همایش منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی برگزار شد

۱۶ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۷:۱۳ کد : ۳۳۴۵۳ اخبار
تعداد بازدید:۵۲۲
دکترسید محمد علی ابراهیم زاده موسوی رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی که در روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱ در تالار حضرت امام خمینی (ره) دانشکدگان برگزار شد . . .

دکترسید محمد علی ابراهیم زاده موسوی رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی که در روز دوشنبه 15 اسفندماه 1401 در تالار حضرت امام خمینی (ره) دانشکدگان برگزار شد با بیان اینکه دانشجویان این دانشکدگان نهال های علمی هستند که در این مرکز کاشته و به بار می نشینند، گفت: علمی که در این مرکز کاشته می شود علمی پایدار است که به امنیت زیستی کشور کمک می کند. دکتر ابراهیم زاده موسوی  افزود: این دانشجویان سیاستگذاران، مدیران و بهره برداران آینده کشور هستند.
وی با اشاره به آغاز طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور، اظهار کرد: در این دانشکدگان خوراک علمی مورد نیاز کشور برای این ماموریت بزرگ، استراتژیک و با اهمیت تولید می شود که به طور قطع موضوعی مهمتر از امنیت غذایی و زیستی در کشور نداریم و تمام موضوعات دیگر ذیل این دو محور است که ماموریت بزرگی بر دوش تک تک ماست.
وی با بیان اینکه بایستی به عنوان بخشی از دانشگاه تهران و نماد آموزش عالی کشور مرجعیت علمی برای تولید خوراک مورد نیاز این زیربناها را انجام دهیم که برنامه هایی نیز برای آن طراحی شده، گفت: بایستی ایجاد ارتباط با بدنه جامعه و تاثیرگذاری در جامعه برای تحقق این اهداف انجام شود که قدم های خوبی برداشته شده است.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط و زیست مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم  با اشاره به اهمیت جنگل ها در پیشگیری از توسعه مناطق بیابانی اعلام کرد: سالانه ۵/۱میلیون هکتار مرتع منابع طبیعی و جنگل در حال تبدیل شدن به بیابان است.
دکتر محمد جواد عسکری روز دوشنبه در همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسوولیت اجتماعی» که در تالار اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: باید در برنامه ی هفتم توسعه در مسائل زیست محیطی  در قالب نقشه ی راه کوتاه مدت میان مدت و بلند مدت چهره اندیشی کرد.
وی گفت : کانون ریزگرد ها در مناطق جنوبی کشور بوده اما امروز در کنار شهر تهران ما شاهد ریزگردها هستیم.
دکتر عسکری بیان داشت : باید برای حل مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی دستگاه های اجرایی و قانون گذاری و دستگاه های علمی پای کار باشند و چاره اندیشی کنند که اگر دیر بجنبیم حتما اتفاقات ناگواری برای محیط زیست کشور خواهد افتاد.
وی ادامه داد:علارغم ظرفیت ها و قابلیت های موجود در فضای داخل اما نتوانستیم ظرفیت های بالقوه ی موجود را به بالفعل تبدیل کنیم. 
دکتر عسکری با بیان اینکه امروز آنچه که مهم است برنامه ریزی در حوزه ی محیط زیست، جنگل ها و بخش کشاورزی و امنیت غذایی است بیان داشت : ما در برنامه ی توسعه ی هفتم در زمینه ی محیط زیست حتما باید نگاه به آینده داشته باشیم تا خروجی قابل قبولی بگیریم، قطعا باید هم افزایی بین دستگاه های اجرایی و قانون گذاری  و علمی ایجاد شود.

