معاون پژوهش وفناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران: منابع طبیعی اگر زبان داشت بیشترین معارض بود

۱۹ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۴:۳۶ کد : ۴۰۳۶۸ اخبار
تعداد بازدید:۱۰۵
معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: زمانی که قرار است واحدهای صنعتی احداث شوند و برای تولید اقدام کنند برای مکان یابی به دنبال جای خالی در منابع طبیعی هستند گویی منابع طبیعی را معارض نمی بینند که اگر منابع طبیعی زبان داشتند، بیشترین‌معارض بودند.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، کامبیز پورطهماسی، معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در دومین همایش منابع طبیعی و مسئولیت اجتماعی که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) این مجموعه برگزار شد گفت: مسئولیت اجتماعی از جاهای کوچک و از خود ما آغاز می شود بنابراین همه ما موظفیم در حفظ منابع طبیعی بکوشیم.


وی با اشاره به خرابی بلوط های غرب با تغییرات اقلیمی بیان کرد: در بسیاری از اوقات این بلوط ها زنده هستند اما به دلیل ریزش نهال و بذر، امکان پدید آمدن نهال دیگری نیست. برای حفاظت از منابع طبیعی نیاز به همت همگانی است، همه باید کمک کنیم و نباید مسئولیت را به بخش های دیگر واگذار کنیم. بیایید روابط میان دانشگاه و تحقیقات جهاد کشاورزی را نزدیکتر کنیم و به جای رقابت، هم افزایی داشته باشیم.


معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: با این اقدامات می توانیم سرعت کارها را بیشتر کنیم و از اقدامات تکراری بپرهیزیم که این کار به تحقق اهداف کمک می کند. زمانی که قرار است واحدهای صنعتی احداث شوند و برای تولید اقدام کنند برای مکان یابی به دنبال جای خالی در منابع طبیعی هستند و معتقدند معارض ندارد گویی منابع طبیعی را معارض نمی بینند که اگر منابع طبیعی زبان داشتند، بیشترین‌معارض بودند.


دکتر طهماسی با بیان اینکه نگاه ما به منابع طبیعی باید تغییر کند عنوان کرد: ما در دانشگاه تهران در همین فضا که قدیمی ترین، جامع ترین و پیشروترین مرکز آموزش عالی کشاورزی و منابع طبیعی است و نیز در مدارس و سایر واحدهای آموزشی، آموزش هایی داریم اما این کافی نیست. شاید لازم باشد رئیس دانشکده منابع طبیعی پیگیری کنند، ما باید حتی در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران نیز آموزش منابع طبیعی را داشته باشیم.


وی تاکید کرد: دانشگاه تهران اخیرا دانشکده حکمرانی ایجاد کرده و امیدواریم بخش منابع طبیعی نیز در این رابطه جدی گرفته و آموزش های لازم در این خصوص ارائه شود. طبیعت، منابع طبیعی، جنگل ها و مراتع، محیط زیست و دریاها در اختیار ما هستند و برای اینکه بتوانیم به خوبی از این‌منابع طبیعی استفاده کنیم باید در حفظ انها بکوشیم.


معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اگر جایی مشاهده کردیم پسابی وارد عرصه منابع طبیعی و یا رودخانه ای آلوده شده باید بدانیم عده ای محقق و تولیدکننده به تولید مشغول هستند که پساب آن به رودخانه وارد می شود. بنابراین باید کمک کنیم منابع طبیعی کشور هر روز وضعیت بهتری پیدا کند.


دکتر کامبیز پورطهماسی به آسیب های وارد شده از سوی مردم به منابع طبیعی و محیط زیست اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم به خصوص آنان که ماشین های گرانقیمت آفرود سوار می شوند بدون توجه به منابع طبیعی ومحیط زیست عرصه های مرتعی و منابع طبیعی را شخم می زنند و از بین می برند.

معاون پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری:
نیازمند اختصاص منابع اعتباری از سوی دولت هستیم

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: در شرایط فعلی به دلیل منابع طبیعی و حکمرانی دولتی صرفاً نیازمند اختصاص منابع اعتباری از سوی دولت هستیم.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، پرویز گرشاسبی نیز در این  همایش ، با اشاره به اینکه امروز مشکل ما در زمینه پژوهش، فناوری و انتقال یافته‌ها در بیان مساله است، گفت: باید به این بپردازیم که در بخش منابع طبیعی چه مشکلاتی وجود دارد و راه حل چیست.

