تفاهم نامه سه جانبه بین دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کشور چین و استان البرز / افتتاح آزمایشگاه عملیاتی مشترک منابع طبیعی و کشاورزی مناطق خشک ایران و چین/ افتتاح دفتر توسعه و انتقال فناوری بین المللی ایران و چین

۲۶ خرداد ۱۴۰۳ | ۲۰:۳۱ کد : ۴۲۱۱۷ اخبار
تعداد بازدید:۱۳۱۹
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: تفاهم نامه همکاری سه جانبه و افتتاح آزمایشگاه مشترک در راستای احیای زمین های خشک و بیابانی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و ایالت گانسو چین در سالن شواری این دانشکدگان مستقر در کرج منعقد شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشکدگان دکتر سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی درمراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران و ایالت گانسو چین که در خصوص بیابان زدایی و کشت مناطق گرمسیر و بیابانی با حضور استاندار البرز، هیأتی از مدیران و مسئولان کشور چین، اعضای هیات علمی دانشگاه تهران در سالن شورا این دانشکدگان برگزار شد بیان داشت : ضمن خیر مقدم به هیأت چینی و استاندار البرز و مسولان شهری ،  ما برنامه الگویی در استان البرز پیاده میکنیم که هم مسائل استان حل شود و هم برای کشور مدل شود، همچنین سند امنیت غذایی کشور توسط دانشگاه کشاورزی تهران در حال تدوین است. 

وی در ادامه گفت : کشور چین در حوزه بیابان پیشرو در دنیا هست و کارهای بسیار خوبی انجام داده‌اند با اجرای عرصه‌های مختلفی که در کشور چین اجرا شده موفقیت بسیار خوبی کسب کردند

دکتر موسوی افزود ازجمله در مهارت ریزگردها، استفاده بهینه از بیابان و تبدیل کردن بیابان به یک مرکز اشتغال و تولید ثروت از حلقه و زنجیره‌های امنیت غذایی بوده که کشور چین انجام داده است.

وی در خصوص تجارب بین المللی که چینی‌ها به دست آوردند بیان کرد درراین راه دانشگاه تهران به همراه دستگاه اجرایی که استان البرز را به عنوان پایلوت در نظر گرفته‌اند می‌تواند یک روش الگویی و مدل برای کل کشور باشد که قطعاً دستاوردهایش در استان البرز قابل احصا خواهد بود و در سطح کشور برای تمام استان‌هاهم مدل خواهد شد.

دکتر موسوی اظهار داشت : با توجه به دلایلی که عرض شد این همکاری‌ها با هیئت چینی برقرارخواد شد و عرصه استان البرز را در اختیار بهره‌برداری سازمان اداره کل منابع طبیعی استان، دانشکدگان کشاورزی منابع طبیعی ،هیئت چینی خواد بود که در این عرصه کار اجرایی خواهند کرد.

 وی در خصوص هزینه‌های اجرایی آزمایشات و نیازهای میدانی این طرح بیان داشت:  این کار توسط هیئت چینی تامین می‌شودو تلاش بر این است که در ظرف حداکثر یکی دو سال نتایجی را که می‌خواهیم به دست آوریم و به خروجی مد نظر خواهیم رسید.

  وی افزود: دکتر ملکیان استاد دانشکده منابع طبیعی عضو هیات علمی دانشگاه تهران مدیر و رابط پروژه و متخصص احیای بیابان است که به مدت طولانی با دانشگاه چین همکاری داشته و این ارتباط را برقرار کرده است.

قرارداد همکاری یک کمربندی جاده در خصوص منابع طبیعی و جاده ابریشم با هیات چینی ایالت گانسو و دانشکده منابع طبیعی دکتر قربانی و هیئت همراه چینی امضا شد


دکتر قربانی ریئس دانشکده منابع طبیعی در جلسه هیات چینی که در این دانشکده برگزار شد بیان داشت: روابط اقتصادی ایران با کشور چین در طول سال‌های اخیر  روابط خوبی بوده است.


وی در خصوص مهد تمدن کشاورزی افزود: ایران کشور مهد تمدن است که فرهنگ‌های مختلفی را به دنیا عرضه کرده که به تعبیر انسان شناسی ایران مهد تمدن کشاورزی در دنیا بوده است کشور ایران سرزمینی است که اقلیم‌های متعددی دارد که در کنار تنوع اقلیمی تنوع قومیت‌ها از لحاظ فرهنگی و اجتماعی یکی از شاخص‌های بارز کشور ایران است.


دکتر قربانی در خصوص دانشکده منابع طبیعی که به عنوان کهن‌ترین واحد آموزشی عالی علم منابع طبیعی در ایران است بیان داشت:  این دانشکده  بیش از ۷۰ سال قدمت دارد دانشکده منابع طبیعی نقش تاثیرگذاری در برنامه‌های منابع طبیعی در ایران داشته است در مباحث سیاستگذاری منابع طبیعی و قانونگذاری دانشکده همکاری تنگاتنگ و پررنگی را با مجموعه قانونگذاری کشور دارد .


دکتر قربانی با بیان چالش های موجود در کشور در حوزه منابع طبیعی اظهار داشت: یکی از مهمترین و کلیدی‌ترین مسائل کشور موضوع آب، تغییرات اقلیمی منابع طبیعی ، محیط زیست و کشاورزی است .


