در نشست تخصصی مدیریت مشارکتی تالابهای کشور مطرح شد؛
عضو انجمن هیدروپلتیک ایران: بحران آب در ایران؛ چالشها و تهدیدات جدید برای تالابها و منابع آبی
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ،دکتر محسن موسوی، عضو انجمن هیدروپلتیک ایران و فعال محیط زیست، در نشست تخصصی مدیریت مشارکتی تالابهای کشور که در سالن جلسات امام خمینی دانشکده منابع طبیعی برگزار شد، در جمع خبرنگاران به تحلیل بحران آب در کشور پرداخت و اظهار کرد: در نیم قرن اخیر، بیشتر بر منابع آب تمرکز شده و نه بر مصارف این موضوع باعث شده تا ناترازی شدیدی میان منابع و مصارف آب ایجاد شود، به طوری که مصارف به مراتب بیشتر از منابع هستند.
دکتر موسوی افزود: افزایش مصرف در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت و شرب، باعث بروز مشکلاتی برای تامین آب و تهدید جدی برای منابع آبی کشور شده است.
وی همچنین به ضرورت مدیریت هماهنگ و همافزایی میان دستگاههای مسئول در زمینه آب، از جمله وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور اشاره کرد و تاکید کرد که این وزارتخانهها باید از حالت جزیرهای بودن خارج شده و با همکاری مشترک، به حل بحران آب و محیط زیست کمک کنند.
دکتر محسن موسوی عنوان کرد: مشکل اصلی ما در کشور این است که این وزارتخانهها در سطوح مختلف، چه کلان و چه پایین، همکاری لازم را ندارند.
وی در ادامه به وضعیت بحرانی تالابها و محیط زیست کشور اشاره کرد و گفت: در نیم قرن اخیر، بخش محیط زیست به خصوص در موضوع تخصیص حقآبه تالابها و رودخانهها نادیده گرفته شده است.
عضو انجمن هیدروپلتیک ایران و فعال محیط زیست خاطرنشان کرد: خوشبختانه مسئولان کشور اکنون به اهمیت تخصیص حقآبه برای محیط زیست پی بردهاند و در برنامههای کلان نظیر برنامه هفتم توسعه، لایحه بودجه ۱۴۰۴ و سند امنیت قضائی، اقدامات لازم برای تخصیص آب به تالابها و محیط زیست در نظر گرفته شده است.
وی همچنین به وضعیت بحرانی تالاب صالحیه در استان البرز اشاره کرد ادامه داد: مصرف بالای آب کشاورزی در بالادست این تالاب موجب شده که حقآبه آن به درستی تامین نشود، و همین وضعیت در مورد بسیاری از تالابها از جمله تالاب دریاچه نمک قم نیز صادق است.
دکتر موسوی ادامه داد که سدهای احداث شده در بالادست استان قزوین، مانند سد نهم و سد بالاخالو، تهدیدی جدی برای رودخانهها و تالابهای استان البرز محسوب میشوند و میتوانند منجر به خشکی تالاب صالحیه و تهدید منابع آب در مناطق صنعتی نظیر اشتهارد شوند.
وی خاطرنشان کرد: اگر این سدها و طرحهای آبی به درستی مدیریت نشوند، هم تالابها خشک میشوند، هم وضعیت زیستمحیطی در مناطق صنعتی مانند اشتهارد و ماهدشت بحرانی خواهد شد.
موسوی در پایان به لزوم اقدامات فوری و همافزایی میان نهادهای مسئول برای جلوگیری از بحران آبی و حفظ منابع طبیعی کشور اشاره کرد و گفت: باید با تخصیص به موقع حقآبهها و مدیریت یکپارچه، بحران منابع آب و محیط زیست کنترل شود.
نظر شما :