سرآمد علمی البرز معرفی شد؛
سیدمحمد علی ابراهیم زاده موسوی و رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان سرآمد علمی منتخب سال ۱۴۰۲مطرح کرد؛ پرکردن شکاف بین تولید و مصرف علم در کشور نیازمند زمان و مدیریت/دانشی که توسط دانشمندان کشور تولید می شود باید به چرخه مصرف بازگردد
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دکتر سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی ظهر شنبه در آئین تکریم و تجلیل از سرآمد علمی استان البرز که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: سنت خوب تجلیل و تکریم در کشور ما دارای ریشه، فرهنگ و هویت بوده و این گونه مراسم به نوعی تجلیل از علم است تا تجلیل از عالم.
وی مطرح کرد: اگر چیزی از کشور مانده به برکت همین نگاه و فرهنگی است که از قبل از اسلام وجود داشته و طلیعه و شکوفایی آن پس از اسلام به ویژه بعد از ولادت امام محمدباقر (ع) است که سرآغاز دوران شکوفایی علوم نوین، تجربی، ریاضی، پزشکی و نجوم و … به شمار میرود. تقریباً همه علومی که امروز بشر از آنها استفاده میکند، به برکت وجود مولود امروز است.
رئیس دانشکدکان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تصریح کرد: همه سرمایهها، پیشینهها و لوازم و اقلامی که باید یک ملت و کشور داشته باشد تا بتواند حرکت و پیشرفت کند و به قلههای ترقی، قدرت، استقلال و آزادگی برسد در کشور ما وجود دارد. شاید هدف از برگزاری مراسم این چنینی بیشتر یادآوری تاریخچه، پیشینه و هویت ملی ما باشد که از این منظر باارزش است.
دکتر ابراهیم زاده موسوی عنوان کرد: امید است با تکرار این گونه اقدامات، این تفکر که کشور نیاز به علم و عالم دارد و باید در پرتو علم مدیریت شود و به سمت قلههای پیشرفت حرکت کند، جای خود را باز کند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در چند سال اخیر، ایران از نظر رشد علمی در دنیا جایگاه خوبی پیدا کرد و حداقل در ۱۰ سال گذشته جزو ۱۰ تا ۱۵ کشور اول دنیا بوده است.
وی بیان کرد: اما جای تأسف دارد که در مصرف علم جایگاه پایینی داریم و بین تولید و مصرف علم شکاف وجود دارد که پر شدن این خلأ نیازمند زمان و مدیریت است که چنین حرکتها و رویکردهایی میتواند به پر کردن این خلأ کمک کند. علیرغم همه مشکلات داخلی، فشارهای بیرونی و نظام استکباری و ظلمی که تحمیل میشود، این کشور همچنان سرپاست و کار خود را به پیش میبرد.
دکتر موسوی تلاش های نخبگان و صاحبان صنایع در ایران را مهم ترین دلایل پیشرفت امور در ایران دانست و گفت: اگر به خوبی به گردش علم تا ثروت و کار و فعالیت و نیز رونق تولید پرداخته شود شاهد خروجی های بهتری خواهیم بود. باید کاری کنیم دانشی که توسط دانشمندان کشور تولید می شود به چرخه مصرف بازگردد و به کار گرفته شود البته تلاش برای این مهم ادامه دارد اما کار مستمر و بیشتری می طلبد.
دکتر ابراهیم زاده موسوی با اشاره به اینکه تاریخ کرج به تاریخ دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی گره خورده است، خاطرنشان کرد: این دانشکدگان در طول تاریخ خود افتخارات بسیاری داشته و دانشجویان خوب و باانگیزه ای را پرورش داده است. امروز شرایط و فرصت حرکت برای دانشجویان و جوانان و امیدواری آنها به آینده فراهم است؛ مطمئن باشید آینده این کشور بسیار درخشان خواهد بود.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مطرح کرد: تجربه ثابت کرده که ظرفیت ها و استعدادهای جوانان ما بالاتر از جوانان دیگر کشورهاست و باید از این ظرفیت ذهنی و استعدادهای خدادادی و البته توانمندی ها به نحو احسن استفاده شود تا شاهد خروجی های بزرگ و قابل دفاعی برای کشور باشیم و نتیجه آن را در پیشرفت و افزایش قدرت کشور و رونق و رفاه آن ببینیم.
رییس بنیاد نخبگان استان البرز تأکید کرد؛ تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی با هدف تبیین شعار «ما می توانیم»
رییس بنیاد نخبگان استان البرز گفت: تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی در راستای معرفی این افراد به نسل جوان صورت میگیرد تا بدانیم که ما میتوانیم.
دکتر محمد نبیونی در آئین تکریم و تجلیل از سرآمد علمی استان البرز ، ضمن تبریک حلول ماه رجب و میلاد باسعادت امام محمد باقر (ع) گفت: این مراسم سی و هفتمین آئین تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی استان البرز است که طی ۱۰ سال گذشته برگزار شده است.