وی در ادامه گفت: مهمترین چالش‌های جدی منابع طبیعی مسئله آب در  کشور است،  امروز یکی از تهدیدهای جدی ما فرونشست زمین است و بهره‌برداری بیش از حد از آب‌های زیرزمینی است و این باعث شده که بیابانی شدن سرعتش در ایران زیاد شود .


دکتر قربانی در بیان چالش دیگردر حوزه منابع طبیعی افزود: چالش دیگر خشک شدن تالاب‌ها و تغییر کاربری اراضی بی‌رویه در بخش منابع طبیعی است ، مسئله اصلی چیست؟  اصل موضوع فعالیت‌های انسانی تولید کالا و خدمات را در اکوسیستم‌های طبیعی به شدت تحت تاثیر قرار داده است، نظام‌های اجتماعی اکولوژی از یکد یگر جدا نیستند اما برنامه‌های زیست محیطی در ایران در دهه‌های گذشته به سمتی رفت که جدایی بین نظام اجتماعی و اکولوژیک اتفاق افتاده است و باعث این شده که با این چالش‌ها روبرو شویم .


وی گفت: باید تاکید کنیم که کشور چین در این زمینه موفق بوده حتی در روستاها خوب انجام داده است که نظام اجتماعی از نظام اکولوژیکی جدا نیست باید بپذیریم امروز فقر اقتصادی و معیشت محلی در ایران و سطح  جهان جدا از پایداری منابع طبیعی نیست

دکتر قربانی بیان داشت: در طول یک سال اخیر تلاش کردیم که به سمت قانون برویم و در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست کشور شیوه حکمرانی از حکمرانی دولتی به حکمرانی مشارکتی تغییر بدهیم.

وی اشار کرد: در دانشکده منابع طبیعی آمادگی همه جانبه داریم با مجموعه موسسه علم و فناوری چین و اینکه شما تجربیات خوبی در حوزه مشارکت در حوزه منابع طبیعی دارید و علاقه داریم از این موضوعات هم استفاده کنیم تلاش می‌کنیم که در یک پایلوت اقدامات مشترک را انجام دهیم هم در موضوع توانمندسازی هم در مهار فقر اقتصادی حفظ پوشش گیاهی و به تجربیات علمی چین که در مناطق بیابانی کشور خود پیاده‌سازی کرده نیاز داریم.

این نشست با حضور هیات علمی از کشور چین، معاون وزیر کشاورزی ایالت گانسو چین ، رئیس آکادمی انستیتو و رئیس علوم چین، مدیر پروژه و استاد وابسته به دانشگاه تهران و معاون وزیر علوم و فناوری دانشگاه ایالتی گانسو برگزار شد.

دکتر ولی الله محمدی معاون روابط بین الملل  بیان داشت : پیشرفت هر کشوری روابط است مخصوصاً روابط بین‌الملل است و همچنین ۴ مورد کار اجرایی لازم که با تفاهم‌نامه‌ها می‌شود انجام داد تبادل استاد ، دانشجو مشترک ،دکترای مشترک و برگزاری ورکشاپ‌های مشترک در این زمینه‌ها می‌توانیم با هم همکاری داشته باشیم با افتتاح آزمایشگاهی تمام زیرساخت‌ها و بسترهای لازم آن اجرایی شده می‌توانیم را انجام داد. 

البرز، پایلوت اجرای طرح همکاری مشترک دانشگاه کشاورزی تهران و ایالت گنگسو چین برای بیابان زدایی شد.

مجتبی عبداللهی در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی تهران واقع در استان البرز در خصوص بیابان زدایی و کشت در مناطق گرمسیری و بیابانی که روز شنبه ۲۶ خردادماه ۱۴۰۳ در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، ضمن خیرمقدم به هیات چینی با اشاره به اقدام دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی تهران در خصوص تهیه و تدوین سند امنیت غذایی کشور، افزود: این دانشگاه تحقیقات خود را با هدف تهیه و تدوین سند امنیت غذایی کشور در سراسر ایران آغاز کرده و بنا به راهبردهای مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی ) و مسئولیتی که از سوی دولت گرفته، درصدد تکمیل این سند است.

وی به امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی تهران با هیات علمی ایالت گنگسو چین، اشاره کرد و گفت: با توجه به تحقیقات و تجارب این ایالت در خصوص بیابان زدایی و کشت در مناطق گرمسیری و بیابانی، استان البرز بعنوان پایلوت اجرای طرح تحقیقات مشترک گنگسو و دانشگاه کشاورزی تهران مشخص شد.

عبداللهی افزود: براین اساس اقدامات و تحقیقات مشترک با هدف بیابان زدایی در البرز اجرایی می شود و به مرور به سایر نقاط کشور نیز انتقال داده خواهد شد. 

وی گفت: به طور قطع موفقیت این طرح تاثیر بسزایی در افزایش کیفیت هوا، گسترش فضای سبز، کاهش ریزگردها و مناطق بیابانی و جلوگیری از تبعات افزایش بیابان ها و کانون های ریزگرد، خواهد داشت. 

استاندار البرز افزود: زمینه های این همکاری مشترک طی جلسات متعدد مورد بررسی قرار گرفته و اکنون با افتتاح آزمایشگاه مشترک منابع طبیعی و کشاورزی مناطق خشک ایران و چین به مرحله اجرا رسیده است. 

وی گفت: این طرح از اعتبارات ویژه بین المللی برخوردار است و اجرای آن بلافاصله آغاز می شود‌.

در پایان نشست هیات چینی  از بانک ژن و گلخانه های تحقیقاتی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بازدید کردند.


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.