برگزاری کنفرانس بین‌المللی معماری منظر در دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران

۲۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۲:۵۳ کد : ۴۴۶۰۵ اخبار
تعداد بازدید:۲۴۲
دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با همکاری فدراسیون بین‌المللی معماران منظر (IFLA) کنفرانس بین‌المللی معماری منظر در تاریخ ۲۸ آبانماه در این دانشکدگان برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دانشگاه تهران، با همکاری فدراسیون بین‌المللی معماران منظر (IFLA)، میزبان کنفرانس بین‌المللی معماری منظر بود. این رویداد علمی مهم در تاریخ ۲۸ آبان‌ماه، در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد و فرصتی استثنایی را برای پژوهشگران، دانشجویان، متخصصان و علاقه‌مندان به رشته/حرفه ی معماری منظر فراهم ‌آورد. 
دکتر مهدی خان‌سفید، دبیر علمی کنفرانس، با تاکید بر اهمیت روزافزون معماری منظر در عصر حاضر، اظهار داشت : در دنیای امروز که توجه به محیط زیست و پایداری بیش از پیش احساس می‌شود، معماری منظر نقش بسیار مهمی در شکل‌دهی فضاهای باز و عمومی شهری و بهبود کیفیت زندگی انسان ایفا می‌کند.
وی هدف اصلی از برگزاری این رویداد بین المللی، تقویت ارتباطات بین‌المللی، گسترش مرزهای دانش و فراهم کردن فضایی برای تبادل نظر و ایده‌های جدید در حوزه معماری منظر دانست و افزود:  ما معتقدیم که پیشرفت در آموزش و حرفه به‌ صورت انفرادی میسر نیست، بلکه نیازمند همکاری‌های گسترده و بین المللی در سطح جهانی است. این کنفرانس فرصتی بود تا جدیدترین رویکردهای جهانی بخش آموزش و حرفه معماری منظر به بحث گذاشته شوند، چالش‌های موجود در مسیر توسعه علمی و حرفه ای معماری منظر در نظام آموزشی و حرفه ای ایران بررسی و راه‌حل‌های نوآورانه برای اصلاح و ارتقا آن‌ها ارائه شود.این کنفرانس بین المللی با گرد هم آوردن متخصصان برجسته از سراسر جهان، به تبادل دانش و تجربیات در حوزه‌های مختلف معماری منظر، از جمله آموزش معماری منظر ، استودیوهای طراحی و مسابقات جهانی حوزه معماری منظر بپردازد. 
 

دکتر  توحیدی رییس اداره پژوهش و ارتباط با صنعت دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در این کنفرانس بیان داشت : در قرآن کریم آیات زیادی در مورد زبیایی شنیده شده است همچنین در احادیث معصومین علیهم السلام هم آمده که خداوند زیبا است و زیبایی را دوست دارد.


وی در ادامه گفت: در این کنفرانس  علاوه بر دانشمندان و محققین وجه تمایز دیگری که هست وجود هنرمندان دانشگاهی است که زیبایی خلق می کنند و از این جهت خوشحال هستیم که در این همایش حضور داریم و ضمن تبریک به تیم دانشجویی دانشگاه تهران که در این حوزه برای کشور افتخار آفرینی کردند.


دکتر توحیدی افزود: بحث معماری منظر و محیط زیست بسیار حائز اهمیت است و تاریخچه این علم با هنر آمیخته شده است و امیدواریم که در کشور طرح های ارزنده ای اجرا شود که نمونه هایی از آن را در این همایش دانشجویان عزیز بیان کردند.
وی همچنین تاکید کرد: در گروه علوم باغبانی و فضای سبز باید این مسیر با قوت و همت بیشتری با دانشجویان طی شود تا محیط زیست مناسب تر و منظر زیباتر ی داشته باشیم.
در این کنفرانس بین المللی  دکتر زمانی مدیر گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز بیان داشت: با تغییر دما و اقلیم و گرمای زمین ، کمبود آب ، افزایش جمعیت باید یک آینده نگری عاقلانه ای برای شرایط موجود داشته باشیم که قرار است چه چیزی به نسل های آینده تحویل دهیم باید فضا و منظر زیبا تحویل نسل های آینده داده شود .برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که ساختمان های بلند حسرت دیدن منظره و کوه ای البرز  را برای ما ایجاد نکند.


وی در ادامه افزود: مهندسین منظر بایستی به این قضایای توجه داشته باشند و در طراحی منظر و فضای سبز در نقاط مختلف کشور مسئله گرمایش زمین کمبود آب را در نظر بگیریند.توقع می رود با برگزاری این همایش ها بشر در دنیا با این علم و گرد همایی ها به یک نظر قاطع و اجرایی برسد که سعی کند جلوی افزایش گاز های گلخانه ای را بگیرد چرا که  در اینده نه چندان دور دچار مشکلات زیادی خواهیم شد.


