مفاخر و مشاهیر دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
کریم جوانشیر خویی در سال 1314 در خوی متولد شد. در سال1346مدرک دکترای علوم گیاهی خود را از دانشگاه مونپلیه فرانسه اخد نمود و در سال1355 به عضویت هیئت علمی دانشگاه تهران با درجه استادی نائل شد.
کارشناسی رشته جنگل، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، 1338 ـ دکترای تخصصی گیاه شناسی و اکولوژی، دانشگاه مونپلیه، فرانسه، 1346 ـ استاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران (1377- 1355) ـ فوق دکترای بیولوژی جنگل، دانشگاه فلوریدا، آمریکا، 1368
عضو پیوسته گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم
تحصیلات رسمی و حرفه ای : کریم جوانشیر خویی در سال 1322 به تهران آمد و تحصیلات دبستانی و دبیرستانی را در تهران گذراند و از دبیرستان البرز دیپلم متوسطه خود را اخذ کرد. در سال 1338 از دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران با درجه فوق لیسانس در رشته منابع طبیعی فارغ التحصیل شد.سپس برای تحصیلات دوره دکترا وارد دانشگاه مونپلیه در فرانسه گردیدو دکترای رشته علوم گیاهی را اخذ کرد.
مشاغل و سمت های مورد تصدی : کریم جوانشیر خویی پس از اخذ کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران در همان دانشگاه به عنوان دستیار به فعالیت پرداخت.ایشان پس از اخذ درجه دکترا در علوم گیاهی، با سمت استادیاری در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به فعالیت پرداخت. وی چندین دوره تخصصی یکساله و چند ماهه را در دانشگاههای مختلف آمریکا گذراند و در سال 1355 به درجه استادی ارتقا یافت.
فعالیت های آموزشی : تدریس در دوره های کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری در دانشکده کشاورزی/گروه زراعت واصلاح نباتات دانشگاه تهران .
جوایز و نشانها : کتاب »سوزنی برگان« کریم جوانشیر خویی ، در دوره سوم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال برگزیده شد.
چگونگی عرضه آثار : کریم جوانشیر خویی در کنار تدریس به مطالعه و تحقیق پیرامون بررسی برخی از صفات فیزیولوژیکی و زراعی لوبیا چشم بلبلی در شرایط خشک ، تعیین پتانسیل عملکرد راتون ارقام مختلف برنج و اثر آرایش کاشت و تاریخ کاشت بر خصوصیات زراعی سویا پرداخت.
از ایشان 20 مقاله در مجلات داخلی و تعدادی در مجلات خارجی به چاپ رسیده است.
وی در بیش از 10 کنگره جهانی شرکت کرده و تعدادی از مقالات ارائه شده د رکنگره ها به چاپ رسیده است.
تعداد مقالات ارائه شده در همایش ها: 12 مورد
تعداد مقالات چاپ شده در مجلات داخلی و خارجی: 20 مورد
آثار : 1ـ اتلس گیاهان چوبی ایران 2ـ اثر آرایش کاشت و تاریخ کاشت بر خصوصیات زراعی سویا 3ـ اکالیپتوس 4ـ بلوط های ایران 5 ـ تعیین پتانسیل عملکرد راتون (Ratoon) ارقام مختلف برنج 6 ـ جلد اول درختان و درختچه های ایران 7ـ جلد اول و دوم سوزنی برگان 8 ـ جنگلهای بلوط غرب ایران9ـ زراعت برنج 10ـ زراعت گیاهان صنعتی 11ـ غلات 12ـ گیاهان صنعتی 13ـ منابع مختلف انرژی و جهان فردا 14ـ نشریه افراهای ایران 15ـ نشریه تحقیق درباره تولید بذر و نحوه رویاندن آن در درختان ارس به منظور احیای جنگلهای ارس
آشنایی با کتاب»سوزنی برگان« : سوزنی برگان، جنگل های بسیار وسیع و با شکوهی در جهان تشکیل میدهند که زندگی صدها میلیون انسان و تعداد بیشماری از موجودات زنده جهان به آنها بستگی دارد. این درختان در پی ریزی اقتصادی کشورهای مترقی جهان نقش اصلی و عمده داشته اند. محصولات بسیار گوناگون آن، صنایع مختلفی از صنعت چوب و کاغذ تا صنایع دارویی و عطر سازی را تغذیه می کنند. سوزنی برگان بزرگترین درختان جهان را دربر می گیرند که غالب آنها سریع الرشدترین درختان محسوب شده و مرغوب ترین چوب ها را تولید میکنند. جلد اول کتاب، کلیه گونه های 7 خانواده از درختان مذکور را که تا سال 1983 شناخته شده بود معرفی می کند؛ در کشور ما هم برای پرورش این درختان گامهای مؤثری برداشته خواهد شد تا چوب مورد نیاز برای تیر سیم برق و تلگراف، صنایع مبل سازی و خمیر کاغذ و غیره از این طریق تأمین گردد. مدت 10 سال به طور پراکنده صرف جمع آوری اطلاعات برای این جلد و قسمتی از جلدهای بعدی گردیده و از تعدادی جنگلهای مهم سوزنی برگ دنیا از استرالیا تا آمریکا بازدید به عمل آمده است. مدت یک سال و نیم صرف نگارش این کتاب برگزیده گردیده است.
گفتنی است ؛ مقاله ای ازرشمند از زندگی پر بار دکتر جوانشیر خویی به قلم دکتر وحید اعتماد نگاشته شده است.
نظر شما :