تولید غذا برای آبزیان از طریق تصفیه فاضلاب کارخانهها
دکتر آرش جوانشیر، عضو هیأت علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در تحقیقی با تکیه بر عملکرد سیستم ذرهگیر، تصفیه و بازیافت آب از پساب حاصل از الکلسازی، توانست فاضلاب آلوده این کارخانجات را تصفیه و برای پرورش آبزیان به کار گیرد.
عضو هیأت علمی دانشکدگان با اعلام این خبر گفت: در سالهای اخیر با توجه به ظهور همهگیری کووید ۱۹ و افزایش تولید و استفاده از الکل برای ضدعفونی دست و سطوح، فاضلاب حاصل از تولید الکل افزایش یافته است که اثرات مخربی بر محیط زیست دارد.
وی با بیان اینکه فاضلاب کارخانجات الکلسازی که عمدتاً از نشاسته برای تولید الکل استفاده میکنند، ماهیت اسیدی دارد، افزود: این فاضلاب با موجودات گیاهی و جانوری سازگاری ندارد و باعث آلودگی محیط زیست میشود.
عضو هیأت علمی و مخترع سیستم تله ذرهگیر، اظهار کرد: تصفیه این فاضلاب و پروتئین موجود در لجن به دست آمده نه تنها برای افزودن به جیره غذایی آبزیان مناسب است، بلکه تصفیه آب و بازگشت آن برای استفاده مجدد در کارخانهها نیز مفید خواهد بود و منجر به صرفهجویی در مصرف آب میشود.
وی با اشاره به اینکه این فاضلاب به دلیل داشتن گاز سولفوهیدروژن برای گیاهان و جانوران مضر است، افزود: در صورتی که کارخانهها از این سیستم استفاده کنند، هم در صرفهجویی در مصرف آب و برق و هم در پاکسازی محیط زیست کمک میکنند.
محقق دانشگاه تهران با بیان اینکه این فاضلاب بسیار بدبو و بد رنگ است و باعث ایجاد مزاحمت برای افراد منطقه میشود، اظهار داشت: همین فاضلاب اگر تصفیه شود، آبی زلال، محیطی پاک و چشماندازی زیبا را برای منطقه ایجاد خواهد کرد.
دکتر جوانشیر تاکید کرد: این روش در سایر کارخانهها از جمله کارخانه تولید کشمش نیز کاربرد دارد.
***
زندگینامه دکتر آرش جوانشیر
آرش جوانشیر پس از اخذ دیپلم متوسطه وارد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران شده و ابتدا به عنوان دانشجوی رشته جنگلداری تحصیلات دانشگاهی را آغاز کرده، ولی در ادامه به دلیل علاقهاش رشته شیلات و محیط زیست را انتخاب کرده است.
وی پس از اتمام دوره کارشناسی، در شیلات ایران و بعضی شهرداریها و بنیاد شهید به فعالیت پرداخته و در ادامه، برای ادامه تحصیل به کشور فرانسه رفته است.
این محقق با توجه به اینکه در فرانسه رشته مشابه وجود نداشته، وارد گروه اقیانوسشناسی شده و پایاننامه لیسانس خود را با موضوع جلبکهای سمی دریایی، پایاننامه ارشد دینامیک را با موضوع جمعیت پاروپایان در دریای مدیترانه و رساله دکترای خود را در زمینه پویایی جمعیت نرمتنان خلیج آرکاشون در حاشیه اقیانوس اطلس و با درجه عالی به اتمام رسانده است.
دکتر آرش جوانشیر پس از چندی به ایران بازگشته و در ابتدا در سازمان تحقیقات شیلات در مازندران و از سال ۱۳۸۳ در دانشکده منابع طبیعی مشغول به تحقیق و تدریس شده و همچنان مشغول است.
وی ۱۲ کتاب در زمینه درسی و تعدادی مقاله علمی به رشته تحریر درآورده است.
سه اختراع ثبت شده که عمدتاً در زمینه بازیافت پسماند و پساب است در کارنامه دکتر آرش جوانشیر وجود دارد.
نظر شما :