دکتر زمانی همچنین تاکید کرد: باید برای طراحی منظر و فضای سبز با این نگرش و با توجه به مسئله آب و گرم شدن زمین و آلودگی هوا و محیط زیست توجه ویژه شود و در راستای صرفه جویی در منابع و کاهش آلودگی ها حرکت کنیم و عمل کنیم. 

شایان ذکر است محورهای اصلی کنفرانس عبارتند از:
• دیدگاه‌های جهانی آموزش معماری منظر: بررسی روش‌های نوآورانه در آموزش و یادگیری این رشته/حرفه مستقل دانشگاهی و تطبیق آن‌ها با نیازهای روزافزون جامعه. 
• یاددهی و یادگیری استودیوهای طراحی معماری منظر و پروژه‌های موفق: بررسی شیوه های نوین آموزش استودیودهای طراحی معماری منظر در دانشگاه های سطح یک جانی و ارائه نمونه‌های موفق از پروژه‌های معماری منظر در سطح جهان و بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو. 
• جوایز و مسابقات جهانی و بین‌المللی: معرفی جوایز و مسابقات معتبر جهانی و تشویق دانشجویان و حرفه مندان به ارائه طرح‌های خلاقانه و نوآورانه در بخش های دانشجویی و حرفه ای این رقابت ها. 
در افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی معماری منظر، با پخش مستندی کوتاه به مدت 15 دقیقه، از یاد و خاطره اساتید فقید معماری منظر، مهندس فرهاد ابوضیاء و دکتر رضا سیروس صبری، از پیشکسوتان و بنیان‌گذاران معماری منظر ایران، گرامی‌داشت به عمل آمد.

در این مستند، به دستاوردهای علمی و حرفه‌ای این دو استاد برجسته، نقش آن‌ها در ایجاد حرفه/رشته معماری منظر در ایران و همچنین تأثیرگذاری آن‌ها بر نسل‌های بعدی معماران منظر پرداخته شد، در جلسه نخست، دکتر احمد پوراحمد و دکتر مهدی خان‌سفید، از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران و اساتید راهنمای پروژه برنده تیم دانشگاه تهران و همچنین، اعضای تیم دانشگاه تهران متشکل از رضا فرهادی ( دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری)، مریم نوروزی ( دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست)، امیر راهساز (دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی و پایداری)، مهشید دل آور (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری منظر)، هنگامه قاسمی(دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری منظر) و مجید آقازاده (دانشجوی دکتری مهندسی معماری)، که موفق به کسب مقام اول و جایزه تعالی در المپیاد جهانی معماری منظر (ASLA) 2024 شده‌اند، و همچنین زینب مقدوری خوب نما (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری منظر) و مجتبی نبوی (دانشجوی کارشناسی ارشد معماری در برنامه ریزی شهری) از اعضا تیم دانشگاه هاروراد که جایزه افتخار را در المپیاد جهانی  معماری منظر سال جاری کسب کرده بودند، تجربیات ارزشمند خود از پروژه های برنده تیم های دانشگاه تهران و دانشگاه هاروارد را با مخاطبان به اشتراک گذاشتند. همچنین در بخش پروژه های حرفه ای، مهندس غلامرضا پاسبان حضرت تجربیات ارزشمند خود را از ۴۵ سال کار حرفه ای در حوزه معماری منظر را همراه با تشریح پروژه باغ فردوسی برنده بخش معماری منظر جایزه معماری آقاخان را به اشتراک گذاشتند. 
در جلسه دوم و سوم، اساتید برجسته‌ای از دانشگاه‌های معتبر جهان از مؤسسه فناوری فدرال زوریخ سوئیس، دانشگاه هاروارد و دانشگاه بین‌المللی فلوریدای آمریکا، دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاه نورتینگن آلمان، دانشگاه فرهنگ چین، دانشگاه آنکارای ترکیه، دانشگاه فوجن تایوان، دانشگاه ملی مکزیک و دانشگاه ملک عبدالعزیز عربستان سعودی، به موضوع آموزش و استودیوهای طراحی معماری منظر پرداختند. 
کنفرانس بین‌المللی معماری منظر با همکاری کمیته آموزش و امور دانشگاهی فدراسیون بین‌المللی معماران منظر (IFLA)، معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، انجمن علمی دانشجویی مهندسی فضای سبز دانشگاه تهران، سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج، انجمن متخصصان فضای سبز و منظر ایران و انجمن علمی منظر ایران، به صورت حضوری و برخط در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.


( ۲ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.