برگزاری نشست هم اندیشی مدیریت پایدار جنگل آموزشی - پژوهشی خیرود

۰۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۴:۵۶ کد : ۳۲۶۹۶ اخبار
تعداد بازدید:۲۵۰
برگزاری نشست هم اندیشی مدیریت پایدار جنگل آموزشی - پژوهشی خیرود دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور مدیران سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و جمعی از اعضای هیات علمی دانشکده منابع طبیعی روز دوشنبه مورخ ۳/۱۱/۱۴۰۱ در دانشکده منابع طبیعی . . .

برگزاری نشست هم اندیشی مدیریت پایدار جنگل آموزشی - پژوهشی خیرود دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور مدیران سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و جمعی از اعضای هیات علمی دانشکده منابع طبیعی روز دوشنبه مورخ 3/11/1401 در دانشکده منابع طبیعی 

نشست هم اندیشی مدیریت پایدار جنگل آموزشی - پژوهشی خیرود روز دوشنبه مورخ 3/11/1401 در محل سالن شورای دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج با حضور جناب آقای دکتر شعبانیان؛ معاون محترم امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، جناب آقای مهندس علیزاده؛ معاون مدیرکل دفتر جنگلداری و امور بهره برداری سازمان، جناب آقای دکتر خزایی؛ سرپرست محترم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر، جناب آقای دکتر قربانی؛ رئیس محترم دانشکده منابع طبیعی، هیات رئیسه دانشکده منابع طبیعی و جمعی از اعضای هیات علمی گروه جنگلداری دانشکده برگزار شد. 
در ابتدای این نشست، آقای دکتر قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان و همکاران حاضر در نشست و تبریک به مناسبت حلول ماه رجب و ولادت امام محمد باقر (ع)، با برشمردن تعامل سازنده سازمان و دانشکده، با اشاره به سابقه بیش از 55 ساله مدیریت جنگل آموزشی-پژوهشی توسط دانشکده منابع طبیعی، مدیریت بهینه جنگل آموزشی-پژوهشی را در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران دانستند.
دکتر قربانی با اشاره با سابقه تاریخی واگذاری مدیریت جنگل که طی قرارداد مورخ 24 آذرماه 1343 منعقد بین سازمان جنگلبانی ایران و دانشکده کشاورزی کرج (دانشگاه تهران) و موافقت‌نامه شماره 13581 مورخ 15/11/45 دانشکده کشاورزی کرج، جنگل خیرود در اختیار دانشکده جنگلداری آن زمان قرار گرفته، ضمن گرامیداشت یاد استادان گرانقدری که در طول این دوران بخصوص در بدو تاسیس جنگل خیرود زحمات زیادی را متقبل شدند، بر ادامه این راه پرافتخار تاکید نمودند.
وی با اشاره به نشست مشترک هم اندیشی در خصوص وضعیت جنگل‌های آموزشی – پژوهشی که در تاریخ 1401/08/09 در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد، بر اجرایی شدن مصوبات آن جلسه تاکید نمودند.
در ادامه جلسه حاضرین به تبادل نظر در خصوص راهکارهای ارتقای جایگاه جنگل آموزشی-پژوهشی خیرود، طرح فنی-حفاظتی (دوره گذار) و ادامه فعالیت این طرح‌ها با نگاه آموزشی-پژوهشی پرداختند و پس از بحث و بررسی مسائل و موضوعات مرتبط با جنگل آموزشی –پژوهشی خیرود، موارد مطرح و در خصوص آنها به شرح ذیل تصمیم‌گیری شد:
1-    موضوع تمدید قرارداد سی سالة سوم موضوع قرارداد مورخ 24 آذرماه 1343 منعقد بین سازمان جنگلبانی ایران و دانشکده کشاورزی کرج (دانشگاه تهران) و قرارداد شماره  1/100/778 - 19/3/1375 فی‌ما‌بین سازمان جنگلها و مراتع کشور و دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران مطرح مقرر گردید طرفین ضمن بررسی ابعاد موضوع در دفاتر مرتبط و همچنین واحدهای حقوقی تا پایان بهمن ماه 1401، نسبت به تمدید تفاهم نامه سی‌ساله سوم اقدام نمایند.
2-    با عنایت به قراردادهای فوق‌الذکر و نظر به اینکه دانشکده از اوایل دهه 1340 شمسی مبادرت به حصارکشی مرز بین خوابگاه‌های دانشجویی و زمین‌های محاط با مستثنیات روستا نموده است، مقرر گردید موضوع در قالب تفاهم نامه سی ساله بند اول صورتجلسه به صورت یکپارچه در چارچوب عرصه های جنگلی خیرود دارای سند مالکیت کاداستر یکپارچه شده و مادامی که جنگل خیرود تحت مدیریت دانشکده باشد عرصه و اعیان این مجموعه تحت بهره برداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برای استفاده آموزشی، پژوهشی و خوابگاه دانشجویان قرار گیرد.
3-    موضوع پرداخت مطالبات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مطرح و با عنایت به اینکه به دنبال تحولات سال 1396 در زمینة مدیریت جنگل‌های شمال و اتمام قرارداد طرح‌های جنگلداری، مقرر گردید مطالبات مربوط به ارزیابی طرح‌ جنگل خیرود در دستور کار قرار گیرد. همچنین مقرر گردید ارزیابی دقیق و کارشناسی از هزینه‌کرد و مطالبات دانشکده منابع طبیعی در جنگل خیرود در سال‌های 1399 و 1400 انجام و اقدام نهایی توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجرایی گردد. همچنین مقرر گردید اعتبار هزینه های فنی-حفاظتی جنگل خیرود برای سال های 1401 لغایت 1405 در سال اول بر اساس کتابچه فنی-حفاظتی مصوب شورای عالی جنگل سازمان و در سال های 1402 به بعد بر اساس کتابچه تلفیقی تهیه شده توسط دانشکده و تصویب در کمیته های فنی و شورا تعیین اعتبار لازم توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری انجام گردد.
4-    موضوع برنامه موقت حفاظتی - فنی جنگل آموزشی-پژوهشی خیرود در دوره گذار تهیه شده توسط اعضای هیات علمی گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران مطرح و پس از بحث و بررسی، مقرر گردید اجرای طرح برای سال 1401 بر اساس کتابچه های فنی-حفاظتی تهیه شده توسط سازمان انجام گیرد و برای سال های 1402 و بعد از آن بر اساس تلفیق برنامه های کتابچه تهیه شده توسط دانشکده و سازمان و تصویب در کمیته فنی و شورای عالی جنگل بر اساس تامین اعتبار دیده شده و تخصیصی در کتابچه های فنی-حفاظتی سازمان در جنگل خیرود اجرایی گردد.

