برگزاری همایش ملی «بیابان» پس از ۱۰ سال وقفه در البرز

۲۲ مهر ۱۴۰۳ | ۱۵:۲۶ کد : ۴۳۸۵۰ اخبار
تعداد بازدید:۹۹
سومین همایش ملی «بیابان» پس از ۱۰ سال وقفه روز سه شنبه ۲۴ مهرماه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در استان البرز برگزار می شود. 

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، سومین همایش ملی «بیابان» (فرصت ها و چالش ها) همزمان با هفته ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی در سه محور بررسی اقدامات و فعالیت ها، اقتصادی و اجتماعی و نگرش های نوین در این حوزه با حضور مسوولان کشوری و استانی و همچنین اساتید دانشگاهی، محققان و پژوهشگران و دانشجویان برگزار می شود.

 

 
بر اساس این گزارش در محور اقدامات و فعالیت ها قرار است اثربخشی پروژه های مقابله با بیابان زایی، روش ها و فناوری های نوین مقابله با بیابانزایی، مقابله با بیابانزایی و پدافند غیرعامل در بیابان و در محوز اقتصادی و اجتماعی نیز مهاجرت، صنعت و معدن، انرژی های تجدیدپذیر و گردشگری موردبحث و بررسی قرار گیرد. 


در محور نگرش های نوین نیز موضوعات گرد و غبار، خشکسالی و تغییر اقلیم، فرسایش در بیابان، تنوع زیستی و تخریب سرزمین به بحث و بررسی گذاشته می شود. 


رییس مرکز تحقیقات بین المللی بیابان دانشگاه تهران که مجری برگزاری این همایش ملی است  در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی گفت: نخستین همایش ملی بیابان در سال 1391 در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دومین همایش در سال 1393 در سمنان برگزار شد ولی پس از آن به دلایل متعدد این همایش برگزار نشد. 


دکتر «حمیدرضا ناصری» به رویکرد جدید مرکز تحقیقات از سال گذشته به خصوص افزایش فعالیت های برون سازی اشاره کرد و افزود: این ارتباطات بیشتر با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و همچنین دانشگاه ها بود که پیشنهاد برگزاری مجدد این همایش را پس از 10 سال وقفه دادند. 


وی با بیان اینکه قرار بود این همایش در روز جهانی مقابله با بیابانزایی در روز 27 خرداد ماه برگزار شود، افزود: برنامه ریزی های برگزاری همایش از آذرماه سال گذشته آغاز شد ولی بنا به دلایلی همچون شهادت آیت الله رییسی رییس جمهور کشورمان و شرایط خاص کشور برگزاری همایش به مهرماه همزمان با هفته بلایای طبیعی موکول شد. 


وی تصریح کرد: در این مدت مقالات مربوطه به تعداد 156 مقاله از سوی اساتید دانشگاهی و اعضای هیات علمی موسسات پژوهشی مرتبط با حوزه بیابان و همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی دریافت کردیم که پس از داورهای انجام شده 88 مقاله به صورت پوستر و 14 مقاله به صورت سخنرانی پذیرفته شد. 


ناصری با بیان اینکه درنظرداریم از این پس این همایش به صورت سالانه یا دوسالانه برگزار شود، گفت: زیرا نسبت به گذشته مسایل مربوط به بیابان پررنگ تر شده و مردم به آن حساس تر شده اند ضمن اینکه بایستی در آینده تحقیقات به سمتی برود که به مسایل و ابرچالش های کشور غلبه کنیم.


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.