رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ؛
توسعه کمی دانشگاهها ضربه بزرگی به کشور زد
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ،دکتر سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی ظهر دوشنبه در نشست وزیر جهاد کشاورزی با هیئت رئیسه و رؤسای دانشکده ها در کرج افزود: توسعه کمی دانشگاهها یکی از دلایلی است که رشتههای کشاورزی کارکردهای خود را از دست دادهاند که این دانشکدگان نیز از مسیر خود خارج شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی قدیمی ترین مجموعه علمی در حوزه کشاورزی است که از سال ۱۲۷۹ با نام مدرسه فلاحت کار خود را آغاز کردهاند، اظهار کرد: مأموریت محوری دانشکدگان کشاورزی در جهت امنیت غذایی کشور، تولید محتوا، الگوسازی و نمونه سازی است.
دکتر ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه این دانشکدگان برای نمونه سازی عرصهها و سرمایههای محدودی دارد، گفت: در این مسیر نیاز به منابعی داریم که با همکاری با بخش خصوصی میسر میشود.
وی مسیر رسیدن به امنیت غذایی را پیچیده دانست و افزود: این مسیر در تولید نهادهها، تولید دانش و محصولات پایه و پشتیبان و بهره برداری مناسب از منابع خلاصه میشود که در بهره برداری مناسب از منابع همچون آب، پایداری منابع آب و استفاده مناسب از نهادههای کود و سم کمتر کار شده است.
دکتر ابراهیم زاده موسوی با تاکید بر اینکه این دانشکدگان در مرزهای دانش حرکت میکند، تصریح کرد: این دانشکدگان در این سالها موفق به کسب افتخارات زیادی در سطح ملی و بین المللی شده ضمن اینکه در حوزه امنیت غذایی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در کنار دولت هستیم.
وی یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری را امنیت غذایی پایدار و کشاورزی دانش بنیان دانست و گفت: در این خصوص در حوزه آموزش و پژوهش باید چرخش درستی در جهت نیازها و آینده کشور داشته باشیم که در این راستا پیشنهاداتی به نظام آموزش کشاورزی دادهایم که سازمان تات نیز همراه این موضوع هستند تا نیازهای حوزه کشاورزی در آن دیده شود.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: در این مسیر عرصههای سازمان تات و وزارت جهاد کشاورزی را عرصههای خود میدانیم و بالعکس که باید اینها در کنار هم چند مسئله کلیدی بر زمین مانده را در نظر بگیرند و موضوعات تخصصی در هر منطقه را آغاز کنند.
وی با بیان اینکه البرز به عنوان مرکز تولید نهادهها در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: چند وقتی است که موضوع ایجاد دهکده نوآوری در البرز دیده شده تا البرز به عنوان دره تولید بذر و نهادههای کشور مطرح شود که این ظرفیت و پتانسیل در این دانشکدگان وجود دارد.
وی یکی از راههای اساسی برای کارکرد بهتر رشتههای کشاورزی در دانشگاهها را آمایش اساسی رشتهها در کشور دانست که این پایش باید توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام شده تا نیازها در مناطق مختلف قطب بندی شود.
دکتر ابراهیم زاده موسوی نمونه این آمایش و قطب بندی را در خصوص راه اندازی دانشکده تخصصی میوههای گرمسیری دانست و گفت: با راه اندازی این نمونه دانشکده میتوان تمام مراحل تولید تا مصرف را از کشت بافت، بسته بندی، تولید و… را به صورت علمی آموزش داد.
وی البرز را پایگاه فناوری کشاورزی عنوان کرد و افزود: بایستی در این استان به سمت پشتیبانی نهادهها و علمی سازی کشاورزی کشور حرکت کنیم.
گفتنی است ؛ در این نشست روسای دانشکده ها و اعضای هییت رئیسه به ارائه عملکرد و گزارش در خصوص دانشکدگان درحوزه های پژوهشی و فناوری ،فرهنگی ودانشجویی، آموزشی ، کشاورزی و پارک علم و فناوری پرداختند.
نظر شما :