رسوخ دانش به کشاورزی امنیت غذایی پایدار را رقم می‌زند

۱۳ آذر ۱۴۰۳ | ۱۹:۵۴ کد : ۴۴۸۵۲ اخبار
تعداد بازدید:۶۱
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به موضوع امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: رسوخ دانش به بخش کشاورزی امنیت غذایی پایدار را برای کشور رقم می‌زند.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان، دکتر سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی ظهر سه شنبه در سومین همایش ترویجی کشاورزی پایدار که به مناسبت روز جهانی بدون سم با بیان اینکه مقام معظم رهبری راه نجات امنیت غذایی کشور را کشاورزی دانش بنیان فرموده‌اند، اظهار کرد: تا دانش وارد کشاورزی نشود شاهد این موضوع نخواهیم بود.

وی از جمله راه‌هایی که منجر به نرسیدن به اهداف امنیت غذایی می‌شود را محدودیت‌ها و بهره وری بی رویه از منابع آب عنوان کرد و گفت: در این بین محصولات شیمیایی به ناحق به کمک کشاورزی آمده و با استفاده از این مواد به تهدید و انهدام منابع رفته‌ایم.

دکتر ابراهیم زاده موسوی یکی از مهمترین اهداف برای رسیدن به امنیت غذایی را کشاورزی پایدار برشمرد و افزود: ولی چون هدفگذاری افزایش تولید بوده به سمت از بین بردن و خطر انداختن منابع با استفاده بی رویه از کود و سم رفته‌ایم.

وی از جمله دلایل استفاده بی رویه از کود و سموم را بهره وری تولیدکنندگان و کسب ثروت فراوان کمپانی‌ها در سراسر دنیا با تولید و فروش این محصولات دانست و اظهار کرد: بایستی به کشاورزی بدون سم و پایدار برسیم ولی به شرط اینکه نقشه‌ای پشت آن نباشد و بشر باید به سمت طبیعت برگردد و معیشت و زندگی خود را اداره کند.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه موضوع پایداری در دنیا یک قدم جلوتر رفته و به تاب آوری رسیده است، گفت: منابع آب و خاک و انرژی که وابسته به تولید غذا هست و نمی‌توان آن‌ها را هدر داد ولی باید چیکار کرد که تاب آور باشیم.

ایران در تاب آوری تولید صفر است

وی افزود: این تاب آوری باید در مقابل مشکلات بیرونی از محیط کشاورزی و امنیت غذایی حتی در شرایط حاد باشد و ما متأسفانه در پایداری عقب هستیم و در تاب آوری صفر هستیم.

وی تاب آوری کشور در موضوع نهاده‌ها را بسیار ضعیف دانست و اظهار کرد: این وضعیت وظیفه ما را سنگین می‌کند به طوری که در نهاده‌ها در وضعیتی هستیم اگر دو یا سه هفته وارد نشود وضعیت تولید گوشت و شیر و تخم مرغ و … را به هم می‌ریزد.

وی با بیان اینکه روی پوست خربزه حرکت می‌کنیم و باید تاب آوری داشته باشیم، تاکید کرد: ما از شرکت‌های دانش بنیان که آثار کار آن‌ها یک مرحله جلوتر آمده و کشور را به جای خوبی برای تاب آوری می‌برند دعوت می‌کنیم تا با ورود به دهکده نوآوری این دانشکدگان به کمک محققان بیایند.

دکتر ابراهیم زاده موسوی گفت: در استان البرز با توجه به ظرفیت‌های علمی بزرگی که دارد و سبک دانشی که با وجود مؤسسات تحقیقاتی و بزرگترین دانشگاه کشاورزی کشور وجود دارد، نباید فقط محدود به تولید مواد غذایی شود بلکه باید به افزایش تولید غذا در کشور نیز کمک کند.

وی تاکید کرد: استان البرز باید منبع تغذیه کشور برای نهاده‌ها، دانش و مواد اولیه ای که وابستگی زیادی به خارج از کشور داریم، باشد.

 


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.