نشست هم اندیشی معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با دانشکده منابع طبیعی

۲۳ مهر ۱۴۰۱ | ۰۹:۱۲ کد : ۳۰۹۰۹ اخبار
تعداد بازدید:۱۹۰
نشست هم اندیشی در راستای همکاری های مشترک فی مابین معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و دانشکده منابع طبیعی با محوریت اشتغال فارغ التحصیلان رشته های منابع طبیعی . . .

نشست هم اندیشی معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با دانشکده منابع طبیعی در راستای همکاری های مشترک و چاره اندیشی مسائل اشتغال فارغ التحصیلان در حوزه منابع طبیعی در روز سه شنبه مورخ 19/7/1401 در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد. این نشست با حضور  دکتر حسن وحید معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیران کل دفاتر حوزه معاونت، دکتر فرضی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز و معاونین  آن اداره کل به همراه هیات رئیسه و مدیران گروه های آموزشی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی ضمن عرض خیرمقدم به مدعوین و معرفی مختصری از فعالیتها و ماموریتهای دانشکده منابع طبیعی و گروه های آموزشی آن، بر شتاب بخشی به اقدامات و ایجاد سازوکارهای علمی و اجرایی از جمله انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک، اختصاص ایستگاه تحقیقاتی پایلوت جهت مدیریت یکپارچه حوزه های آبخیز و مدیریت و کنترل بیابان و اجرای کارورزی های دانشجویی در عرصه های طبیعی، همکاری در خصوص برنامه ریزی های جدید درسی در راستای طرح تحول آموزش وزارت عتف در رشته های منابع طبیعی و توجه ویژه به حوزه های فناوری های نوین و کارآفرینی در بخش منابع طبیعی تاکید نمود. ایشان ایجاد رشته های بین رشته ای و انجام تحقیقات کاربردی هدفمند و مساله محور و مورد نیاز سازمان منابع طبیعی کشور را از فعالیتهای اخیر دانشکده منابع طبیعی عنوان نمودند. ررئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران دو محور کلیدی در مسائل منابع طبیعی را کاربرد فناوریهای نوین و توسعه کارآفرینی پایدار و طبیعت محوردانستند. 
در ادامه، دکتر وحید معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن استقبال از برگزاری این نشست و ارتباط بین دانشگاه و بخش اجرا، بر انسجام بخشی و استمرار نشستها و برنامه های مشترک تاکید نمودند. ایشان با اشاره به اینکه رویکردها بایستی در حوزه منابع طبیعی باید بر مبنای مشارکت و محوریت مردم باشد، ضمن ارائه آماری از وضعیت مراتع و حوزه های آبخیز و کانون های بحرانی فرسایش بادی، مدیریت جامع و انسجام بخشی سازمانی در خصوص فعالیتها و طرحهای منابع طبیعی را از اهم موضوعات دانستند. معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مسائلی از جمله ریزگردها و افت سطح آب زیرزمینی که منجر به فرونشست زمین شده را از جمله مسائل محوری در حوزه منابع طبیعی کشور برشمردند و عنوان نمودند که ارائه راهکارهای علمی فناورانه جهت حل این مسائل نیازمند تشریک مساعی دانشکده منابع طبیعی و سازمان است. 
در این نشست مدیران گروه های آموزشی دانشکده منابع طبیعی، مدیران کل دفاتر معاونت آبخیزداری و  دکتر فرضی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به تبیین مسائل مبتلا به منابع طبیعی و لزوم  مشارکت و ارتباط موثر سازمان و دانشکده برای ارتقای پایداری و امنیت زیستی پرداختند. 
در نهایت، پس از تبادل نظر در مورد موضوعات ذیل تصمیم گیری و مقرر گردید:
1-    به منظور پیگیری تفاهم نامه و مصوبات نشست، دفتر همکاری های مشترک با هدف استمرار همکاری ها و برگزاری  جلسات مستمر (حداقل هر دو ماه یکبار) در محل دانشکده منابع طبیعی  مستقر گردد.
2-    ضمن تاکید بر لزوم مشارکت موثر و ارائه نقطه نظرات علمی دانشکده بر لایحه آبخیزداری، مقرر شد دانشکده در مورد مسائل کلان منابع طبیعی کشور راهکارهای علمی و اجرایی را ارائه نماید.
3-    دانشکده متعهد شد ضمن هدایت طرح ها و پایان نامه ها و رساله های دانشجویی به انجام تحقیقات مربوط به مسائل محوری سازمان در قالب پایان نامه ها و رساله های دانشجویی را در  دستورکار خود قرار دهد.
4-    تدوین نظام نامه مشخص برای ناظرین بخش منابع طبیعی که منجر به اشتغال زایی فارغ التحصیلان این رشته شود در اولویتهای سیاستگذاری دفتر مشترک قرار گیرد.
5-    دانشکده منابع طبیعی در خصوص مدلسازی اثربخشی فعالیتهای آبخیزداری سازمان ارائه طریق نماید.
6-    از ظرفیت علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان به عنوان ناظرین پروژه ها و طرحهای منابع طبیعی و آبخیزداری به منظور کمک به اشتغال فارغ التحصیلان رشته های منابع طبیعی بهره گیری شود.
7-    را ه اندازی کارگروه مشترک در زمینه سیاستگذاری اشتغال فارغ التحصیلان بصورت مشترک با اولویت در دستورکار قرار گیرد.
8-    دو ایستگاه تحقیقاتی پایلوت جهت مدیریت یکپارچه حوزه های آبخیز و مدیریت و کنترل بیابان به عنوان الگویی از مدیریت جامع بر مبنای خدمات اکوسیستمی حوزه آبخیز در چارچوب توافق انجام شده از سوی سازمان به دانشکده اختصاص یابد.
9-    معاونت سازمان ضمن اعلام حمایت از پایان نامه ها و رساله های دانشجویی به صورت مادی و معنوی، جهت استفاده از ظرفیت دانشجویی در انجام تحقیقات کاربردی اعلام آمادگی نمود.
10-استفاده از ظرفیت مرجعیت علمی اساتید دانشکده در کمیته های فنی معاونت و ادارات کل دفاتر معاونت و نیز استفاده از ظرفیت اجرایی سازمان در انجام کارورزی های دانشجویی مورد تاکید قرار گرفت. 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.