دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری مطرح کرد:

فعالیت ۶۴۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه امنیت غذایی

۲۱ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۲:۱۰ کد : ۴۸۲۵۹ اخبار
تعداد بازدید:۹۵
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: در حال حاضر ۶۴۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه امنیت غذایی یک هزار و ۲۵ محصول دانش بنیان تولید می‌کنند که عمدتا فناورانه است و قبلا از طریق واردات تامین می‌شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان، دکتر  ارژنگ جوادی در نخستین گردهمایی توسعه همکاری‌های صنعت، جامعه و دانشکدگان که با همکاری شرکت دام و طیور کوروش زیر مجموعه گروه صنعتی گلرنگ روز سه شنبه ۲۰ خردادماه در دانشکدگان  کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: امروزه برقراری داد و ستد فناورانه لازمه پیشرفت هر کشور بوده و کشور ما هم با برخورداری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی از این امر مستثنی نیست. 


وی با تاکید بر اینکه این تبادل فناورانه با سایر کشورها  نباید قطع شود،  افزود: از این رو می‌بایست در حوزه‌های  مورد نیاز غذایی و کشاورزی،    فناوری‌هایی را خلق کرد. چرا که   در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی وابستگی‌هایی داریم که توسط شرکت‌های دانش بنیان قابل رفع است.  


دکتر جوادی ادامه داد: در حال حاضر توسط   ۶۴۰ شرکت دانش بنیان فعال   در حوزه امنیت غذایی، ۱۰۲۵ محصول دانش بنیان تولید می‌شود که  عمدتا فناورانه بوده و قبلا از طریق واردات تامین می‌شد. 
 دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، غذا و کشاورزی، بیان کرد:  تولید این محصولات توسط شرکت‌های دانش بنیان نشان می‌دهد که توانایی خوبی در کشور وجود دارد که لازم است  برای رفع وابستگی‌ها، با  حمایت و ارائه مشوق‌ها تقویت شود. 


وی خاطر نشان کرد: تمام همت  معاونت علمی و فناوری  و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و ستاد غذا و کشاورزی این است که وابستگی‌های کشور را در این بخش کاهش داده و فناوری‌های مورد نیاز  در کشور تولید شود. 


این مسئول  معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری درباره اینکه در مورد تولید چه مواد غذایی نیاز به کاهش یا قطع وابستگی داریم،   یادآور شد: در حوزه  تولید هسته‌های اولیه  به دلیل اینکه فناورانه هستند وابستگی بالایی وجود دارد. این هسته‌های اولیه شامل بذور اولیه، اجداد، تخم چشم زده ماهی، حوزه‌های مختلف زراعت، دام، باغ، طیور هستند. 


دکتر جوادی در ادامه گفت: خوشبختانه با اتفاقاتی که در کشور رخ داده، سهم استقلال کشور در حوزه فناورانه چند برابر شده است. این وابستگی قبلا ۹۹ درصد بوده ولی امروزه  تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرده است.  
 
وی افزود: این پیشرفت نشان می‌دهد که ۱۵ درصد به سمت استقلال پیش روی داشته ایم و گویایی این امر مهم است که می‌توانیم بخش عمده‌ای از نیاز کشور را تامین کنیم.  


دکتر جوادی  با بیان اینکه  وابستگی زیادی در بخش دام و طیور داریم ، افزود: نهادهای دامی عمدتا وارداتی هستند که این وارداتی به ظرفیت‌های کشور باز می‌گردد.  چرا که کشور درگیر تغییر اقلیم، مشکلات آبی  و تولید محصولاتی هستیم که عمدتا آبر هستند و برای خوراک دام استفاده می‌شود.

 
 دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، غذا و کشاورزی،ادامه داد: بنابراین تمرکزمان بر روی تولید محصولات کم آبر است تا در جیره غذایی دام از این محصولات استفاده شود.   

دکتر جوادی  به مهمترین اولویت‌های حمایتی این ستاد در سال جاری اشاره کرد و گفت: تولید و تامین هسته‌های اولیه فناورانه در بخش تولید انواع بذور هیبرید و نهال عاری از ویروس،  تولید انواع کودها زیست مهارگر و واکسن‌ها و نیز افزایش استفاده از ادوات و تجهیزات هوشمند از جمله اولویت های مدنظر این ستاد در سال جاری است.  


وی به کشاورزی آینده اشاره کرد و افزود:  محورهای مورد توجه  در کشاورزی آینده  شناسایی منابع  و محیط های جدید  شامل  تولید فرآورده‌های غذایی مورد مصرف انسان مثل تولید گوشت‌های مصنوعی و کشت در بیابان‌ها، سواحل  و اراضی نامتعارف  است.    

      
دکتر ارژنگ جوادی  درباره نقش ستاد در اتصال دانشگاه به صنعت گفت: بر مبنای رویکرد   تجاری سازی فناوری‌ها، ظرفیت دانشگاه‌ها ومراکز علمی شناسایی شده و در مقابل نیازهای فناورانه‌ صنعت نیز احصا و تحلیل خواهد شد تا بر اساس این دو پروژه‌های کاربردی تعریف شود. 


 دکتر جوادی  افزود:   همچنین ستاد از تجاری سازی فناوری‌ها از طریق ارائه خدمات زیرساختی،   مشاوره مالکیت فکری و تدوین مدل‌های کسب و کار ایفای نقش می‌کند.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.