عضو هیات علمی گروه مهندسی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران گفت:
ایجاد اشتغال در بخش دامپروری، تولید ثروت و ارزش افزوده دارد
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، محمد مرادی شهر بابک روز سه شنبه در چهارمین همایش علمی تخصصی بهبود گله های گاو شیری که در سالن همایش های شهدای پردیس با همکاری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و اتحادیه دامداران و شرکت ویوان برگزار شد، بیان داشت: ایجاد اشتغال در بخش دامپروری، تولید ثروت و ارزش افزوده دارد که در هر کشوری بخشی از ارزش افزوده آن به تولیدات دامی برمی گردد و با توجه به جایگاه کشور در بازارهای منطقه ای و بین المللی می توان ارزآوری مناسبی داشته باشیم.
وی افزود:یکی از عوامل اصلی توسعه هر کشور امنیت غذایی است که در صورت نبود امنیت غذایی امنیت اجتماعی و دیگر موضوعات امنیت و آرامش نیز وجود نخواهد داشت.
دکتر محمد مرادی اظهار داشت: در یک واحد دامداری شیری انواع مدیریت دیده می شود که مدیریت ژنتیک و اصلاح نژاد در کنار بازار اقتصاد چشم انداز آینده آن فعالیت را تدوین می کنند.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران بیان داشت: افق آینده ما در گاو شیری کجاست ؟ در اصلاح نژاد یک نسل را باید داشته باشیم چراکه اصلاح نژاد باید شاخص های اقتصادی همراه باشد.
وی گفت: اگر در یک واحد بتوانیم رکوردها و اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کرده و تجزیه و تحلیل کنیم به یکسری فرایندها و تصمیم گیری ها می رسیم و سود مناسب اتفاق می افتد.
دکتر مرادی با بیان اینکه در هر واحد تولیدی یکسری نهاده ها داریم که در کنار آن باید علم وفناوری قرار بگیرد، افزود:
وظیفه مراکز علمی تحقیقاتی این است که چالش ها و مشکلات را بررسی کنند و تبدیل به یک دستاورد ملی کنند و این علم را تبدیل به فناوری کنند.
وی با بیان اینکه نیازمند توسعه پایدار هستیم، جامعه ، مسایل اقتصادی و محیط زیست اگر در یک فعالیت در کنار هم قرار گیرند و به تعادل برسند توسعه پایدار را به دنبال دارد.
دکتر محمد مرادی خاطر نشان کرد: اگر اقتصاد با جامعه مصرف کننده به تعادل برسد توزیع منصفانه و عدالت را در پی دارد اگر اقتصاد با محیط زیست کنار آمد فعالیت اقتصادی ماندگار خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف گوشت قرمز زیر سه کیلوگرم است گفت: توان سیاست گذاری در عمل را نداریم و تولیدکنندگان بار اصلی را بر دوش می کشند و همچنین سرانه مصرف شیر که در افق 1404 به 160 تا 180 لیتر باید برسد که 40 درصد آن تبدیل به شیرخشک می رسد کم است.
البرز در جایگاه دوم سرانه تولید شیر کشور
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان البرز اعلام کرد: دام های شیری این استان به لحاظ سرانه تولید، رتبه دوم کشور را پس از دام های تهران به خود اختصاص داده اند.
ابراهیم نوغانچی ثابت نیز در چهارمین همایش علمی تخصصی بهبود گله های گاو شیری افزود: سرانه تولید شیر هر راس دام در این استان حدود ۳۵ کیلوگرم است.
وی آب و هوای مناسب ، خوراک و ژنتیک خوب دام های این استان را از علل احراز این رتبه دانست و اظهار کرد: کیفیت شیر خام تولیدی در این استان به حدی مطلوب است که کارخانه های شاخص لبنی کشور مشتریان عمده شیر البرز هستند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران البرز گفت: این استان دارای ۱۷۶ واحد دامپروری صنعتی و یک هزار و ۲۹۲ واحد دامی غیرصنعتی و روستایی است که تعداد کل دام سنگین شیری در
البرز ۱۷۸ هزار راس برآورد شده است که از این تعداد ۱۱۱ هزارراس در واحدهای صنعتی و ۶۷ هزار راس در واحدهای نیمه صنعتی و روستایی پرورش داده می شوند.
نوغانچی ثابت افزود: استان البرز به لحاظ تعداد دام در رتبه ۲۸ کشوری قرار دارد اما به لحاظ تولید شیر در جایگاه پنجم کشوری است.
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان البرز گفت: این اتحادیه برای ارتقای کمی و کیفی تولید گوشت قرمز و شیر تاکنون با مهمترین مراکز علمی و آموزشی کشور همچون دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران، مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) و مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی قرار داد همکاری منعقد کرده است.
کارشناس دامپزشکی استان البرز نیز در این همایش یکی از مهمترین بیماری های تاثیرگذار بر اقتصاد دام های سنگین به خصوص دام های شیری را بیماری تب برفکی عنوان کرد و گفت: این بیماری از سال ۱۸۹۷ در کشور انگلستان شناسایی شد ولی اولین بار که از نظر اقتصادی و بیماری شناسی جدی شد در سال ۲۰۰۱ بود که بسیاری از فعالیت های کشورها به لحاظ این بیماری به تعویق افتاد.
علی گلباز افزود: بیماری تب برفکی یک بیماری با سرعت واگیری بسیار بالا و عفونی عمیق است که باعث خسارت اقتصادی فراوانی می شود و به نوعی از لحاظ خسارت و شدت واگیری با بیماری طاعون برابری می کند.
وی تصریح کرد: دام های حساس به این بیماری دام های سم دار و نشخوارکنندگان بزرگ هستند که حساسیت بیشتری به این بیماری دارند و تلفات بیشتر در گوساله ها و بزغاله های جوان دیده می شود.
نظر شما :