انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشکدگان با شورای توسعه سواحل مکران

۱۵ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۵:۱۳ کد : ۳۳۶۹۶ اخبار
تعداد بازدید:۴۰۱
دکتر سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی روز چهارشنبه نهم فروردین ماه ۱۴۰۲ در نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی با شورای توسعه سواحل مکران که با حضور دبیر اجرایی شورای توسعه مکران و استاندار البرز برگزار شد، گفت: محققان این دانشکدگان موفق به تولید بذور هیبرید تعدادی از محصولات همچون هندوانه و خربزه شده اند. . .

دکتر سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی روز چهارشنبه نهم فروردین ماه 1402 در نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی با شورای توسعه سواحل مکران که با حضور دبیر اجرایی شورای توسعه مکران و استاندار البرز برگزار شد، گفت: محققان این دانشکدگان موفق به تولید بذور هیبرید تعدادی از محصولات همچون هندوانه و خربزه شده اند. رئیس دانشکدگان گفتند: در صدد هستیم تا البرز به درّه نهاده های کشاورزی (seed valley) یا همان مرکز و قطب تولید نهاده های کشاورزی کشور تبدیل شود و اکنون در برنامه کلان به دنبال سرمایه گذاری برای تولید انبوه این بذور هستیم و در همین راستا قرار است تا اراضی کشاورزی دانشکدگان و بخشی از اراضی البرز را تبدیل به قطب تولید نهاده های کشاورزی کنیم ضمن اینکه اراضی این مجموعه را به نام البرز نامگذاری کنیم.
وی با بیان اینکه این طرح را به عنوان درٌه نهاده ها، نامگذاری کرده ایم، اظهار داشت: اکنون در حال مذاکره با سرمایه گذاری هستیم ضمن اینکه استاندار البرز نیز از این طرح پشتیبانی کرده و در قرارگاه امنیت غذایی مطرح شده است.
دکترابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه با اجرای این طرح، البرز پایلوت کشوری برای تولید دانش بنیان شروع به کار می کند، گفت: هم اکنون محققان دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران بذور هیبرید تعدادی از محصولات را که تا پیش از این به صورت وارداتی بود را به تولید انبوه رسانده اند.
وی دومین حلقه زنجیره ارزش غذایی را تولیدات کشاورزی عنوان کرد و افزود: در این بخش فرآوری محصولات کشاورزی در حلقه بعدی جای دارد و پس از آن توزیع، تجارت و واسطه گری و صادرات این محصولات می باشد و در نهایت فروش و عرضه محصولات جایگاه آخر را دارد. وی اظهار کرد:‌ در تمام این حلقه ها بخش تحقیقاتی خود را گسترش داده ایم و از فناوری های نوین در خاک، آب و بهره وری از تولیدات کشاورزی و دامی استفاده کرده ایم.
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه این دانشکدگان در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی و دامی کارهای خوبی انجام داده است ، گفت: گروه صنایع این دانشکدگان در صنایع غذایی رتبه ۳۸ جهانی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود:‌ ضمن اینکه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در بخش دانش کشاورزی رتبه ۵۷ جهانی را داشته و این در حالی است که دانشگاه تهران رتبه ۳۰۰ جهان را دارد ضمن اینکه دانشکدگان رتبه اول جهان اسلام و منطقه را نیز به خود اختصاص داده است.
وی به موضوع حمل و نقل و تجارت مواد غذایی نیز اشاره کرد و اظهار کرد: در کشور ما ضعف بزرگی در این بخش وجود دارد در حالیکه ثروت اصلی در مواد غذایی در این بخش متمرکز شده به طوریکه برندهای بزرگی در جهان در حوزه مواد غذایی فعال هستند.
تفاهم نامه همکاری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و شورای اجرایی توسعه سواحل مکران در هفت بند برای مدت پنج سال تنظیم و به امضای طرفین تفاهم نامه رسید که بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد تمام ظرفیتهای علمی و تجربی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در زمینه تحول دانش بنیان اقتصاد کشاورزی و منابع طبیعی سواحل مکران با هدف توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه به کار گیری شود.