وی مطرح کرد: اگر از این افراد به عنوان سرآمدان علمی استان البرز تجلیل میشود اما آنها شاخصههای ملی و بین المللی بسیاری دارند که همین موضوع حداقل شرط حضور آنها در جمع سرآمدان علمی است. سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی، رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران که امروز به عنوان سرآمد علمی البرز مورد تجلیل قرار میگیرد جزو دانشمندان یک درصد برتر دنیا محسوب میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به اینکه ایران پیش از اسلام و پس از آن همواره در حوزههای ادبیات و فرهنگ در موقعیتهای ممتاز دنیا قرار داشته است، عنوان کرد: بسیاری از خاورشناسان دنیا که به ایران سفر کردهاند یا در مورد مسائل علمی، ادبی و فرهنگی مطالعه دارند، اذعان میکنند که ایران در حوزههای دانش، فرهنگ و ادب، سالهای سال در جایگاه ممتاز دنیا بوده است.
دکتر نبیونی بیان کرد: افراد بی نظیری در دنیا در این مسیر گام برداشتهاند که ما آنها را گنجینهای میدانیم که به وجودشان افتخار میکنیم و باید از آنها الگو بگیریم. نویسنده کتاب تاریخ علم پزشکی که فردی انگلیسی است، در این کتاب ذکر کرده که بدون شک حدود ۴۰ درصد از دستاوردهای پزشکی دنیا مدیون ایرانی هاست و نزدیک به ۸۰۰ سال آثار زکریای رازی و ابن سینا در دنیا حرف اول را می زده و مورد توجه بوده است.
برگزاری اولین کنگره اخترشناسی در ایران
وی با اشاره به تأسیس دانشگاه جندی شاپور به عنوان اولین دانشگاه دنیا در یک هزار و ۷۵۰ سال پیش در ایران خاطرنشان کرد: اولین کنگره جهانی اخترشناسی و اولین کنگره مشاوره پزشکی در ایران برگزارو این روزها همه دانشمندان و متخصصان کنار هم جمع شدهاند و به دنبال اجرای طرح انتقال آب از دریای مازندران به منطقه کویر مرکزی هستند که در شاهنامه به صراحت به این موضوع اشاره شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به پیشینه بسیار خوب ایران که موجب افتخار همه ماست، عنوان کرد: همواره باید به این مسیر ادامه دهیم و اگر بحث تمدن ایران اسلامی مطرح میشود و به دنبال آن هستیم که الگوی مشخص زندگی ایرانی اسلامی داشته باشیم، با این پیشینه و نگاه، دست یافتنی و قابل توجه است. تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی در راستای معرفی این افراد به نسل جوان صورت میگیرد تا بدانیم که ما میتوانیم.
نبیونی با اشاره به برگزاری دو رویداد دیگر در کنار آئین تکریم و تجلیل از سرآمد علمی استان البرز اظهار کرد: امسال استان البرز ۳۳ برنده در المپیادهای علمی کشوری و بین المللی داشت که تعدادی از آنها در مشهد مقدس مورد تقدیر قرار گرفتند و از تعدادی از آنها که امکان حضور در مشهد را نداشتند امروز تجلیل و از سه نفر از کسانی که کتاب چاپ شده آنها به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۰ برگزیده شده نیز تقدیر میشود.
وی خبر داد: ۳۰ بهمن ماه بخش دیگری از آئین تجلیل و تکریم سرآمدان علمی استان البرز در دانشگاه خوارزمی کرج برگزار و از دانش آموزانی که در کنکور سراسری سال گذشته رتبههای برتر را کسب کردند و وارد دانشگاههای برتر کشور از جمله دانشگاه تهران شدند و نیز برگزیدگان کتاب سال جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۱ تقدیر و تجلیل میشود. امیدواریم این اقدامات زمینه ساز ایجاد امید، علاقه و انگیزه در نسل جوان شود.
مدیرکل تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان: تکریم بدون الگوسازی و ثبت تجربهها ابتر است
مدیرکل تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان گفت: دو عنوان تکریم و الگوسازی در کنار یکدیگر قرار دارند و اگر تکریم منجر به الگوسازی و ثبت تجربهها نشود ابتر است.
دکتر محسن شاهرضایی در آئین تکریم و تجلیل از سرآمد علمی استان البرز ، با تاکید بر نگاه ویژه به نسل جوان با اشاره استخدام و جذب جوانان گفت: بنیاد ملی نخبگان در سالهای اخیر به ویژه یکی دو سال گذشته علاوه بر شرکتهای دانش بنیان و … که از قبل هم بوده و شتاب گرفته، حرکتهای خوبی را آغاز کرده است.
وی بیان کرد: امروز بنیاد ملی نخبگان از بورسیه صنعتی نیز بهره میبرد. در این راستا صنایع هر استان بر اساس نیازمندیهای خود با بنیاد نخبگان و دانشگاه مادر استان وارد مذاکره میشوند و هر استان به تعداد ظرفیت صنایع خود افراد را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بورسیه صنعتی میکند تا نخبگان و فرهیختگان از روز اول بیشتر با بحث صنعت آشنا شوند. این حرکت با کمک وزارت علوم آغاز شده است.
