دولت سایه گفتمان کمک به پیشرفت کشور است نه تشکیلات

۱۱ دی ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۸ کد : ۴۵۲۹۴ اخبار
تعداد بازدید:۸۵
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پرسش وپاسخ دانشجویان گفت: دولت سایه یک گفتمان در راستای کمک به پیشرفت کشور است نه یک تشکیلات اما ممکن است گروهی این گفتمان را عملیاتی کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی بعدازظهر امروز در سفر به استان البرز در جمع دانشجویان دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران حضور پیدا کرد و پس از سخنرانی در نشست تخصصی و نخبگانی با موضوع امنیت غذایی و امنیت ملی به سؤالات دانشجویان پاسخ داد که در ادامه گزارشی از آن‌ ارائه می‌شود.

یکی از دانشجویان پسر در این نشست مطرح کرد: احساس می شود افرادی که در ایام انتخابات از شما حمایت می‌کردند، اکنون در مقابل رئیس جمهور ایستاده اند و همواره از فعالیت‌های او ایراد می‌گیرند که گاهی اوقات این امر به منزله سنگ‌اندازی در کار دولت جدید تلقی می شود. آیا شما این اقدام هوادارانتان که در ستاد انتخاباتی شما فعالیت می‌کردند را تأیید می‌کنید؟

 

سعید جلیلی، نماینده مقام معظمرهبری در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به این سؤال توضیح داد: وقتی دولتی به عنوان منتخب مردم شروع به کار می کند و طبق قانون اساسی مقام معظم رهبری حکم تنفیذ وی را صادر می‌کنند، آن دولت، دولت همه مردم و رئیس جمهور یک کشور است و همه باید کمک کنند که به موفقیت دست یابد.

وی توضیح داد: در بسیاری از مواقع از ما سؤال می شود که دولت سایه به چه معناست؟ در پاسخ باید گفت که بر اساس اندیشه دینی ما، وقتی دولت یک موفقیت یا کارویژه ای را در دستور کار دارد و باید آن را انجام دهد، زمانی به موفقیت منجر می شود که همه مردم پای کار بیایند و کمک کنند، در این غیر این صورت به نتیجه نمی‌رسد.

جلیلی با اشاره به اینکه دولت سایه یک گفتمان است نه یک تشکیلات اما ممکن است گروهی این گفتمان را عملیاتی کنند، مطرح کرد: این گفتمان بدین معناست که هر کس در جامعه می‌خواهد کشورش موفق شود و پیشرفت کند، باید سایه به سایه در حد وسع خود تحولات را دنبال و کمک کند که به سمت موفقیت پیش برود.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با طرح این سؤال که چرا ما در دفاع مقدس موفق شدیم، گفت: در عین حال که نیروهای مسلح از کشور دفاع کردند، همه مردم به یاری این نیروها شتافتند و هر یک یه نوعی ایفای نقش کردند. به عنوان مثال عدالت از وظایف حکومت و نظام است اما تحقق آن مستلزم قیام و کمک مردم است.

وی در رابطه با راه های کمک به دولت اظهار کرد: زمانی دولت کار خوبی را آغاز کرده، ما باید کمک و آن را پشتیبانی و تقویت کنیم اما ممکن است در جایی ببینیم که دولت یا فرد و یا یک بخش مرتکب خطا شده که در این صورت باید به تصحیح آن کمک کنیم. این به معنای سنگ اندازی نیست، نوعی کمک آن هم بر اساس نگاه دینی است.

جلیلی با بیان اینکه درست است که تصمیم و اجرا با دولت است، اما اگر در جایی خطا ببینیم و چیزی نگوییم، خطاست، تصریح کرد: در مواقعی نیز کار خطا نیست، بلکه ناقص است که ما کمک و راهنمایی می‌کنیم تا رفع شود. در ایام انتخابات هم گفتم که دولت سایه یعنی کمک به دولت مستقر، فارغ از اینکه رفیق یا رقیب ما باشد.

یکی دیگر از دانشجویان پسر با اعتراف به اینکه ادبیات سیاسی ندارد و راحت صحبت می‌کند، بیان کرد: من شما را نمی‌شناختم و دیشب که این برنامه اعلام شد، در مورد شما جستجو کردم ببینیم چه کسی هستید. چندین سال است که ما فقط وعده می‌شنویم و عمل نمی‌کنیم. سوالاتی ذهن مرا درگیر کرده که تصمیم گرفتم از شما بپرسم.

وی افزود: قیمت دلار روز به روز در حال افزایش و شرایط زندگی مردم در حال سخت‌تر شدن است. مردم ایران در مناطق محروم زندگی درستی ندارند، با اینکه کشور سرمایه ها، منابع و دارایی‌های بسیاری دارد اما به جای اینکه این منابع به مردم ایران برسد، بخشی از آن برای مردم کشورهای همسایه ارسال می‌شود، در حالی‌که چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.

جلیلی ضمن استقبال از نحوه بیان این مطالب با تاکید بر ضرورت حفظ ارزش پول ملی بیان کرد: حرف شما درست است که کشور منابع، ذخایر و ثروت‌های خدادادی بسیاری دارد، پس باید به گونه ای از آنها استفاده کنیم که ارزش پول ملی ما تقویت شود. لازمه این امر داشتن برنامه و عمل به آن است؛ بدون برنامه نمی‌توان کار کرد.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: لازمه اینکه می‌گوییم شایسته کشور ماست که به قله برسد، یک کار جدی و برنامه‌ریزی مناسب است. اگر برای استفاده از شیلات، معادن، انرژی، نفت و ... برنامه‌ریزی نداشته باشیم و تصور کنیم که باید سرمایه خارجی باشد که نیست، نتیجه‌ای که مدنظر است حاصل نخواهد شد.

