امضا تفاهم نامه همکاری دانشکدگان با دهکده نوآوری کشاورزی و امنیت غذایی
جلسه ای با موضوع امضاء تفاهم نامه همکاری های علمی،پژوهشی،فناوری و اجرایی فی مابین دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دهکده نوآوری کشاورزی و امنیت غذایی درسالن شورای دانشکدگان برگزار شد.
دکترسید محمد علی ابراهیم زاده موسوی رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران درجلسه ی امضای تفاهم نامه علمی، پژوهشی ،فناوری و اجرایی دهکده امنیت غذایی سورین گفتند: با توجه به فرمایشات رهبری در خصوص اینکه کشاورزی ضعف عمده اش نبود دانش است به این منظور که دانش کشاورزی در کشور تولید میشوداما بدنه ی کشاورزی از آن استفاده نمیکند.، افزودند: مجموعه ی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران از نظر رتبه بندی در کشور ،منطقه وهمچنین در جهان اسلام رتبه ی اول را دارد و در جهان رتبه ی ۵۶ و این یعنی چرخهی تولید در حال حرکت است ولی معلوم نیست دانشش در کجا استفاده میشود.
دکتر موسوی بیان داشت؛ کشاورزی هم به صورت سنتی اداره میشود، تولیدات کشاورزی بعد از انقلاب ۵ برابر افزایش یافته اما با فشار به منابع آب و خاک که آنها هم مستهلک شده است .
وی گفت: دانش در سطح کشاورزی هست اما نه در آن سطحی که انتظارات رهبری و امنیت غذایی کشور را تامین کند.
وی در خصوص امنیت غذایی به عنوان مولفه ی قدرت یک کشور افزود: در دنیا اثبات شده که امنیت غذایی مولفه ی اقتدار آن کشور هست، اگر امنیت غذایی یک کشور تامین نباشد دچار مشکلات فراوانی خواهند شد. از این نظر در بحث امنیت غذایی باید یک کار عمیق و راهبردی انجام شود و در رمزگشایی این کار هم رهبری فرمودند دانش باید در کشاورزی شکوفا شود.
دکتر موسوی درادامه اظهار داشت : دانش باید شکوفا شود و به مرحله ی نمونه تبدیل شود و این امر با ارتباط بین دانشگاهها و شهرک های نو آوری می تواند تحقق یابد. به این صورت که ما در آزمایشگاه ها تولید نمونه داریم اما باید توسط همین مراکز در مقایسه نیمه صنعتی پایلوت شود و به مرحله ی تولید برسد و در عرصه، عملکردش اثبات شود و در اختیار بهره بردارها و کشاورزان و صنایع قرار بگیرد.
در ادامه این جلسه سردار رشید جلالی عضو هیئت رئیسه و مدیر عامل شرکت نو آوری سورین افزود: تفاهم نامه ای فی مابین وزارت جهاد کشاورزی و معاونت ریاست جمهوری ، شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی ، و همچنین سرمایه گذاری شرکت دانش بنیان سورین منعقد شد .
وی گفت : رکن دیگر این تفاهم نامه به نام جهاد تحقیقات زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی شروع به کار خواهد کرد و هدف تامین امنیت غذایی کشور در سطح منطقه است.
وی در خصوص این دهکده ی دانش بنیان اظهار داشت : حدود ۵۰ هکتار زمین که دارای ۱۶ سوله ۱۸۰۰ متری بود و برای کارخانه های نو آوری با بنای ۱۵ هزار متر در فردیس کرج تا آبان ماه افتتاح خواهد شد.به گفته ایشان، شرکت ها در زمینه های حقوقی و تحقیقاتی مالی میتوانند در این شهرک فعالیت کنند و خدمات دریافت کنند.
وی اشاره کرد: بعد از امضای این تفاهم نامه بین این شهرک نوآوری و دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی ، قراردادهای بعدی به صورت متصل به این تفاهم نامه و زیر نظر متخصصین این دانشکدگان صورت خواهد گرفت.
نظر شما :