نشست تخصصی گروه محیط زیست برای نجات خلیج گرگان

۲۸ تیر ۱۴۰۱ | ۰۹:۱۶ کد : ۲۹۶۰۸ اخبار
تعداد بازدید:۲۹۳
هجدهمین وبینار انجمن گنجینه های تالابی با مشارکت گروه محیط زیست و انجمن علمی دانشجویان محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به بررسی راهکارهای نجات خلیج گرگان اختصاص یافت. . .

هجدهمین وبینار انجمن گنجینه های تالابی با مشارکت گروه محیط زیست و انجمن علمی دانشجویان محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به بررسی راهکارهای نجات خلیج گرگان اختصاص یافت.
این نشست تخصصی که در روز سه شنبه 21 تیرماه 1401 از ساعت 19 تا 22 در فضای مجازی برگزار شد، با حضور جمعی از متخصصان و فعالان حوزه محیط زیست و مهندسی سواحل ضمن تشریح حساسیت های محیط زیستی خلیج گرگان و تالاب میانکاله به راهکارهای نجات خشک شدگی خلیج گرگان از طریق لایروبی مجاری آبی تغذیه کننده این خلیج کوچک ساحلی متمرکز شد. خلیج گرگان و شبه جزیره میانکاله یکی از مناطق حساس و آسیب پذیر اکولوژیک در جنوب شرقی دریای خزر است که برخوردار از سه عنوان حفاظتی است. گستره ای به وسعت 67 هزار هکتار آن از سال 1354 به عنوان پناهگاه حیات وحش در فهرست مناطق چهارگانه سازمان محیط زیست قرار گرفته و مدیریت می شود. در همان سال، محدوده ای بالغ بر 100 هزار هکتار آن به عنوان یکی از تالاب های بین المللی ایران در فهرست کنوانسیون رامسر قرار گرفت و در سال 1355، وسعتی بالغ بر 97 هزار هکتار آن به عنوان یکی از ذخیره گاه های زیست کره ایران به برنامه انسان و کره مسکون یونسکو، وارد شد. تحولات محیط زیستی کلان مقیاس سال های اخیر، مانند فرایند تغییرات اقلیمی، پایین رفتن تراز آب دریا و نرخ بالای رسوب گذاری در این خلیج و نهرهای آب رسان آن از دریای خزر (کانال آشوراده، چاپُقلی و خُزینی)، سبب شده بود راهکار نجات خلیج، لایروبی کانال های آبرسانی به خلیج شناسایی شود و پس از تأمین اعتبار عملیات اجرایی آن آغاز شود. این نشست با دبیری دکتر افشین دانه کار، استاد گروه محیط زیست دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی با حضور 6 مهمان متشکل از موافقیت و مخالفان طرح، برگزار و در یک رویداد مناظره ای به واکاوی موضوع پرداختند. ماحصل این نشست نشان داد لایروبی کانال آشوراده گزینه مناسب و برخوردار از پشتوانه های فنی و مهندسی است و ملاحظات محیط زیستی آن نیز پیش بینی شده است، با این وجود تاکید شد خلیج گرگان و شبه جزیره میانکاله، نیازمند برنامه مدیریت یکپارچه و بلند مدت محیط زیستی است و نجات خلیج گرگان تنها وابسته به یک اقدام مهندسی نیست و به اقدامات اجرایی متنوعی با مشارکت سایر نهادها و جامعه محلی نیاز دارد.
در این نشست علمی مدیرانی از سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان حفاظت محیط زیست، متخصصان حوزه محیط زیست و مهندسی سواحل و بنادر، پژوهشگاه دریای خزر، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و کنشگران و فعالان مردمی محیط زیستی شرکت نمودند.


 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.