عبادی, [۳۱.۱۲.۲۴ ۰۹:۵۴]
وی با تاکید بر اینکه اگر در موضوعات مختلف تشخیص درست نداشته باشیم، نمی‌توانیم تجویز درستی کنیم، عنوان کرد: یکی از مباحثی که به غلط مطرح می‌شود، این است که در صحنه مسائل روابط خارجی، مباحث را جداگانه مطرح می‌کنند، در صورتی که این طور نیست و نمی‌توانند از هم جدا باشند، این مسائل به یکدیگر پیوسته هستند.

جلیلی با اشاره به اینکه بسیاری از ناامنی‌های کشور ناشی از دیگر مناطق است و نمی‌توانیم بگوییم به ما مربوط نیست، افزود: امنیت غذایی یک بحث جدی است و شوخی‌بردار نیست. در شرایطی که داعش تا دل همسایه ما آمده و اذعان می‌کند که جهت من ایران است، بیان «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.» غلط است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد: یکی از بحث های ما این است که تاریخ کشور خود را نمی‌خوانیم، نمی‌شناسیم و خوب روی آن کار نمی‌کنیم، این موضوع در اندیشه دینی ما نیز آموزش داده شده است. اکنون یکی از تلاش های در حال انجام این است که تاریخ ما پوشانده شود و نقاط قدرت و قوت آن دیده نشود.

پرسشگر بعدی این برنامه یک خانم بود که این طرح سؤال را مطرح کرد: با توجه به اینکه آقای پزشکیان در زمان انتخابات گفت که برنامه خاصی ندارم و از کارشناسان کمک می‌گیرم در حالی که شما برنامه داشتید، اکنون چگونه به دولت فعلی کمک می‌کنید و آیا رئیس جمهور کمک‌های شما را می‌پذیرد؟

جلیلی در پاسخ به این سؤال بیان کرد: همان طور که پیشتر گفتم، وقتی دولتی منتخب مردم می شود، باید به آن کمک کرد، زیرا هدف موفقیت یک فرد نیست، بلکه موفقیت یک کشور و ملت است. اگر در مسیر پیشرفت و موفقیت با کندی یا توقف مواجه شویم، 80 میلیون نفر جمعیت از آن متضرر می‌شوند و چهار سال عمر آنها هدر می‌رود.

وی ادامه داد: همه وظیفه دارند که در حد وسع خود مباحث را دنبال و به دولت کمک کنند، یا دولت قبول می‌کند یا نمی‌کند. در دولت‌های قبل نیز ما برخی مسائل را بررسی می‌کردیم و پس از رسیدن به جمع‌بندی، آن را به اطلاع دولت می‌رساندیم. در دولت شهید رئیسی هم همین اتفاق می‌افتاد؛ ما با رئیس جمهور شهید در موضع رقابت نبودیم.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه شهید رئیسی نیز عمده مواردی که به او اعلام می‌کردیم را ظرف چند روز به دستگاه ها ارجاع می‌داد تا به آنها توجه کنند، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور فعلی نیز چند دغدغه داشت که ما روی آن موضوعات کار کردیم و به جمع‌بندی رسیدیم و نتیجه را به او اعلام کردیم.

جلیلی با اشاره به وجود اشکالات اساسی در چرخه تولید، توزیع و مصرف انرژی در کشور بیان کرد: یکی از بحث‌های جدی است که مطرح می شود، به اسم ته لوله، پالایشگاه، مخزن، تانکر و ... دو تا چهار درصد از سوخت تولیدی هدر می‌رود و مشخص نیست کجا می رود. در این زمینه مطالعات جدی صورت گرفت و به جمع‌بندی رسیدیم.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: کشورهای اطراف ما که تولید نفت می‌کنند، سازوکار میترینگ یا نظارت بر خط را در پیش گرفته اند که به عنوان راهکار مشکل مذکور نتیجه خوبی داشته است. ما نیز باید این راهکار را اجرایی کنیم که در دولت شهید رئیسی مطرح کردیم و در قانون برنامه هفتم توسعه پیش بینی شد.

وی با بیان اینکه هدررفت دو تا چهار درصد از سوخت تولیدی کشور به معنای هدررفت میلیاردها دلار از بیت‌المال است، اظهار کرد: علی‌رغم اینکه این موضوع در قانون برنامه پنج ساله توسعه آمده و باید انجام شود، در لایحه بودجه به این امر اشاره نشده است، در صورتی که در سال اول اجرای این قانون بخشی از این کار باید انجام شود.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: همچنین در این قانون آمده که دو دهم درصد از زمین‌های کشور باید به سکونتگاه‌ها اضافه شود که بر این اساس باید ظرف پنج سال 330 هزار هکتار به زمین‌های سکونتگاهی کشور برای ساخت مسکن افزوده شود. این قانون دست دولت را باز می‌گذارد و دیگر نمی‌توانند بگویند ناترازی وجود دارد و پول نداریم.

جلیلی با بیان اینکه مشکل زمین در کشور نداریم، تحقق این امر تصمیم و اراده می‌خواهد، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون مذکور، در سال اول اجرا باید حداقل حدود 65 هزار هکتار به ظرفیت سکونتگاهی کشور اضافه شود؛ بدین منظور از اکنون باید برای آن برنامه ریزی و زیرساخت‌های لازم آماده شود اما این موضوع نیز در لایجه بودجه نیامده است.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.