معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در نخستین همایش ملی دام سبک ایران مطرح کرد؛

با واردات گوشت قرمز دام سبک موافق نیستیم/واردات به تولید ضربه می زند/سالانه چقدر گوشت در ایران تولید می‌شود؟

۲۱ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۵:۰۳ کد : ۴۸۲۶۷ اخبار
تعداد بازدید:۲۷
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه با واردات گوشت قرمز دام سبک به کشور در وزارت جهاد کشاورزی موافق نیستیم، گفت: رویکرد اصلی در وزارت جهاد کشاورزی موضوع تولید است و برای واردات این فراورده باید ملاحظاتی صورت گیرد. بیش از ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود که نیمی از آن مربوط به دام سبک است.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دکتر محمدابراهیم حسن نژاد روز چهارشنبه 21 خرداد در نخستین همایش ملی دام سبک ایران که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: موضوع پرورش دام سبک در کشور به دلیل بُعد استعدادی که وجود دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است که یکی از دلایل آن ذائقه مردم ایران برای استفاده از گوشت این دام ها است.

وی استفاده مردم ایران از گوشت دام سبک را دارای سابقه ای دیرینه دانست که بی ارتباط با فرهنگ و اقلیم ونظام های گذشته در حوزه دام و دامپروری و گله داری نیست و اظهار کرد: اگر امروز احساس می شود در تولید این دام دچار عقب ماندگی هستیم بخشی از آن مربوط به حوزه سیاست گذاری ها می باشد.

این مقام مسئول گفت: گوسفندداری در ایران مبتنی بر نظام دامداری روستایی بوده است که این نظام مبتنی بر کار خانوار و استفاده از مرتع بوده و شیوه دامداری روستایی مبتنی بر چرای در مراتع بوده است.

دکتر حسن نژاد با بیان اینکه بایستی در سیاست گذاری ها در حوزه روستایی تجدید نظر شود، افزود: در چهار تا پنج دهه گذشته سیاست گذاری ها در این حوزه اشتباه و ناسازگار بوده است.

وی تصریح کرد: در حوزه مکان ها و تولید در دامداری ها در روستاها امروز دچار تغییر و تحول اساسی شده ایم بطوریکه خیلی از مکان ها را امروزبه دلیل اقدامات و تغییراتی که در روستاها انجام شده نداریم و روستاها به شهر تبدیل شده اند و این تغییر در عنوان مکان سیاست هایی حاکم شده که در حوزه شهری باید باشد در حالیکه حوزه روستایی است.

نظام دامداری روستایی دچار اضمحلال شده است

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه این سیاست گذاری نظام دامداری روستایی را به مرور دچار اضمحلال کرده، گفت: یکی از دلایل اصلی این تغییرات را به لحاظ بهداشتی و نوع سبک زندگی روستایی عنوان کرده اند که بخشی از آن اجتناب ناپذیر است و لازمه توسعه به شمار می رود.

وی با بیان اینکه دامداری و دامپروری دام سبک بدون استفاده از مرتع امکانپذیر نیست، افزود: نظام دامداری ایران با تمام معایب در گذشته می توانست تولید گوشت داشته باشد و تولید کننده بخش زیادی از گوشت دنیا بودند و متناسب با مرتع گوشت تولید می کردند که این نظام در شرایط نیمه خشک و خشک ایران می توانست گوشتش با تولیدات آمریکا و دیگر کشورها رقابت کند.

وی اضافه کرد: این سیاست های غلط هنوز ادامه دارد در حالیکه سیاست گذاران برای توسعه روستایی می بایست در حوزه اجرایی روستاها ورود می کردند ولی تصمیمات آن ها بر تولید نیز تاثیر گذاشته و موجب مهاجرت روستاییان به شهرها شده است.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در کشور ۸۵ میلیون هکتار مرتع داریم، ادامه داد: ۱۲ تا ۱۳ استان کشور ظرفیت های زیادی برای پرورش دام سبک در مراتع دارند و این در حالی است که پروانه های چرایی که در گذشته صادرشده امروز کمترین کاربرد را برای دامداران دارد که باید تجدید نظر شود که نیاز به فکر و همکاری افراد دخیل در این بخش دارد.

واردات گوشت قرمز به تولید داخلی ضربه می زند

دکتر حسن نژاد با بیان اینکه ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود، گفت: نیمی از آن مربوط به تولیدات دام سبک است و این در حالی است که امروز مردم برای استفاده از این فراورده به دلیل اقتصادی دچار مشکل هستند.

وی به واردات گوشت قرمز دام سبک به کشور اشاره کرد و افزود: بخشی از واردات با ارز دولتی در حوزه تنظیم بازار است تا قیمت گوشت را پایین بیاوردو این واردات به این معنا نیست که امکان تولید در داخل نیست بلکه بخش مربوط به نیاز بازار است که تولید را تحت تاثیر قرار می دهد و به آن آسیب می زند.

وی با بیان اینکه یکی از نیازهای جدی در تولید دام سبک موضوع تسهیلات و سرمایه در گردش است، اظهار داشت: در کشور تورم وجود دارد و سیاست های بانک مرکزی باعث می شود تزریق تسهیلات در محدودیت قرار گیرد و تلاش شده که بانک مرکزی را متقاعد کنیم که سرمایه در گردش برای گوشت قرمز در اختیار قرار گیرد.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مقرر شده بود که در بودجه ۱۴۰۳ یک درصد از عوارض نهاده های دامی را به تولید گوشت قرمز به خصوص در دامداری های روستایی کشور قرار بدهیم که برای مرحله اول ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش مختص گوشت قرمز اختصاص یافت که از این هفته شروع می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه موضوع تغذیه در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است گفت: شرکت‌های دانش بنیان بسیاری در این زمینه ورود کرده‌اند که نیازمند توجه بیشتری هستند. از دانشگاه‌ها می‌خواهیم که در حوزه تغذیه دام با علوفه ارزان قیمت تمرکز جدی تری داشته باشند تا بتوانیم درباره اقتصادی کردن دام سبک قدم‌هایی برداریم.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.