انعقاد تفاهم نامه مشترک فی مابین معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و دانشکده منابع طبیعی
انعقاد تفاهم نامه در راستای همکاری های مشترک فی مابین معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
پیرو نشست مشترک آبان ماه 1401 در معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد چارچوب همکاری های مشترک، علمی، پژوهشی، فنی و آموزشی ، انعقاد تفاهم نامه همکاری های مشترک فی مابین در روز یکشنبه 27/9/1401 در محل دانشکده منابع طبیعی صورت گرفت. این نشست با حضور دکتر اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مدیران کل دفاتر حوزه معاونت به همراه هیات رئیسه و مدیران گروههای آموزشی دانشکده منابع طبیعی و اساتید گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای نشست، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی ضمن عرض خیرمقدم به مدعوین ، از رویکرد جدید برنامه ریزی آموزشی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بازنگری دروس منابع طبیعی و محیط زیست با مشارکت بخش اجرا خبر داد و به بهره مندی ظرفیت همکاری متخصصان بخش اجرا در آموزش و پژوهش دروس دوره های کارشناسی و بویژه درس کارورزی به عنوان یکی از راهکارهای همکاری مشترک دانشکده منابع طبیعی با سازمان های اجرایی بخش منابع طبیعی و محیط زیست کشور اشاره نمود. ایشان بر شتاب بخشی به اقدامات و ایجاد سازوکارهای علمی و اجرایی از جمله اختصاص یک منطقه حفاظت شده پایلوت به عنوان الگوی مدیریت یکپارچه و اجرای کارورزی های دانشجویی در عرصه های تحت مدیریت حفاظت، توجه به ظرفیتهای دانشکده در حوزه های فناوری های نوین مورد نیاز خصوصا در داده برداری های مدیریت حفاظت تاکید نمود و با توجه به مسئولیت اجتماعی دانشکده به عنوان دیده بان محیط زیست دو محور کلیدی فناوریهای نوین و کارآفرینی پایدار اکولوژیکی را در همکاری های مشترک فی مابین مهم دانستند.
در ادامه، دکتر اکبری معاون محترم محیط زیست طبیعی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در دانشکده منابع طبیعی و یاد و خاطره اساتید به نام ایشان، به نیاز ارتباط بین دانشگاه و بخش اجرا، در ساماندهی و اصلاح نقص قوانین ، استفاده از ظرفیتهای طرفین خصوصا ظرفیتهای موجود در موزه علمی و ذخایر ژنتیکی سازمان، لزوم حضور اساتید در گروههای تخصصی، ساماندهی انجام طرح ها در قالب حمایت از پایان نامه ها و رساله های دانشجویی، انسجام بخشی و استمرار فعالیتها توسط دبیرخانه حفاظت و مدیریت پایدار محیط زیست طبیعی در انجام برنامه های مشترک تاکید نمودند. ایشان با تشریح فعالیتهای اخیر در سازمان حفاظت محیط زیست به فعال سازی ژئوپورتال ها، راه اندازی پایگاه ملی تنوع زیستی کشور، تدوین سامانه جامع محیط زیست متشکل از 24 بانک اطلاعاتی از سرشماری ها، تصرفات، آتش سوزی، پایش باغ وحش ها و.. اشاره نمودند و نقش دانشکده را در کمک به تسریع فرایندها برجسته دانستند. همچنین لزوم توجه به اقتصاد و کسب و کارهای محیط زیستی، ایجاد زیر ساختهای مناسب ، احیاء گروه مطالعاتی اکوسیستمهای آبی و آبزیان در این معاونت و داده پردازی و تولید اطلاعات مکان محور را از محورهای همکاری طرفین دانستند. در ادامه مدیران دفاتر معاونت، مدیران گروه های آموزشی دانشکده منابع طبیعی و اعضای هیات علمی گروه محیط زیست به تبیین زمینه های مشترک همکاری و معرفی ظرفیتهای موجود طرفین پرداختند. در نهایت، پس از تبادل نظر و امضای تفاهم نامه همکاری در مورد موضوعات ذیل تصمیم گیری و مقرر گردید:
1- به منظور پیگیری مفاد تفاهم نامه و همکاری های مشترک، دبیرخانه مدیریت و حفاظت پایدار از محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی با هدف هماهنگی علمی – اجرایی در محل دانشکده منابع طبیعی مستقر گردد.
2- هدایت طرح ها و پایان نامه ها و رساله های دانشجویی به انجام تحقیقات مربوط به مسائل محوری سازمان در قالب پایان نامه ها و رساله های دانشجویی با مشاوره حوزه معاونت محیط زیست طبیعی سازمان و حمایت های مادی و معنوی در دستورکار قرار گیرد.
3- استفاده از ظرفیت علمی فارغ التحصیلان در نظارت و حفاظت از عرصه های تحت مدیریت معاونت محیط زیست طبیعی به منظور کمک به اشتغال در اولویتهای سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد.
4- یک منطقه تحت مدیریت سازمان به عنوان پایلوت جهت اجرای الگوی مدیریت یکپارچه حفاظت مبتنی بر کارآفرینی و کسب و کار محیط زیستی از سوی سازمان به دانشکده اختصاص یابد.
5- استفاده از ظرفیت مرجعیت علمی اساتید دانشکده در داده پردازی های محیط زیستی و به اشتراک گذاری داده های تولیدی
نظر شما :