در ادامه، دکتر شعبانیان معاون امور جنگل سازمان با اشاره به طرح فنی حفاظتی و طرح مدیریت پایدار جنگل، جایگاه جنگل آموزشی-پژوهشی خیرود با مدیریت دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران را در بعد ملی و بین المللی مهم دانستند و ضمن اشاره به اجرای طرح تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور، خواستار همکاری نزدیک و تشریک مساعی دانشگاه و سازمان برای ارایه راهکارها در خصوص حل مسائل و چالش های سازمان شدند.
در پایان جلسه، دکتر قربانی ضمن تشکر و قدردانی از همکاری های ارزنده معاونت امور جنگل و سایر معاونت های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر، با تاکید بر ادامه همکاری‌های مشترک در راستای مدیریت بهینه جنگل آموزشی-پژوهشی خیرود به عنوان یک الگوی موفق در سطح ملی و بین‌المللی و حفظ این جنگل بی‌نظیر در سطح ملی و حتی در مقیاس جهانی به عنوان جنگلی مدل و نیم‌رخ کاملی از جنگل‌های هیرکانی، خواستار تداوم این همکاری ها به منظور ارایه مدلی نمونه جهت برون رفت از چالش ها و ارایه راهکارها برای مدیریت پایدار جنگل های شمال کشور شد.


 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.