میز گفتگوی تخصصی با موضوع: کانون های ریزگرد استان البرز، چالشها و راهکارها برگزار شد
میز گفتگوی تخصصی با موضوع کانون های ریزگرد استان البرز، چالشها و راهکارها
میز گفتگوی تخصصی با حضور مدیران کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشکده منابع طبیعی با موضوع "کانون های ریزگرد استان البرز، چالشها و راهکارها" در راستای چاره اندیشی مسائل حوزه منابع طبیعی و محیط زیست ویژه تالاب صالحیه استان البرز در روز سه شنبه مورخ 22/9/1401 در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.
این نشست با حضور دکتر درگی مدیرکل اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز، دکتر فرضی مدیر کل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، معاونین و کارشناسان ادارات کل به همراه جمعی از اعضای هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و دانشجویان برگزار شد.
دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی ضمن عرض خیرمقدم به مدعوین و معرفی مختصری از ماموریت های جدید دانشکده منابع طبیعی در بازنگری درسی در راستای طرح تحول آموزش وزارت عتف در رشته های منابع طبیعی و توجه ویژه به حوزه های فناوری های نوین و کارآفرینی در بخش منابع طبیعی با راه اندازی رشته های جدید، بر لزوم تداوم نشست های تخصصی در مورد مسائل محیط زیست و منابع طبیعی استان البرز و ایجاد سازوکارهای علمی و اجرایی جهت حل مسائل پرداخت و همکاری در راهاندازی کارگروه حکمرانی گرد و غبار در استان البرز به منظور انسجام بخشی و هماهنگی کلیه بین ذی نفعان و تصویرسازی مشترک و رسیدن به درک جمعی و توافق جمعی را مهم دانستند.
در ادامه، همکاران اداره کل حفاظت محیط زیست ضمن ارائه فعالیتهای انجام شده در تالاب صالحیه به تبیین برنامه های عملیاتی مورد تکلیف سازمان ها و چالش های موجود در زمینه تولید ریزگرد در این تالاب پرداختند. سپس کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز از دیدگاه منابع طبیعی موضوع مورد بحث را تبیین نمودند. همچنین، در این نشست جمعی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی راهکارهای علمی و نتایج مطالعات انجام شده در ارتباط با تالاب صالحیه را ارایه نمودند.
در ادامه دکتر درگی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز، ضمن تشکر از برگزاری میز گفتگوی تخصصی تقویت انسجام سازمانی بین دستگاه های اجرایی در سطح استان و سطح ملی را از راهکارهای اولویت دار در کنترل ریزگردها با منشا تالاب صالحیه عنوان نمود و دکتر فرضی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ضمن استقبال از برگزاری این نشست و ارتباط مستمر ایجاد شده بین دانشکده منابع طبیعی و بخش اجرا در ماه های اخیر، بر انسجام بخشی و استمرار نشست ها و برنامه های مشترک تاکید نمودند. ایشان با اشاره به اینکه رویکردها در حوزه منابع طبیعی باید بر مبنای مشارکت و محوریت مردم باشد، ضمن ارائه آماری از وضعیت کانون های بحرانی گردو غبار استان البرز، اجرای مدیریت جامع و انسجام بخشی سازمانی را از اهم موضوعات دانستند و عنوان نمودند که ارائه راهکارهای علمی فناورانه جهت حل این مسائل نیازمند تشریک مساعی دانشکده منابع طبیعی و ادارات اجرایی است. ایشان ضمن تبیین ضرورت انجام بازدیدهای دانشجویی جهت آشنایی با مسائل بخش اجرا، آمادگی این اداره کل را در این باره اعلام نمودند. در نهایت، پس از تبادل نظر در مورد موضوعات ذیل مقرر گردید:
• بیانیه مشترک در خصوص وضعیت تالاب صالحیه استان البرز، فی مابین دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، اداره کل منابع طبیعی استان البرز و اداره کل محیط زیست استان البرز تدوین و جهت ارایه به کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، آب و زیست مجلس شورای اسلامی از سوی دانشکده منابع طبیعی پیگیری گردد.
• کارگروه حکمرانی گرد و غبار در استان البرز راهاندازی و مدیریت به منظور انسجام بخشی و هماهنگی بین ذینعان، سازمان ها و ادارات برای حل چالش های تالاب صالحیه و تدوین برنامه عمل بازسازی و احیاء تالاب تشکیل گردد.
• دبیرخانه مطالعات مدیریت جامع و پایدار منابع طبیعی و محیط زیست استان البرز در دانشکده منابع طبیعی در راستای همکاری های مشترک فی مابین دانشکده و دو اداره کل مربوطه مستقر گردد.
• انجام طرح ها و پایان نامه ها و رساله های دانشجویی در دانشکده منابع طبیعی با تاکید بر مسئله محوری بخش منابع طبیعی و محیط زیست استان البرز از سوی دبیرخانه پیگیری گردد.
• از ظرفیت فارغ التحصیلان دانشکده منابع طبیعی به عنوان ناظرین طرح های منابع طبیعی و محیط زیست در راستای اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان در ادارات کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز بهره گرفته شود.
• از ظرفیت دو اداره کل مربوطه در انجام کارورزی های دانشجویی در دانشکده منابع طبیعی استفاده گردد.
نظر شما :