بازدید رئیس دانشگاه تهران از نخستین کانتینر کارخانه گیاهی دریایی؛ گامی نوین در تأمین امنیت غذایی کشور در دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران

۱۵ اسفند ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۱ کد : ۴۶۳۶۲ اخبار
تعداد بازدید:۱۳۹
کارخانه گیاهی گامی نوین در تأمین امنیت غذایی کشور در دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران با همکاری و مشارکت نیروی دریایی و محوریت شرکت دانش‌بنیان راد رویش آینده برای نخستین بار در کشور ایجاد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دکتر امانی  مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان راد رویش آینده ،مدیر فنی و مسئول پروژه کارخانه گیاهی اظهار داشت : در دنیای امروز، با افزایش جمعیت و چالش‌های زیست‌محیطی، تأمین پایدار و بهینه غذا یکی از اولویت‌های راهبردی کشورها محسوب می‌شود. در این میان، کارخانه‌های گیاهی با ظرفیت بالای تولید، مصرف بهینه منابع، و کاهش وابستگی به شرایط اقلیمی، راهکاری نوین برای ارتقای امنیت غذایی به شمار می‌روند. توسعه این فناوری‌ها، می‌تواند نقش مهمی در تأمین منابع غذایی پایدار و کاهش وابستگی به واردات داشته باشد.

وی بیان داشت: با درک این اهمیت، نیروی دریایی ارتش به‌عنوان یکی از نهادهای پیشرو در فناوری‌های نوین، اجرای یک کارخانه گیاهی دریایی را به دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران سفارش داد. این دانشکدگان، با محوریت شرکت دانش‌بنیان راد رویش آینده که بیش از هفت سال تجربه تحقیقاتی و اجرایی در زمینه تجاری‌سازی سیستم‌های کشت گیاهی دارد این پروژه را به مرحله عملیاتی رساندند.

دکتر امانی در ادامه گفت: این کارخانه گیاهی که در یک کانتینر ۴۰ فوتی اجرا شده است، مجهز به سامانه‌های هوشمند و خودکار بوده و به‌گونه‌ای طراحی شده که در برابر شرایط بسیار متلاطم دریایی عملکرد پایداری داشته باشد. این سیستم با بهره‌گیری از دانش و فناوری روز، امکان تولید پایدار محصولات غذایی را در محیط‌های دریایی و مناطق کم‌آب فراهم می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: یکی از مهم‌ترین مزایای این کارخانه گیاهی که با استفاده از مواد و دانش بومی و با همت تیم جوان و متخصص شرکت دانش بنیان راد رویش آینده اجرا شده است امکان استقرار آن بر روی کشتی‌ها و استفاده در سفرهای طولانی‌مدت دریایی است. با راه‌اندازی این سیستم، نیاز تازه‌خوری کارکنان و نیروهای مستقر در دریا به‌طور مؤثری برآورده شده و امکان تأمین محصولات تازه و سالم در طول مأموریت‌های دریایی فراهم می‌شود.

دکتر امانی از مزایای کارخانه گیاهی گفت: این کار خانه گیاهی به صورت فلن فکتوری میباشد ، بدون خاک وسم بوده همچنیمن نیاز کودی بسیار پایینی دارد و اینکه در سیستم در بهره وری آب فوق بهینه عمل می کند به صورتی که کاهویی که در مزرعه بین 180 تا 250 لیتر آب  مصرف میکند در این سیستم به ازای هر یک کیلو گرم یک لیتر آب مصرف می کند همچنین طول دوره کوتاه تر شده در سبزیجات برگی هر 15 روز یکبار محصول داریم .


دکتر امانی یادآور شد : این پروژه، به‌عنوان یک مدل موفق، می‌تواند در آینده برای توسعه سیستم‌های مشابه در مناطق مختلف کشور مورد استفاده قرار گیرد و امکان تولید محصولات گیاهی را در شرایط خشک و نیمه خشک با مصرف بهینه آب فراهم آورد.

 


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.