نشست هم‌اندیشی فرایند الگوسازی مدیریت آب‌های زیرزمینی دشت های استان البرز در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

۲۳ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۵:۵۶ کد : ۴۲۰۵۰ اخبار
تعداد بازدید:۹۵
نشست هم اندیشی " فرایند الگوسازی مدیریت آب‌های زیرزمینی دشت‌های استان البرز" با حضور مدیران و مسئولان استان البرز در صنعت آب و کشاورزی در دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان، دکتر مجید خیاط خلقی عضو هیات علمی گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی در نشست هم‌اندیشی فرایند الگوسازی مدیریت آب‌های زیرزمینی دشت های  استان البرز که با حضور مدیران و مسئولان فرمانداری شهرستان کرج، اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ، شرکت آب منطقه ای استان، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، اداره کل حفاظت محیط زیست مدیریت آب و خاک و سازمان جهاد کشاورزی مدیریت آب وخاک و اساتید هیات علمی دانشگاه تهران حضور داشتند بیان داشت: حدود دو سال است که در چهار قاره دنیا در بعضی مناطق به صورت حضوری در بعضی جاها به صورت شنیداری تجربه‌هایی را در زمینه آب‌های زیرزمینی به دست آوردم  تصمیم بر آن شد که یک ورکشاپ سه روزه به صورت تدریس برگزار کنیم.

وی در ادامه گفت: بیان این تجربه ها در حوزه ی آب های زیرزمینی باعث می شود تا حدودی بحران آب های زیر زمینی حل شود.

دکتر خلقی اظهار داشت: پیش زمینه ارائه این تجارب به صورت تدریس  برگزاری نشست هم اندیشی در جمع متخصصین حوزه آب در استان بود که ابتدا مشکلات را بررسی کرده و سپس بر اساس مشکلات راهکار ارائه دهیم.


وی در خصوص  الگوسازی و چگونگی نگاه دنیا به منابع آب زیرزمینی و تغییر آن بیان کرد:  فرآیند الگوسازی گام به گام توضیح داداه خواهد شد که در دنیا به چه صورت با این مشکلات روبرو شده و آن را حل کردند.

 محمد صادق کیا پاشا مدیر دفتر حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه استان البرز افزود در نشست هم اندیشی فرایند الگوسازی مدیریت آب‌های زیرزمینی دشت های استان البرز گفت: آب‌های قابل برنامه‌ریزی استان البرز در بخش آب‌های زیرزمینی ۵۷۷ میلیون متر مکعب است که ۱۷۸ میلیون متر مکعب برای شرب ۹۷ میلیون متر مکعب در بخش صنعت و خدمات ، ۱۲/0۵ میلیون متر مکعب فضای سبز  و۲۸۸ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی است.

وی در ادامه بیان داشت:سیمای مصارف اب استان البرز در بخش شرب 33 درصد در بخش صنعت و خدمات 5 در صد و در بخش کشاورزی 64 درصد است که نسبت به سرانه مصرف کل کشور استان البرز تفاوت فاحشی دارد به دلیل مهاجر پذیری و تراکم بالای جمعیت دارد.

در ادامه جلسه دکتر خلقی بحث دکترین های مدیریت آب های زیرزمینی دنیا را بیان کردند و با ارائه مطالب با دیگر متخصصین و مسئولان در حوزه آب به بحث وتبادل نظر در زمینه ارائه راه کار در حوزه ی آب های زیرزمینی پرداختند.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.