در نخستین همایش ملی دام سبک ایران که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مطرح شد،
پرورش دام سبک در ایران تاریخچه ای دیرینه دارد
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دکتر سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی روز چهارشنبه 21 خرداد در نخستین همایش ملی دام سبک ایران که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: تاریخ کشور و اقلم ما نشان میدهد که منبع اصلی پروتئین و گوشت کشور از دام سبک بوده است.
وی با بیان اینکه به دنبال تغییر اقلیم این رسالت فراموش نمی شود، اظهار کرد: علیرغم رشد جمعیت و همچنین تغییرات اقلیمی نباید تسلیم این شرایط شویم و باید تدابیر لازم اندیشیده شود تا تولید گوشت قرمز از دام سبک را به رویه گذشته بازگردانیم.
دکتر موسوی گفت: وظیفه صاحبان تفکر و سیاستگذاران و همچنین بخش تحقیقات و علمی این است که با وجود این عوامل و فاکتورها چه راهبردهایی را برای عبور از چالش های تولید داشته باشند.
دکتر ابراهیم زاده موسوی یکی از چالش ها در موضوع پرورش دام سبک را تغذیه دانست و افزود: تغذیه دام ها اگر فقط به صورت صنعتی باشد مقرون به صرفه نیست ولی منابعی به صورت طبیعی در کشور داریم که باید مدنظر قرار گیرد.
وی به کشورهایی مثل چین اشاره کرد که دیگر بیابانی ندارد و تولید علوفه و خوراک و ایجاد معیشت یک فعالیت اقتصادی برای مردم از طریق بیابان هایی دانست که دیگر بیابان نیستند.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی یکی دیگر از نکات برای پرورش دام سبک را از لحاظ محدودیت ژنتیکی دانست و گفت: اقداماتی در حوزه تحقیقات و همچنین وزارت جهاد کشاورزی برای معرفی گونه های ژنتیکی جدید انجام شده تا عشایر و همچنین سرمایه گذاران و نخبگان برای پرورش دام سبک ترغیب شوند.
وی ضمن اظهار امیدواری بر اینکه راهبردهای لازم برای ترغیب و تشویق تولیدکنندگان به پرورش دام سبک ارایه شود، افزود: سال گذشته نزدیک ۱.۲ میلیارد دلار گوشت وارد کشور کردیم در صورتیکه ظرفیت های زیادی در کشور داریم که باید مورد توجه قرار گیرد تا علاوه بر اینکه دام و گوشت مورد نیاز کشور را تامین کنیم بلکه صادر کننده این فراورده ها نیز باشیم.
نظر شما :