رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران :تمام فعالیت‌های بخش کشاورزی باید پیوست محیط زیستی داشته باشد

۲۹ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۵:۰۲ کد : ۳۶۷۹۲ اخبار
تعداد بازدید:۳۱۵
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت ثبات و پایداری در اقتصاد کشاورزی گفت: زنجیره تامین باید در تمام مراحل کشاورزی از تولید تا برداشت و فرآوری پیوست محیط زیست هم داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ، دکتر محمدعلی ابراهیم‌زاده موسوی رئیس دانشکدگان روز چهارشنبه ۲۹ شهریور در مراسم آغازین پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین‌المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورز که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد؛  با گرامی داشت هفته دفاع مقدس برگزاری این کنگره‌ها را فرصت مغتنمی برای نظریه پردازی و تولید اندیشه برای پیدا کردن راه‌های علمی و شیوه‌های عملی برای توسعه کشاورزی و منابع طبیعی کشور دانست و افزود : امیدوارم برگزاری این کنگره‌ها بتواند اطلاعات و آگاهی بیشتری را برای تصمیم‌گیری ، برنامه ریزی و سیاستگذاری در اختیار مسئولان مربوطه قرار بدهد. 
وی با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری نخستین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ماشین‌های کشاورزی گزارشی از تعداد مقالات و شرکت کنندگان در این کنگره ارائه داد
وی گفت: کل مقالات ارسالی ۳۲۰ مقاله فارسی و ۵۰ مقاله انگلیسی بود که از این میان ۲۴۵ مقاله فارسی و ۳۰ مقاله انگلیسی برای ارائه در این کنگره پذیرفته شدند
دکتر ابراهیم‌زاده موسوی افزود : در این کنگره ۶۲ سخنرانی به زبان فارسی و ۱۳ سخنرانی نیز به زبان ‌‌انگلیسی ارائه می‌شود
رئیس نخستین کنگره بین‌المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: ۱۷۰ پوستر به زبان فارسی و ۳۰ پوستر نیز به زبان انگلیسی در این همایش ارائه می‌شود.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی افزود: در این کنگره بیش از ۴۰ دانشگاه از سراسر کشور و شرکت کنندگانی از کشورهای دیگر حضور دارند.
دکتر ابراهیم زاده موسوی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور به تغییر رویکرد در حوزه مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیک ماشین‌های کشاورزی تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت امنیت غذایی در کشورها به ویژه کشور ما که مدام در معرض تحریم و تهدید و فشارهای بیرونی است این امر بسیار مهم و کلیدی است.
وی تصریح کرد: اگر امنیت غذایی و زیستی را به عنوان چتر نگاهمان در همه حوزه‌های مرتبط با تخصص‌های کشاورزی و منابع طبیعی ببینیم ملاحظه می‌کنیم که دامنه فعالیت‌های جمع نخبگانی و برگزاری این کنگره و مراکز تحقیقاتی که در حوزه مکانیزاسیون و مهندسی بیوسیستم فعالیت دارند بسیار گسترده‌تر از این می‌تواند باشد.
وی در ادامه سخنان خود سه پیشنهاد را در حوزه ماشین‌های کشاورزی و مهندسی بیوسیستم ارائه داد.
وی با اشاره به اهمیت حوزه‌های تخصصی مهندسی مکانیک بیوسیستم و ماشین‌های کشاورزی در بحث امنیت غذایی، تمرکز بر زنجیره تامین را به عنوان اولین پیشنهاد خود مطرح کرد و گفت: بعد از انقلاب اسلامی توفیقات زیادی در حوزه ماشین های کشاورزی و مهندسی بیوسیستم داشتیم ولی تمرکز آن بیشتر در حوزه تولید بوده و به بخش های دیگرتوجه کمتری شده است.
وی اظهار داشت: هرچند در اقتصاد کشاورزی و امنیت غذایی تولید پایه است ولی ثبات و پایداری آن شامل بخش های دیگر مثل فرآوری و ...است و تولید ثروت در بخش کشاورزی هم بعد از تولید محصول است بنابراین در بحث مهندسی بیوسیستم و ماشین های کشاورزی باید کل زنجیره تامین و ارزش مورد توجه باشد نه فقط تولید. 
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر توجه به موضوع فناوری و تکنولوژی در کل زنجیره تامین باید در تمام مراحل کشاورزی از تولید تا برداشت و فرآوری پیوست محیط زیست هم داشته باشد. 
توجه به تنوع مقیاس‌ها دومین موضوع مورد تاکید رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در نخستین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و ماشین‌های کشاورزی بود که وی در این باره گفت: ماشین‌های کشاورزی در بخش‌های کشاورزی بیشتر بر اساس کشاورزی در سطح بزرگ طراحی شده‌اند در حالی که امروزه باید تامین زنجیره غذایی را از کشت‌های کوچک و حتی از کشت‌های خانگی شروع کرد بنابراین باید تنوع مقیاس‌ها در بخش مهندسی مکانیک بیوسیسم مورد توجه قرار بگیرد، کاری که در کشورهای مثل چین انجام شده شده و طراحی و تولید ماشین های کشاورزی برای مقیاس های کوچک نیز انجام می شود و تامین امنیت غذایی از بخش های بسیار کوچک آغاز می شود.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران توجه به امینت زیستی را به عنوان سومین پیشنهاد خود در این کنگره مطرح کرد و اظهار داشت: ما در مکانیزاسیون محیط زیست و منابع طبیعی را رها کرده‌ایم در صورتی که زیرساخت و پایه امنیت غذایی و کشاورزی زیست بوم پایدار است که توجه چندانی به آن نداریم.
وی افزود: ضایعات غذایی و کشاورزی موجب تخریب محیط زیست می شوند که در این بخش نیز مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون میتوانند با تولید فناوری و تکنولوژی پیشرفته به حفظ زیست بوم و پایداری محیط زیست کمک کنند.


( ۲ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.