درخشش پژوهشگران جوان دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در هفتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و ریاست دانشگاه تهران

۲۲ آذر ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۳ کد : ۳۸۵۶۷ اخبار
تعداد بازدید:۴۳۰
دستاورد پژوهشی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در هفتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و ریاست دانشگاه تهران مورد تقدیر قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی، مراسم معرفی برگزیدگان هفتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که در تاریخ 21 آذر ماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با حضور وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و ریاست محترم دانشگاه تهران برگزار شد، دستاورد پژوهشگران دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، خانم دکتر نازیلا طربی، آقای دکتر حسین موسی زاده (عضو هیات علمی دانشگاه) و آقای دکتر جلیل تقی زاده طامه، با عنوان "سامانه توموگرافی خازنی الکتریکی (مقطع نگاری الکتروخازنی) بمنظور پایش برخط جریان غلات عبوری از لوله" در بخش فیزیک و هوش مصنوعی، برگزیده نهایی جشنواره بوده و مورد تقدیر قرار گرفت.

پایش برخط توزیع و تراکم مواد جامد فله­ ای که از لوله عبور می­ کنند برای تعیین دبی جرمی مواد در فرایند های مختلف در کشاورزی (مانند تخلیه مواد از سیلو و لوله بالابر دانه کمباین بمنظور تهیه نقشه عملکردی مزرعه)، صنایع پتروشیمی و معدن، صنایع غذایی و دارویی، تخلیه مواد فله در بنادر و اسکله ها مورد نیاز است.

این دستگاه نیز طبق اعلام نیاز از سوی سازمان بنادر و دریانوردی و طی طرح پژوهشی-کاربردی عضو هیات علمی دانشگاه تهران، آقای دکتر حسین موسی­زاده با همکاری خانم دکتر نازیلا طربی و آقای دکتر جلیل تقی زاده طامه طراحی و ساخته شد. با توجه به نقاط ضعف روش های موجود مانند ایجاد مانع در مسیر عبور مواد (نفوذی بودن) و دقت پایین، در این پژوهش روش غیرتماسی توموگرافی خازنی الکتریکی (ظرفیت الکتریکی) برای پایش جریان مواد فله ای مورد بررسی قرارگرفت که برای تعیین میزان مواد و تراکم آن، از اندازه گیری خصوصیات دی الکتریک مواد درون لوله استفاده می کند. در این پژوهش عملکرد الگوریتم های تصویرسازی مختلف مقایسه شد و با استفاده از گاردهای مختلف، نویزپذیری سامانه کاهش داده شد به طوری که نرخ سیگنال به نویز به میزان 57 دسی بل رسید که نشان دهنده کیفیت مطلوب سیگنال است.

در این اختراع تلاش شد تا با بهینه سازی در طراحی حسگرها، مدار راه اندازه و بهبود در الگوریتم بازسازی تصویر مبتنی بر هوش­مصنوعی، دستگاهی ساخته شود که قابلیت اندازه گیری برخط توزیع مواد فله مانند گندم را در مقطع لوله داشته باشد. بدین ترتیب میتوان از ویژگی غیرنفوذی و غیرتماسی بودن این روش استفاده نمود و هم دقت بیشتری از اندازه گیری فراهم کرده تا جایگزین روش های هسته ای شود.

 

 

 

 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.