وی بیان کرد: شاید بیان مساله دقیقی از مباحث پژوهشی و دانشی منابع طبیعی نداریم و محققان در تعریف طرح‌های تحقیقاتی خود مشکل منابع طبیعی را به خوبی لمس نمی‌کنند. در بخش اجرا نیز بیان مساله دقیقی انجام نمی‌شود که به حل مشکل کمک کند. در بخش آموزش و تحقیقات نیز شاید به فیزیک و طبیعت منابع طبیعی بسیار پرداخته می‌شود اما در خصوص مسؤولیت اجتماعی فقیر هستیم و کمتر به آن پرداخته شده است.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با اشاره به اینکه از ۶ میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس برای چهار میلیون هکتار پروانه چاه صادر شده است، عنوان کرد: باید مسائل حقوقی و اجتماعی کاشت ۲۵۰ میلیون اصله نهال را حل کنیم زیرا مشکل ما از این پس آغاز می‌شود. در کشورهای دارای سابقه در این زمینه دانش آموزان موظف به تولید پنج نهال در پنج سال اول تحصیل خود هستند.

گرشاسبی با بیان اینکه هدف از این امر این است که دانش آموزان دشواری‌های تولید نهال و نگهداری از آن را درک کنند، اظهار کرد: اهمیت نگهداری و بهره برداری از منابع طبیعی بیشتر از مباحث فیزیکی آن است و باید بیشتر روی این موضوع کار شود. منابع طبیعی دولتی باید به منابع طبیعی غیردولتی تبدیل شوند که مقاومت‌های بسیاری در مقابل این تغییر رویکرد در قانون وجود دارد.

وی سرمایه‌های منابع طبیعی را شامل سرمایه‌های طبیعی، فیزیکی، اجتماعی، انسانی و مالی عنوان و خاطرنشان کرد: ما تمام هم و غم خود را بر سرمایه طبیعی گذاشته‌ایم و به سایر موارد توجه آن‌چنانی نداریم. در شرایط فعلی به دلیل منابع طبیعی دولتی و حکمرانی دولتی صرفاً محتاج اختصاص منابع اعتباری از سوی دولت هستیم، حتی در احکام بودجه‌ای وضع شده طی چند سال اخیر نیز از این احکام استفاده نشده است.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز در این همایش با تاکید بر آیات و روایت آمده در خصوص حفظ منابع طبیعی بیان داشت : قبل از سخن منابع طبیعی و محیط زیست خداوند در آیات قرآن کریم مفصل از آفرینش ، خلقت آسمان‌ها و زمین ، جنگل و دریا و منابع طبیعی مبسوط سخن گفتته است.

حجت الاسلام محمد حسن دلشاد توانا افزود: خیلی آیات قرآن جلوتر از ما هستند ما وامدار کلمات نورانی قرآن کریم هستیم قبل از اینکه ما مباحث علمی را کشف کنیم قرآن آنها را بیان کرده است مثل آیه ۱۲۵ سوره مبارکه انعام که  از جو و منابع طبیعی و محیط زیست سخن گفته است.

وی بیان داشت: ما نگاهمان به منابع طبیعی و محیط زیست صرف نگاه متریالیستی نباید باشد بلکه باید متافیزیکی را هم  دید  و آنچه را که ماورای آن است را دید .خدا برای ما این‌ها را قرار داده تا ما از آن بهره بگیریم و برای رشد و تکامل و رسیدن به او استفاده کنیم.

حجت الاسلام توانا اظهار داشت: نگاه ما باید از منظر فلسفه اخلاقی باشد که اساساً محیط زیست محیط زیست مادی ما نیست بلکه بستریست برای رسیدن به معنویت،  آیا خداوند متعال منابع طبیعی را خلق کرده برای بهره بردن یا  برای اینکه این‌ نشانه‌ها و آیات و تابلوهایی است برای رسیدن به حق تعالی برای شناخت بیشتر از خداوند متعال ،محیط زیست فقط محیط زیستی مادی ما نیست بلکه بستری است برای کسب معنویت ما اینکه انسان در آفرینش خداوند تفکر کند و بداند این آفرینش برای حقانیت خداوند است.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.