مدیرکل تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه بورسیه صنعتی امسال در استان البرز برای ۲۰ نفر پیش بینی شده که در سالهای آینده قابل گسترش است، مطرح کرد: در بنیاد نخبگان که مبدا برگزاری این گونه آئینها بوده دو عنوان تکریم و الگوسازی در کنار یکدیگر قرار دارند زیرا درست است که تکریم نشان دهنده قدرشناسی ماست اما اگر منجر به الگوسازی و ثبت تجربهها نشود ابتر میماند.
دکتر شاهرضایی دانشگاه تهران را یکی از دانشگاههای قدیمی کشور دانست و با تاکید بر ضرورت نگارش و تدوین تاریخ شفاهی این دانشگاه و تجربههای اساتید آن اظهار کرد: این امر موجب به الگوسازی میشود تا جوانان به این منابع مهم و ارزشمند دسترسی داشته باشند و این منابع در تاریخ گم و به فراموشی سپرده نشوند. آرزوها و آرمانهای نخبگان نیز حائز اهمیت هستند و باید ثبت شوند، البته مراسم تکریم هم لازم است اما کافی نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنیاد ملی نخبگان علاوه بر حوزههای علمی وارد حوزههای دیگری نیز خواهد شد که یکی از آنها حوزه ادبی است. نباید فکر کنیم که فقط نخبگان علمی داریم بلکه نخبگان ادبی بسیاری نیز وجود دارد که باید شناخته و معرفی شوند و پشتیبانی و حمایت لازم از آنها صورت گیرد. بنابراین در ادامه سال جاری و سال آینده وارد حوزههای دیگر نخبگی خواهیم شد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور: الگوها و سرمشقهای انسانی در دانشگاه سرلوحه انسانیت قرار گیرد
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: الگوها و سرمشقهای انسانی باید در دانشگاه سرلوحه انسانیت قرار گیرند و استاد و شاگرد دارای شهامت بسیار باشند.
دکتر سید امیر محمد مرتضویان ظهر شنبه در آئین تکریم و تجلیل از سرآمد علمی استان البرز ، با اشاره به اینکه شاید عنوان سرآمد علمی برای برخی از بزرگان ما کم باشد، گفت: فردی که به عنوان استاد در دانشگاه حضور مییابد مفهوم بسیار بزرگ و جنبههایی دارد و فقط محدود به جنبه علمی نیست.
وی عنوان کرد: بی شک استاد کسی است که مرشدیت به وجود میآورد اما اکنون این مفاهیم تقریباً غریبه و دانشگاهها بیشتر به محلی برای داد و ستد مدرک تبدیل شدهاند در حالی که نباید اینگونه باشد. الگوها و سرمشقهای انسانی باید در دانشگاه سرلوحه انسانیت قرار گیرند و استاد و شاگرد دارای شهامت بسیار باشند زیرا هم مرشدیت و تربیت شاگرد امری دشوار است و هم شاگردی کردن به صورت صحیح ، که دکتر سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی همه ی این مولفه ها را دارد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه امروز این مصلحان، مرشدان، الگوها و سرمشقها کمرنگ شدهاند، مطرح کرد: به منظور شکل گیری یک استاد به معنای واقعی فرد باید دارای هوش متوازن باشد که این هوش چهار جهت اصلی دارد؛ در شمال، هوش معنوی (SQ) قرار دارد که مهمترین هوش یک استاد است. یونیورسیتی نامی پرمسما بوده و به معنای جایی است که سنتهای الهی در آن شناخته میشوند.
دکتر مرتضویان افزود: اما اکنون در هسته گزینش و جذب، هر کسی که مدرک دکترا اخذ میکند، استاد و با طی مدارج مربوطه استاد تمام میشود. در قسمت شرق، هوش شناختی (IQ) وجود دارد که یکی از اجزا و عناصر مهم است. در جنوب نیز هوش جسمی (PQ) وجود دارد. در برخی مواقع استاد دانشگاه نابغه اما بدن او ضعیف است، در صورتی که یک استاد دانشگاه باید محکم بوده و بدنی قوی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه هوش جسمی در دانشگاهها در حال ضعیف شدن است، مطرح کرد: در قسمت غرب هوش احساسی و عاطفی (EQ) وجود دارد که در افراد نابغه ضعیف است. EQ عبارت است از: شناخت، کنترل و استفاده به جا از احساس و گذر از احساس انباشت شده نامطلوب. در مجموع عنوان استاد به کسی گفته میشود که این چهار هوش در سلوک، سکنات و ویژگیهای وی متوازن باشد و استاد موسوی همه ی این ویژگی ها را به صورت متوازن دارد. ممکن است از این چهار هوش اصلی ۳۰ هوش فرعی جدا شود.
نظر شما :