همچنین ایجاد مرکز تحقیقات دانشگاه تهران در حوزه های کشت های در فضای بسته، بیابان زدایی، آبزی پروری، اقتصاد بومی و معیشت روستایی و کسب و کارهای مرتبط با کشاورزی و منابع طبیعی و صنایع مربوطه، مدیریت بهینه منابع آب برای تولید پایدار و طراحی و اجرای زنجیره ارزش در محصولات کشاورزی و منابع طبیعی سواحل مکران و ارائه خدمات مشاوره و دانش بنیان برای پاسخ فناورانه به مسائل کشاورزان، صنعتگران و تمام بازیگران زنجیره تامین کشاورزی و منابع طبیعی سواحل مکران از جمله مفاد این تفاهم نامه می باشد.
شورای اجرایی توسعه سواحل مکران نیز متعهد شده که در قبال این گونه فعالیت ها فضایی در منطقه بمنظور استقرار مرکز تحقیقات مشترک کشاورزی و منابع طبیعی اختصاص دهد و همچنین ایجاد ارتباط موثر فناورانه ۲ و چند سویه میان دانشکدگان و زنجیره تامین کشاورزی و صنعتی منطقه و در اختیار قراردادن اطلاعات به هنگام با لحاظ پیمانهای محرمانگی کنونی و آتی برای اهداف مطالعاتی و پژوهشی دانشگاهی از دیگر تعهدات به شمار می رود.
سردار حسین دهقان در حاشیه انعقاد تفاهم نامه همکاری با دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در راستای توسعه مکران افزود: در این نشست مشترک که با حضور استاندار البرز و به منظور انعقاد تفاهم نامه برگزار شد، همکاری و توافق با استان البرز به منظور توسعه سواحل مکران در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه استان البرز از گذشته در حوزه صنعتی و همچنین در مسیر فعالیت‌های کشاورزی، ظرفیت‌های متعددی داشته است ، اظهار کرد: اگر بتوانیم این ظرفیت ها را به درستی کنار هم قرار داده و از آن ها استفاده کنیم بدون شک شاهد پیشرفت معجزه‌آسایی در مکران خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های ما باید به صورت هم افزایی در حوزه‌های مختلف اجرایی شود، یادآور شد: با این تفاسیر جنبه علمی و اجتماعی مد نظر قرار خواهد گرفت تا بتوانیم درست عمل کنیم.
دهقان بااشاره به تنظیم سند همکاری دانشکده کشاورزی سواحل مکران، گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود در شرایط منطقه در مسیر بهبود وضعیت سواحل مکران پیش خواهیم رفت.
وی گفت: هفت استان ساحلی کشور ۱۵ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده اند در حالیکه در دنیا ۸۰ درصد جمعیت شان در استان های ساحلی مستقر هستند.
وی افزود: بخش زیادی از سواحل کشور به خصوص در جنوب کشور خالی از جمعیت است و نشانی از توسعه و صنعت در آن دیده نمی شود.
دبیر اجرایی شورای توسعه مکران اظهار کرد: البرز می تواند در سه حوزه کشاورزی، شیلات و صنایع مربوطه به توسعه سواحل مکران کمک کند.
سواحل مکران در محدوده آب‌های ساحلی و اقیانوسی دریای عمان از ایستگاه‌های مهم و اصلی تجارت، اقتصاد و گردشگری ایران است و این منطقه از حوزه گواتر و پسابندر چابهار آغاز شده و تا منطقه میناب هرمزگان ادامه دارد که ۶۰ درصد سواحل مکران در استان هرمزگان قرار گرفته است.
سواحل مکران علاوه بر بهره‌مندی از مردمی نجیب و پر مهر و پرتوان و سخت‌کوش، دارای منابع خدادادی معدنی، ظرفیت‌های شیلاتی و بندری ویژه‌ای است که می‌تواند بستری برای رونق تولید ماهی و میگو در قالب طرح‌های پرورش در دریا و مزارع پرورش میگو باشد. همچنین وجود منطقه کوه مبارک که دومین پایانه صادراتی نفتی کشورمان است و وجود تأسیسات مهم در این منطقه می‌تواند میزبان شرکت‌های مختلف پالایشگاهی و پتروپالایشی برای ساخت مجموعه‌های جدید ارزش آفرین در حوزه نفت باشد.


 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.