معاون دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در نخستین گردهمایی توسعه همکاری‌های صنعت، جامعه و دانشکدگان مطرح کرد:

ناترازی‌های کشور با توسعه ارتباط دانشگاه و صنعت رفع می‌شود

۲۱ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۲:۰۳ کد : ۴۸۲۵۷ اخبار
تعداد بازدید:۱۳۴
معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: ۱۵۰ آزمایشگاه تخصصی در گروه‌های مختلف آموزشی دانشکدگان در حال فعالیت است که صنایع می‌توانند از ظرفیت‌های آن استفاده کنند


به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دکترکامبیز پورطهماسی در نخستین گردهمایی توسعه همکاری‌های صنعت، جامعه و دانشکدگان که با همکاری شرکت دام و طیور کوروش زیر مجموعه گروه صنعتی گلرنگ روز سه شنبه ۲۰ خردادماه در دانشکدگان  کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد،  اظهار کرد:   برای حل مشکلات کشور بهترین  راه حل  برقراری  و ارتباط  بیشتر بین جامعه و صنعت است. بنابراین وقتی این آگاهی در کشور وجود دارد، باید به دنبال روش‌های تحقق این موضوع باشیم. 


وی  با بیان اینکه تمام ناترازی های کشور وجود  با توسعه ارتباط بین دانشگاه و صنعت حل خواهد شد،  ادامه داد: این همایش با این هدف برگزار شده که نشان دهیم که بخش حاکمیت تمام ابزار لازم برای این کار را چیده تا این ارتباط ایجاد شود، برای همین باید از این فرصت استفاده کرد. 


دکتر پور طهماسی به قانون جهش تولید اشاره کرد و گفت:  در   قانون جهش تولید ضرورت  ارتباط بین جامعه و دانشگاه دیده شده و مستلزم این است  که شرکت‌های صنعتی نسبت به انعقاد قرار داد اقدام کرده و از محل این قرار دادها مالیاتشان را کاهش دهند. 


وی یاد آور شد: این مزیت را هر دولتی ایجاد نمی‌کند، بنابراین صنایع باید از این فرصت استفاده کنند. هدف ما از این گردهمایی این است که این موضوع را تبیین کنیم تا هم صنعت نسبت به این  امتیاز آگاهی پیدا کند و هم دانشگاه بتواند ظرفیت‌های علمی خود را در اختیار صنعت بگذارد. 


معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: سال گذشته دولت  ۶۰ همت از محل درآمدهای مالیاتی را برای هزینه  در بخش تحقیق و توسعه  اختصاص داد که از این میزان  ۴ همت آن مهیا شده است. این موضوع نشان می‌دهد که توانایی لازم در این زمینه وجود دارد و فقط باید در جهت توسعه آن قدم برداریم. 


وی با بیان اینکه  انتشار مقالات کاربردی دانشگاه به  ۱۲ درصد رسیده است، گفت:  چاپ  مقالات پژوهشی دانشکدگان به سطح و جایگاه بالاتری دست پیدا کرده است، اما  اینکه  چرا درصد آن به نسبت انتظاری که می‌رود پایین است، بخشی از علت آن  به آیین نامه‌های دانشگاهی برمی‌گردد. 


معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران  افزود:   در این زمینه  تغییراتی در آیین نامه ها داده شده تا بتوانیم نقش و سهم تحقیقات کاربردی را افزایش دهیم. 


دکتر پور طهماسبی افزود:  بخش دیگر مشکلات مربوط به تامین اعتبارات پژوهشی است، این اعتبارات طی یک پروسه طولانی به دست دانشگاه می‌رسد. در این زمینه  پیشنهاد شده که وقتی کد پژوهشی به خزانه داده می‌شود، اعتبار مستقیما به حساب پژوهشی دانشگاه واریز شود. 


معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد:  اگر این  موضوع  تصویب شود، سرعت دریافت اعتبار با سرعت بیشتری در اختیار هیات علمی دانشگاه قرار می‌گیرد که باعث  ارتقا کیفیت مقالات و نیز افزایش تعداد مقالات کاربری  خواهد شد. 


وی ادامه داد: بخش دیگر مربوط به مسائلی است  که با تامین اجتماعی داریم، مفاصاحسابهای بیمه مسیر طولانی دارد از این رو درخواست شده برای معملات کوچک با  مبالغ تا  ۲۰۰ میلیون  تومان  مفاصا حساب اخذ نشود. در صورت حل این موضوع، محدودیت‌های  تحقیقات کاربردی رفع خواهد شد. 


دکتر پور طهماسی درباره تحقیقات آزمایشگاهی دانشکدگان گفت: به طور دقیق ۱۵۰ آزمایشگاه تخصصی در گروه‌های آموزشی دانشکدگان  ایجاد شده که هر کدام در یک حوزه تخصصی در حال فعالیت هستند. بنا داریم  این آزمایشگاه‌ها را بیشتر به جامعه و صنعت معرفی کنیم تا بتوانند از خدمات آنها  استفاده کنند.


( ۲ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.