آیین بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی برگزار شد

۰۴ دی ۱۴۰۱ | ۱۷:۳۵ کد : ۳۲۱۳۵ اخبار
تعداد بازدید:۸۱۴
آیین بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی بنیانگذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران، روز یکشنبه چهارم دیماه ۱۴۰۱ با شرکت بیش از ۴۰۰ نفر از اساتید، محققان، مسئولان و دانشجویان دوستدار منابع طبیعی و محیط زیست در تالار حضرت امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد. . .

آیین بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی بنیانگذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران، روز یکشنبه چهارم دیماه 1401 با شرکت بیش از 400 نفر از اساتید، محققان، مسئولان و دانشجویان دوستدار منابع طبیعی و محیط زیست در تالار حضرت امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.

رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه امنیت زیستی پایدار در دل منابع طبیعی است، گفت: اکنون فرصتی ایجاد شده که از تدوین مجدد نگاه جدید منابع طبیعی با رویکرد امنیت پایدار که پایه ی همه ی تحولات برای توسعه کشور است، استفاده بهینه و به هنگام کرد.
سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی رئیس دانشکدگان در آیین بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی بنیانگذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران افزود: پیش از این فکر می کردیم که منابع طبیعی به عنوان میراثی برای زیبایی طبیعت و آرامش روحی انسان ها استفاده می شود اما باید بدانیم که امروزه منابع طبیعی پایه تمام ارکان زندگی است.
وی در ادامه گفت: اگر در مورد امنیت غذایی به عنوان اقتدار در کشورها صحبت میشود منابع طبیعی یا به عبارت دیگر منابع زیستی پایدار، مایه ی امنیت غذایی است.
دکتر موسوی گفتند در تمام کشورهای پیشرفته دنیا و کشورهایی که به اقتدار و استقلال می اندیشند امنیت زیستی پایه همه ی ارکان امنیتی کشورهاست. اگر امنیت زیستی و منابع طبیعی وجود نداشته باشد امنیت غذایی ،سیاسی،اقتصادی و حتی دفاعی امکان وجود نخواهد داشت به همین دلیل امنیت زیستی و منابع طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس دانشکدگان با بیان اینکه با کارهای ماندگار می توان ماندنی شد، گفت: مرحوم ساعی یک حرکت علمی در حوزه منابع طبیعی ایجاد و ماندگار کرد.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به حرکت پرتلاش و ماندگار استاد کریم ساعی بیان کرد: فعالیت های استاد ساعی پیامی برای اساتید، دانشجویان و کارگزاران دارد که با تلاش صادقانه ، مجاهدت و پافشاری بر اهداف می توان کار ماندگار کرد.
دکتر ابراهیم زاده موسوی از دانشگاه به عنوان مرجع علمی تولید دانش برای بهره برداری در سطوح مختلف کشور یاد کرده و  بیان کردند: برای ارتقای کشور می توان از این ظرفیت استفاده کرد چرا که دانشگاه با هم افزایی دستگاه های اجرایی می تواند حرکت کشور را به سمت جلو هدایت کند.


دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی و دبیر ستاد برگزاری مراسم آئین یادبود استاد کریم ساعی گفت: دانشکده منابع طبیعی بر اساس سنت هر ساله اش در ۴ دی ماه یادبود بنیانگذار علم نوین منابع طبیعی در کشور را گرامی می‌دارد.
دکتر مهدی قربانی در خصوص نقش ویژه ی استاد کریم ساعی در ایجاد منابع طبیعی اظهار داشت: با پیگیری های مجدانه ی ایشان اداره ی جنگل بانی راه اندازی شد و حوزه ی آموزش جنگلبانی در دانشکده کشاورزی با همت دکتر ساعی آغاز شد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی تهران با بیان اینکه امروز ما در کشور در آستانه ی برنامه ی توسعه هفتم هستیم افزود: در این مراسم فرصت رو غنیمت شمردیم که یک میزگرد تخصصی با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران، سازمان منابع طبیعی و سازمان محیط زیست، با موضوع حکمرانی و مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و محیط زیست، چاش ها و راهکار ها را برگزار کنیم. 
دکتر قربانی با بیان اینکه در چند ماه اخیر یک رسالت و چشم انداز اصلی در دانشکده طراحی کردیم اظهار داشت: با همکاری اعضای هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی طرحی را آغاز کردیم تحت عنوان مرجعیت علمی دانشکده منابع طبیعی در حل چالش های منابع طبیعی و محیط زیست کشور که برای رسیدن به این ماموریت و چشم انداز تلاش بر تولید علم نافع کردیم.
وی ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری دانشگاه رسالتش تولید علم نافع است علمی که بتواند  به جامعه نفع برساند علمی که بتواند به حل چالش هایی که در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست روبرو هستیم بپردازد. 
دکتر مهدی قربانی گفت: برای این منظور با همکاری رئیس دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران و شواری آموزشی دانشگاه تهران، دو رشته ی بین رشته ای را در قالب هسته های آموزشی در دانشکده ی منابع طبیعی مصوب کردیم.
 وی در خصوص اینکه نگاه ما نگاه مسئولیت اجتماعی دانشکده منابع طبیعی است افزود: با توجه به تاکیدی که بر اقتصاد دریا پایه در کشور هست و بخشی از آن هم مغفول مانده رشته ی مدیریت منطقه ساحلی را ارائه کردیم و رشته ی بعدی فن آوری و کار آفرینی پایدار در بخش منابع طبیعی کشور است.
رئیس دانشکده منابع طبیعی بابیان اینکه باور داریم حل چالش های منابع طبیعی ومحیط زیست در کشور از طریق رویکرد های بین رشته ای قابل حل است خاطر نشان کرد: مسائل منابع طبیعی و محیط زیست ذاتا پیچیده و چند وجهی هستند و به صورت بخشی حل نمی شود و این امر با ارائه ی رشته ی بین رشته ای تحقیق خواهد یافت.
دکتر قربانی با اشاره به تلاش بر ایجاد تفاهم نامه هایی با دستگاه های اجرایی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان محیط زیست بیان داشت :  باور داریم به اینکه هر چه قدر تعاملات توسعه پیدا کند قطعا می تواند به ما در راه حل های خردمندانه برای حل مسائل منابع طبیعی ومحیط زیست کشور کمک کند.
وی خاطر نشان کرد: از سوی کمیسیون کشاورزی ومنابع طبیعی وآب و محیط زیست  مجلس شورای اسلامی کشور به دانشکده منابع طبیعی پیشنهاد تدوین برنامه ی توسعه هفتم شد.
دکتر مهدی قربانی ادامه داد: با همکاری و همفکری اعضای هیأت علمی دانشکده تعداد ۶۰ طرح برای برنامه توسعه هفتم در نظر گرفته که به مجلس شواری اسلامی ارسال شد و در حال بررسی است. 
وی خاطر نشان کرد: دانشکده منابع طبیعی به عنوان یکی از ذی نفعان در حل چالش های منابع طبیعی ومحیط زیست کشور و به‌ عنوان‌ یک تسهیل گر این آمادگی را دارد که میزهای تخصصی گفتگو برای پیدا کردن راه حل های خردمندانه ایجاد کند.
دکترسید یوسف مرادی سرپرست دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور  هم در سخنانی گفتند: در قانون اساسی به عنوان بالاترین سند قانونگذاری و حکمرانی کشور کلمه نفت نیامده است ولی کلمه منابع طبیعی در سه اصل و محیط زیست در یک اصل آمده است.
وی اظهار کرد: در کل قانون اساسی اسم وزارتخانه، اداره و یا سازمانی نیامده و فقط در بالاترین سند کشور ایران اصل ۵۰ قانون اساسی می گوید حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی است. یعنی مشارکت مردمی را نشان می دهد.
دکترمرادی با بیان اینکه مساله مشارکت مردمی تنها ساختاری است که در قانون اساسی آمده است، گفت: ما در بالاترین سطح قانونی کشور مساله مشارکت مردمی و عمومی را داریم که در سازمان محیط زیست جایگاهش بد نیست ولی در سازمان جنگل ها و منابع طبیعی وقتی قانونگذار این مساله را در این سطح دیده آیا نادیده گرفتن آن عدالت و انصاف است.
وی یادآور شد: در چهار دهه گذشته قانونگذار متناسب با تغییر وضعیت کشور و تغییر جمعیت و حساس شدن محیط زیست قانونگذاری نکرده است و فقط قانون هوای پاک و پسماند را داریم که وضعیتش مشخص است.
سرپرست دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: قانونگذار نه در حوزه مشارکت های مردمی و نه تشکل ها بلکه در کل حکمرانی منابع طبیعی و محیط زیست کاری نکرده است و با قوانین ۶۰ سال پیش حکمرانی می کنیم.


 در ادامه مراسم دکتر شعبانیان معاون امور جنگل های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به حرکت ارزشمند استاد کریم ساعی بنیانگذار علم جنگلبانی کشور برای استفاده بهینه از منابع خدادادی گفت : امروز مهمترین راهکار برای برون رفت از مشکلات اقلیمی و نجات منابع طبیعی کشور، توجه ویژه به نتایج داده های علمی است.
شعبانیان با اشاره به اینکه استاد ساعی، چالش ها و معضلاتی که امروز با آن درگیر هستیم را به خوبی درک کرده بود، اظهار کرد: امروز دنیا با چالش های زیادی از تغییر اقلیم و عواقب ناشی از آن گرفته تا آلودگی آب، خاک، فرسایش و ریزگرد مواجه است که کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست.
در این مراسم از پیشکسوتان ، محیط بانان، جنگل بانان و دانشجویان نمونه تقدیر به عمل آمد و به دانشجویان نمونه جایزه ساعی اهدا شد.
در حاشیه ی مراسم، نمایشگاهی از دست آوردهای انجمن های علمی دانشجویان دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برپا بود و مورد استقبال و بازدید میهمانان قرار گرفت.
در پایان این آیین، اساتید دانشگاهی و دانشجویان و مسوولان اجرایی با حضور بر سر مزار « استادکریم ساعی» در دانشکده منابع طبیعی فاتحه ای قرائت کردند.

 


( ۳ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.