامم
وی افزود: مهندس ساعی خوب زندگی کرد و خوب از دنیا رفت و این روز را به یادگار گذاشت امثال مهندس ساعی ها می درخشند و بسیار جلوتر از زمان خود گام برمی‌دارند 
دکتر سلاجقه در ادامه بیان کرد: تدابیری  در دولت برای رفع آلاینده ها اندیشیده  شده  و روزهای خوبی در پیش روی داریم ، ضمن آنکه  شاخص های محیط زیست بهبود خواهد یافت.
وی بیان داشت: در بحث آلاینده‌های جوی کارگروهی در  دفتر معاونت اول ریاست جمهوری  با حضور وزرای صنعت ، معدن و تجارت ، بهداشت درمان، ‌نفت،  جهادی  کشاورزی و شهرداری تهران تشکیل شد و موضوع ۶۴ بندی اکنون در این زمینه نهایی کردیم  که  روز گذشته حدود ۲۰ ماده آن مصوب شد.
سلاجقه اظهارداشت: گام های اساسی در بعد حل سریع بسیاری از مسائل آلاینده کشور به خصوص در کلانشهرهای کشور مانند تهران و البرز برداشته می شود.
 معاون رییس جمهور  گفت :  امروز استاندار و مدیر و مسئولی اقبال عمومی دارد که بتواند یکی از معضلات محیط زیست کشور حل شود
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد که اکنون مدیری موفق است که مسائل زیست محیطی از قبیل آلاینده ها ، پسماندها و مسئله  ی ترافیک را حل کند زیرا امروز در بحث توسعه صنعتی و مسائل دیگر  باید موضوع محیط زیست را با کمک فناوری های نوین پیش برد.
سلاجقه عنوان کرد: متعهد می شویم که مشکلات ومعضلات  محیط زیستی را به صورت جهادی اما  عالمانه و مدبرانه حل شود.
وی افزود: تعهد می دهم تا زمانی که افتخار خدمتگزاری در سازمان حفاظت محیط زیست را  داشته باشم به عنوان خادم مردم حداقل یکی از مسائل  مهم زیست محیطی  کشور در  هر بخش سامان یابد.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: مسائل محیط زیست به جایی کشیده شده و زمانی که از چالش حرف می زنیم چالشگران و تحلیل گران خیلی بهتر از ما مسائل را تحلیل کرده وچالش ها  را خوب می شناسند.
معاون رییس جمهور  ادامه داد: مردم الان حل مشکلات را  از ما  می خواهند و توجیه کردن، جایگاهی در بحث مسائل محیط زیست کشور ندارد.
سلاجقه در بخشی دیگر از سخنانش اظهار داشت: در بسیاری از مسائل و مشکلات به آستانه ها رسیده ایم که بحث آلاینده ها  و کمبود آب از جمله آنها است.
وی  با اشاره به چالش ها در بخش آب واینکه امروز دیگر آبی وجود ندارد که حقابه‌ای  اختصاص یابدخاطر نشان کرد: با این وجود ما حقابه های زیست محیطی رودخانه ها و تالاب های کشور در سه بخش کم آبی ،‌ میان آبی و پرآبی مشخص و ابلاغ شده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور  اظهار داشت: تلاش ها بر این است تا تمهیداتی برای نجات تالاب ها و سفره های زیر زمینی با استفاده از توانمندی های جوانان کشور اتخاذ شود.
وی ادامه داد: حدود ۶۰ سال است که پیامدهای آلایندگی محیط زیست، بحث سفره های آب زیرزمینی، ‌مسائل ترافیک و تالاب‌ها خود را در کشور نشان داده  و امروز اثرات آنها را می بینیم ، لذا با وضعیت آب و هوایی که امروز داریم، شرایط مناسب نیست.
سلاجقه بیان داشت: خوشبختانه در دولت سیزدهم کارهایی برای بهبودی وضعیت محیط زیست در حال انجام است که بسیار ارزنده و مشکل گشا خواهد بود.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه جوانان کشور،‌ برای رفع مشکلات در بخش های آب ، پسماندها، آلاینده‌ها و امثال آنها برنامه دارند، گفت:امیدواریم در بحث مسائل آلودگی تالاب‌ها  و حقابه‌های محیط زیستی بتوانیم به حد مطلوب وارد عمل  شویم.
وی با اشاره به توانمندی جوانان در رفع مشکلات کشور،‌ افزود: جوانان  ما می توانند با همین شرایط مشکلات را حل کنند و مشکل گشا شوند و برای ما تکلیف است که از این سرمایه ها استفاده کنیم.
در ادامه ی مراسم معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور، اظهار داشت: صیانت و توسعه جنگل ها و مراتع را نیازمند هم افزایی انجمن ها ، تشکل های مردم نهاد و دستگاه های اجرایی در کشور دانست.
دکتر مسعود منصور افزود:  همانطور که می دانیم منابع طبیعی و جنگل های کشور متاثر از عوامل طبیعی و غیر طبیعی است که در معرض آسیب و خسارت  قرار دارند.
وی تاکید کرد که همه مردم و دستگاه های اجرایی برای صیانت از این منابع خدادادی مسوولیت دارند.
منصور اظهار داشت:  سه رکن انجمن ها ، تشکل های مردم نهاد و  دستگاه های اجرایی در این حوزه مسوولیت دارند و اگر این ارکان  تعامل و همگرایی نداشته باشند نمیتوان فشار و خسارت بر منابع طبیعی و داشته های ملی را کنترل کرد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره استاد کریم ساعی بیان داشت: ارتقای اداره جنگل ها، تدوین کانون اولیه جنگل ها ، تدوین و انتشار کتاب جنگل شناسی و چاپ نشریه خبرنامه بنگاه جنگل گوشه‌ای از خدمات  مرحوم استاد ساعی در حوزه منابع طبیعی و کشور است.
استاد کریم ساعی متولد ۱۲۸۹ مشهد  بنیانگذار  علوم منابع طبیعی، مؤسس رشته جنگلداری و پایه‌گذار سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ایران بود.
وی نخستین کسی بود که برای جنگلکاری  و توسعه فضای سبز تهران نقش موثری از جمله در خیابان ولیعصر (عج) تهران  ایفا کرد.
این استاد دانشگاه  سرانجام در سال ۱۳۳۱ هنگام بازگشت از شیراز به تهران در اثر سانحه سقوط هواپیما جان باخت.
گفتنی است در پایان مراسم با حضور بر سر مزار این استاد برجسته یاد و نام وی راگرامی داشتند 


 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.