انقلابی در صنایع تبدیلی کشور در راه است
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کریم ذوالفقاری روز چهارشنبه ۲۹ شهریور در مراسم آغازین پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بینالمللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورز که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد؛ با اشاره به اهمیت ارتباط مرکز توسعه مکانیزاسیون با مراکز دانشگاهی و علمی کشور، گفت: امروز این موضوع به اولویت اول ما تبدیل شده و هیچ جلسهای در مرکز توسعه مکانیزاسیون بدون حضور محققین و دانشگاهیان برگزار نمیشود.
ذوالفقاری افزود: بر همین اساس درخواست ما از مراکز علمی و دانشگاهی این است که پایان نامههای حوزه مکانیزاسیون و صنایع غذایی را برای ما ارسال کنند؛ چون اگر ما از این پایان نامهها بی خبر باشیم این انتقاد که در دانشگاه کاری انجام و در بایگانی میماند و در اجرا کارها به صورت سنتی انجام میشود وارد خواهد بود. پس اولین خواهش من این است که ما را از آخرین نتایج علمی در این حوزه آگاه کنید.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: به اعتقاد من کشاورزی نوین یعنی مکانیزاسیون و مکانیزاسیون یعنی ایجاد ارزش افزوده، تولید با هزینه کمتر و وسیلهای برای رسیدن از کشاورزی سنتی به صنعتی.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اعلام کرد: امروز ۵۴ تشکل سازنده ماشین آلات و بیش از ۵۵۰ شرکت قدر در حوزه ساخت ماشین آلات کشاورزی در کشور داریم و بر همین اساس اگر دانشگاه برای ساخت ماشینآلات ایده بدهد مشکلی برای ساخت نداریم.
وی یکی از موانع اصلی مکانیزه کردن کشاورزی را ریز قطعه بودن اراضی کشاورزی عنوان کرد و گفت: خرید ماشین های سنگین و گران برای مزارع کوچک توجیه ندارد.
ذوالفقاری در ادامه گفت: سالانه در کشور ۱۲۰ تا ۱۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید میشود که عملاً چیزی در حدود ۵۰ میلیون تن آن در داخل فرآوری میشود. به همین دلیل طی چند سال اخیر ۵۴۰۰ طرح در حوزه صنایع تبدیلی با ۲۳۱ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری اجرا شده که این طرحها اکنون بین ۲۰ تا ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. با توجه به این موضوع انقلابی در صنایع تبدیل و تکمیلی کشور در راه است.
نظر شما :