دبیر امنیت غذایی و زیستی دانش بنیان استان البرز؛
پاشنه آشیل کشور در نهادهها است
به گزارش روابط عمومی ؛ چهارمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی و زیستی دانش بنیان استان البرز با حضور مدیران و نمایندگان پژوهشکده ها و موسسات تحقیقاتی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی تهران در خصوص هماهنگی کارگروه ، تدوین برنامه دو سال و تبادل نظر برای اعضای کارگروه نهادهها( بذر ،کود ، سم ،افزودنیهای غذایی و مکملها در ستاد قرارگاه به ریاست دکتر سید محمدعلی ابراهیمزاده موسوی رئیس محترم دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دبیر اجرایی قرارگاه امنیت غذایی در این دانشکدگان برگزار شد.
دکترسید محمد علی ابراهیم زاده موسوی افزود : موضوع مهمی که در کشوربا آن روبرو هستیم این است که باید چالشهای پیش رو را تیمی حل کینم .
وی با بیان اینکه امنیت غذایی پایدار و دانش بنیان چطور باید اجرایی و عملی شود ؟ اظهار داشت : با یک هدف مشترک این موضوع صورت میپذیرد.
دکتر موسوی با بیان اینکه مهمترین موضوع دنیا بحث امنیت غذایی است افزود: سه تا رویکرد برای بشر در آینده متصور شده که اول آن امنیت غذایی ، بعد هوش مصنوعی و سوم علوم شناختی علوم است که علوم و رویکردهای علمی جهان این سه رویکرد است که امنیت غذایی مهمترین آن است.
وی در خصوص ظرفیت استان البرز گفت : استان البرز به نوعی در کشور بینظیر است از این جهت که زیرساختهایی این مسئله را حل کند در این استان وجود دارد، دارای موسسات تحقیقاتی کامل و ریشهدار و سطح بالا با تجهیزات خوب و نیروهای انسانی توانمند و محیط دانشگاهی که مجموعه دانشکدگان با سابقه علمی و تاریخی بسیار بالا و درخشان و گذشته پر افتخار برای کشور در کرج جمع شدند.
دکتر موسوی با بیان اینکه این پتانسیل و ظرفیت در استان البرز برای ما را مصمصم تر می کند خاطر نشان کرد: این حجم از ظرفیت نشان میدهد که وظیفه گردن ماست و پس باید یک کار قرارگاهی انجام داد به همین خاطر اسم این پروژه را قرارگاه قرار دادیم و به دلیل اینکه قرار است یک کار قرارگاهی انجام شود و قرار نیست کار پژوهشی انجام دهیم ، یافتههایی که در کشور است را در کنار هم قرار میدهیم فعالیتها و پژوهشهایی که موسسات پژوهشی ، بخشهای خصوصی و دانشگاهها صورت گرفته را در یک راستا قرار میدهیم و هدفمند یک مسیر را طی میکنیم.
وی در خصوص هدف این قرارگاه در استان البرز گفت: هدف این است که کشاورزی دانش بنیان توسعه یابد و این الگو را به کشور ارائه دهد و هدف گذاری طولانی مدت نیست که با تحقیق و پژوهش به آن برسیم بلکه آنچه را که داریم در نظر میگیریم ،کشور و نیازمندیها و مبتلاهایش را شناسایی می کنیم .
دبیر قرارگاه امنیت غذایی و زیستی دانش بنیان استان البرز ادامه داد: موضوعاتی که چالشهای امنیت غذایی است را احصا کردیم و برای هر کدام یک کارگروه تعریف شده که در ذیل کارگروهها قرارگاه امنیت غذایی و زیستی دانش بنیان استان البرز وجود دارد و این کارگروهها و قرارگاه مسائل کلان و اساسی امنیت غذایی کشور را بیان خواهند کرد، با مسئولیت استاندار دکتر عبداللهی که دبیر خانه و ستاد قرارگاه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است .
دکتر موسوی بیان داشت: پاشنه آشیل کشور در نهادهها است ،وابستگی عمده و اساسی در نهادهها از بذر ،سم، کود، سرم ، واکسن ،نهال ،اسپرم و مکملها در همه اینها یا بخش جزئی یا خیلی وسیع وابستگی داریم پس یکی از پاشنههای آشیل توسعه کشاورزی دانش بنیان بحث نهادهها است.
وی با بیان اینکه استان البرز را در کشور به عنوان دره نهادهها نامیدند اظهار داشت: چون این استان این بضاعت را دارد و نهادههای کشاورزی در این استان یا هدایت میشود یا تولید خواهد شد با توجه به زمینهها و فرصت های گسترده ی علمی که این استان دارد.
دکتر موسوی در خصوص کار گروه ها عنوان کرد: ماهیت کارگروه اینجور نیست که فقط سازمانهای دولتی و پژوهشکدههای دولتی حضور داشته باشند بلکه هدف به کارگیری بخش خصوصی فعال در این زمینه است ،چون در بنا است در یک بازه زمانی ۲ ساله یک برنامه عملیاتی تهیه کنیم و به این چشم انداز برسیم .
دکتر محمدرضابیهمتا رئیس دانشکده کشاورزی و رئیس کارگروه نهادهها در قرارگاه امنیت غذایی و زیستی دانش بنیان استان البرز هدف تشکیل از این کارگروه را رسیدن به امنیت غذایی استان و کشور بیان کرد و افزود :هدف تاسیس موسسه پژوهشی و کار تحقیقاتی پژوهشی جدیدی نیست بلکه وظایفی که اکنون در حال انجام دادن است به صورت هدفمند پیگیری خواهد شد.
وی بیان داشت : ما به دنبال آیین نامههای بخشی نیستیم هدف این است که به صورت قرارگاهی عمل کنیم تا یخ های بین بخشی از بین برود و این کارگروهها ما را به هدفهای مشخص شده خواهند رساند.
لازم به ذکر است ؛ این جلسه با حضور مدیر ان و نمایندگان موسسات و پژوهشکدههای تحقیقاتی استان البرز که به عنوان اعضای کارگروه بودند تشکیل شد ، که در این جلسه نمایندگان و مدیران برای رسیدن به اهداف مربوطه و مشترک نقطه نظرات خود را بیان داشتند و به تبادل نظرات در خصوص کارگروه نهادهها و جایگاه آن در قرارگاه امنیت غذایی و زیستی استان البرز و وظایف اعضا در این کار گروه پرداختند.
در این جلسه مدیران و نمایندگان پژوهشکده کشاورزی هستهای سازمان انرژی اتمی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی ،موسسه تحقیقات خاک و آب، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، موسسه تحقیقات نهال و بذر و با ریاست دکتر بی همتا رئیس دانشکده کشاورزی که مدیر کارگروه نهاده ها و همه اعضای تشکیل دهنده کارگروه نهاده ها ، حضور داشتند.
نظر شما :