نائب رئیس انجمن جنگلبانی ایران در این همایش اظهار کرد: اگرچه کاشت یک میلیارد اصله نهال با توجه به حال منابع طبیعی کاری تاریخی است اما نحوه حفاظت از این درختان و تبدیل کاشته‌ها به داشته‌ها در هاله‌ای از ابهام است؛ امروز بیش از درختکاری به درخت داری نیاز داریم.
دکتر وحید اعتماد با اشاره به اینکه با توجه به وضعیت نامساعد طبیعی، تغییرات اقلیمی زندگی ایرانیان را تهدید می‌کند، افزود: ۴۰۰ دشت در ایران در حال فرونشست است و اکنون در دشت‌های جنوب تهران ۵۲ سانتیمتر فرونشست داریم؛ این در حالی است که حد نرمال آن پنج سانتی متر است. مدیریت آبی خوبی نداریم در حالی که  لازمه امنیت غذایی وجود طبیعت سالم و کافی است.
وی با اشاره به منزلت درخت در تاریخ ایرانیان اظهار کرد: اگر تمدن و سنت درختکاری در قرن اخیر به وجود آمده و روزی برای آن تعیین شده، ما ایرانیان ۱۰ هزار سال تاریخ مدون در این مورد داریم اما حفاظت از پادشاهان ما رشته‎‌ای از زر به نشان اهمیت حفاظت از درختان به آن می آویختند.
به گفته اعتماد هفته درختکاری را در حالی آغاز می‌کنیم که کلنک کاشت یک میلیارد اصله نهال در فضای منابع طبیعی امیدی را در دل‌ها روشن کرده و قرار است همه مردم در این موضوع مشارکت داشته باشند.
به گفته نائب رئیس انجمن جنگلبانی کشور اگرچه کاشت یک میلیارد اصله نهال با توجه به حال منابع طبیعی کاری تاریخی است اما نحوه حفاظت از این درختان و تبدیل کاشته‌ها به داشته‌ها در هاله‌ای از ابهام است.
اعتماد افزود: سابقه نشان داده به دلیل در نظر نگرفتن اصول جنگلکاری بسیاری از کاشته‌ها در همان مرحله باقی مانده است. امید است با کارهای علمی مسئولان بتوانند درحفاظت پایدار از عرصه های جنگلکاری مرهمی بر زخم طبیعت بگذارند. دغدغه های زیادی در مورد نحوه انجام طرح کاشت یک میلیارد نهال وجود دارد که امیدواریم با رعایت اصول به ثمر برسد.
 وی با بیان اینکه امروز بیشتر از اینکه به درختکاری نیاز داشته باشیم، به درختداری نیاز داریم گفت: حفاظت از طبیعت کاری بسیار مهم و بیش از فقط کاشت درخت است.  امیدواریم که با مدیریت همه جانبه تجربیات تلخی چون طرح‌های تنفس جنگل، ساخت سد چمشیر، گتوند و... را نداشته باشیم و کاری نکنیم که به قانون زمین بربخورد. 
رئیس دانشکده منابع طبیعی تهران در این همایش اظهارکرد: بافرارسیدن روز درختکاری و هفته ی منابع طبیعی این دانشکده تصمیم به برگزاری همایشی با محوریت منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی کرد.
دکتر مهدی قربانی با اشاره به اینکه مسئولیت اجتماعی چه به صورت فردی ، جمعی و شرکتی قطعا می تواند ما را برای رسیدن به تعادل در محیط زیست و منابع طبیعی کشور کمک کندافزود: برای رسیدن به یک تعادل‌ در محیط زیست باید به سمت مدیریت تغییر رفتار برویم.
وی ادامه داد: برای رسیدن به یک جهان پایدار قطعا نیاز داریم که مسئولیت اجتماعی خود را نسبت به محیط زیست ایفا کنیم .
دکتر قربانی اظهارداشت : براساس آموزه های دینی و اصل ۵۰ قانون اساسی حفاظت از محیط زیست یک وظیفه ی عمومی و تکلیف است.
رئیس دانشکده منابع طبیعی با بیان اینکه در این برنامه برای حدود ۵۰ شرکت مختلف صنعتی که در عرصه ی جهاد اقتصادی در حال تولید هستند و به حرفهی اقتصاد کشور کمک می کنند فراخوان اعلام کردیم افزود: تعداد ۵ تا از این شرکت ها منتخب شدند که کنار تولید به مسئولیت اجتماعی خود نیز پرداخته اند.
وی ادامه داد: بعضی از این مسئولیت های اجتماعی محرویت زدایی و فقر زدایی در مناطقی که این شرکت ها مستقر هستند بوده و بعضی دیگر هم در حوزه ی محیط زیست و منابع طبیعی بوده است.
دکتر قربانی گفت :به عنوان  یک سیاست جهانی تقاضا ی ما از شرکت‌های صنعتی این است که به سمت سیاست  های کاهش کربن حرکت کند.
وی با تلاش برای جبران خسارت به محیط زیست از طریق نهال کار و درختکاری افزود: باید فعالیت‌ها و سرمایه گذاری شرکت ها به سمت کاهش گازهای گلخانه ای ، کاهش استفاده از سوخت های فسیلی حرکت کند.
وی با بیان مهمترین مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی از قبیل گردو غبار و فرسایش خاک اظهار داشت : سالانه حدود ۲ میلیارد تن فرسایش خاک داریم و شدت استفاده و بهره برداری بیش از حد از آب های زیرزمینی منجر به مرگ پنهان زمین شده است.
وی گفت: در بخش جنگل ها فقدان برنامه ی ملی جنگل امروز یکی از معضلات کشور است ، در حوزه ی شیلات صید بی رویه و تجمع آلاینده ها در رود خانه های شما کشور به عنوان یکی از مسائل مهم در توسعه شیلات کشور محسوب می شود.
دکتر قربانی با بیان مشکلات زیست محیطی کشور اعلام آمادگی کرد که دانشکده منابع طبیعی با جمعی از نخبگان و شکل گرفتن میز های گفتگو توانایی کمک کردن به حل مسائل محیط زیستی کشور را دارد و در برنامه ی هفتم توسعه در بخش محیط زیست می‌تواند در جهت حل‌ مسائل برنامه هایی را ارائه دهد.
دراین مراسم از ۵ شرکت برتر در حوزه ی محیط زیست و مسئولیت اجتماعی تجلیل شد. گفتنی است در پایان مراسم مسئولین با حضور در محوطه ی دانشگاه به کاشت نهال پرداختند.


 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.