رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در گردهمایی توسعه همکاریهای صنعت، جامعه و دانشکدگان
بخش خصوصی هنوز به تواناییهای دانشگاه باور ندارد/ طرح مسئله با صنعت و حل مسئله با دانشگاه است
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دکتر محمدعلی ابراهیم زاده موسوی در نخستین گردهمایی توسعه همکاریهای صنعت، جامعه و دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی با همکاری شرکت دام و طیور کوروش زیر مجموعه گروه صنعتی گلرنگ که روز سه شنبه ۲۰ خردادماه در دانشکدگان برگزار شد، اظهار کرد: صنعت، جامعه و دانشگاه یک حاکمیت و زنجیره هستند که حرکت آنها با یکدیگر فرصتهای تولید و پیشرفت را برای کشور رقم میزند.
وی افزود: عملکرد پژوهشی و تحقیقاتی دانشکدگان در یک دوره پنج ساله خروجی خوبی داشته، به طوریکه که طی پنج ساله گذشته در رتبه دوم بعد از کشور ترکیه قرار گرفته است. با این حال چیزی بیش از افتخارات علمی و پژوهشی مورد انتظار دانشکدگان بوده و این نتیجه نهایی را دنبال میکند که در تعامل با بخش خصوصی چقدر در کشور تولید ثروت کرده است.
دکتر ابراهیم زاده موسوی ادامه داد: اما اینکه چرا در کشور این زنجیره تاکنون کارکرد مناسب خود را نداشته و توانسته ایم آثار آن را ببینم به این علت است که بخش خصوصی هنوز به تواناییهای دانشگاه باور ندارد.
رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بیان کرد: وظیفه نسل چهارم دانشگاه¬ها، فقط تحقیق و پژوهش نیست و اقدامات آن باید به تولید ثروت و فناوری برسد. از این رو مهمترین ایراد خلاهای موجود متوجه بخش خصوصی است.
وی گفت: بخش خصوصی هنوز به این باور نرسیده که مشکلات خود را میتواند توسط دانشگاه و پژوهشگران آن حل کند. متاسفانه در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی، دانشگاه به عنوان یک حلال و کمک علمی اثر گذار دیده نمیشود.
دکتر ابراهیم زاده موسوی با اشاره به توامندی پهای علمی دانشگاهیان اظهار کرد: زمانی که دانشگاه در زمینه تولید و توسعه فناوری گلخانهای قادر است، گلخانهای ایجاد کند که در آن ۸۰۰ تن محصول با حداقل آب مصرفی تولید و برداشت میشود، در مقابل به سراغ طرحهایی میرویم که با تمام دانش به کار رفته، مصرف آب آن ۶۰ لیتر در هکتار و تولید محصول آن 300 میلیون تن است.
رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: ارزی تخصیص داده میشود و تنظیم بازار اتفاق میافتد اما کسی به فکر توسعه دانش و حل مسئله نیست. در حالیکه بهره گیری از تواناییهای دانشگاه در کنار بخش خصوصی باعث عمومی شدن دانش، کاهش هزینه و توسعه کشور خواهد شد.
وی در مورد عملکرد حاکمیت گفت: در این بخش حاکمیت ضمن اینکه عملکرد خوبی داشته، منابع مالی و اهمیت زیادی برای علم و فناوری قائل شده است. بنابراین از این فرصت باید به خوبی استفاده کرد و تعامل بین دانشگاه و بخش خصوصی را ارتقا داد.
دکتر ابراهیم زاده موسوی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی برای جریان سازی باید به دانشگاه متصل شود، یاد آور شد: خوشختانه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دراین زمینه پیشرفتهای خوبی داشته است، اما هنوز این اقدامات کافی نیست و لازم است که بخش خصوصی و دانشگاه به صورت یک پیکر با یکدیگر تعامل داشته باشند.
وی ادامه داد: ظرفیت، توان علمی و نیز نیروی انسانی بینظیری در کشور داریم، از این رو نباید به سطح جایگاه علمی و میزان دست یابی کشورهای دیگر به فناوری غبطه خورد.
گفتنی است در این گردهمایی دکتر طلایی معاون اداری مالی دانشکدگان در خصوص امکانات سرمایه گزاریی ، طرح های سرمایه گزاری دانشکدگان و ارتباط سرمایه گزار با دانشگاه گفت: ورود بخش غیر دولتی اعم از خصوصی و تعاونی ها و.. به اقتصاد کلان کشور باید نقش اساسی را ایفا کند ولی نقش کمرنک تری داشته است. در سطح کلان کشور گفتمان جدیدی صورت گرفته است اما در سطوح پایین تر در اجرا عملیاتی نشده است.
وی در ادامه بیان داشت: ارتباط سرمایه گزار با دستگاه اجرا که ما دانشکدگان هستیم در دو صورت به راحت یصورت میگیرد اول اینکه نگرش تغییر پیدا کند و فکر نو داشته باشیم و در ادامه شرایطی باید فراهم شود تا سرمایه گزار بتواند برنامه ریزی دراز مدت داشته باشد و ریسک سرمایه کاهش پیدا کند .
وی افزود : روند در دانشکدگان بدین صورت است که طرح هایی که قابل مشارکت در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی نیاز سنجی میشود و سرمایه گذارانی که در این حوزه ها علاقه مند هستند دعوت به همکاری و مشارکت می شوند.
دکتر طلایی در خصوص قالب های سرمایه گزارن در دانشکدگان و اینکه در حال حاضر چه پروژه هایی در دانشکدگان در حال اجرا و عملیاتی هست نیز توضیحاتی را بیان کرد.
در ادامه دکتر توحیدی رئیس اداره پژوهش و فناوری دانشکدگان در خصوص قوانین حمایتی و تسهیل گرانه که در بخش پژوهش های کاربردی و سرمایه گزاری و دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی وجود دارد بیان داشت.
وی در خصوص قوانین و اعتبار مالیاتی که دولت به شرکت ها عنوان کرده اند ، قوانین مرتبط با اعتبار مالیاتی در بخش خصوصی و توسعه، قوانین در بخش سرمایه گزاری توضیحاتی را بیان داشت.
دکتر توحیدی گفت: در حال حاضر در شرکت های دانش بنیان از عامل پسا دکتری استفاده می شود.
وی همچنین اظهار داشت : صندوقی نیز در خصوص پژوهش و فناوری در دانشکدگان در حال گشایش است.
دکتر توحیدی با بیان اینکه در سال گذشته کارگروهی ارتباط با صنعت دانشکدگان راه اندازی شده است عنوان کرد: درصد این هستیم تعدادی از واحد های بزرگ استانی را که چند رشته ای فعالیت دارند به کار گروه اضافه کنیم .
و همچنین وی بیان داشت : این امکان فراهم شده اگر واحدی بخش تحقیق و توسعه ندارد با اجرای تفاهم نامه با دانشگاه بتواند از مزایای قانون استفاده کند.
در پایان از اعضای هیئت علمی برگزیده و کارفرمایان فعال در صنعت و جامعه قدردانی شد.
نظر شما :