جلسه بررسی حقوق کشاورزان برگزار شد
جلسه بررسی حقوق کشاورزان با حضور خانم دکتر الهام امین زاده حقوقدان و عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، روز چهارشنبه هفدهم بهمن ماه ۹۷ در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برگزارشد. دکتر سید حسین گلدانساز رییس پردیس، ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه و تبریک ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، پیروزی انقلاب اسلامی ایران را مرهون خون شهیدان دانستند. دکتر گلدانساز با اشاره به وضعیت جایگاه کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفتند: دلیل اینکه کشاورزی و منابع طبیعی در جایگاه خودش نیست این است که توجه کافی در سطح کلان کشور به کشاورزی نشده است و این مسئله نیازمند تحلیل و بررسی و اهتمام و توجه مسئولین به حوزه کشاورزی و منابع طبیعی است.
در ادامه جلسه خانم دکتر امین زاده در سخنانی بیان کردند که اگر همه تلاش و ارزش ها بر روی موضوعات که کشور به آن مبتلاست متمرکز شود، قطعاً راه حل های خوبی ایجاد خواهد شد. ایشان به لزوم ایجاد رشته تخصصی حقوق کشاورزی در کشور اشاره کرده و گفتند: مقدمات اولیه در این خصوص صورت گرفته است و پیشنهاداتی از طرف وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان محیط زیست در این خصوص دریافت شده است که امیدواریم برای سال ۱۳۹۹ در مقطع ارشد، رشته حقوق کشاورزی با تلفیقی از دروس آب، کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست ایجاد شود.
دکتر امین زاده گفتند: یکی از آسیب هایی که مورد شناسایی قرار گرفته است اینست که بخش علمی کشاورزی در دانشکده های کشاورزی و بخش اجرایی و اداری کشاورزی در وزارتخانه و ادارات کل استان و بخش حرفه ای و عملیاتی که توسط کشاورزان انجام می شود، سه بخشی هستند که خیلی مجزا از یکدیگر هستند و نیاز هست که این سه بخش با هم همکاری و هم افزایی داشته باشند. ایشان حاشیه نشینی شهرهای بزرگ را ناشی از نادیده گرفتن حقوق کشاورزان عنوان کردند و گفتند متاسفانه حقوق شهروندی و حقوق کشاورزان نادیده گرفته می شود و کشاورزان به علت عدم رفاه، عدم داشتن وسایل و امکانات کشاورزی، ناگزیر به حاشیه شهرها روی می آورند و با شغل های کاذب امرار معاش می کنند.
ایشان بحث حقوق کشاورزان را آموزش، ترویج و تضمین حقوق کشاورزان و مصرف کنندگان دانست که خروجی آن منجر به افزایش بهره وری کشاورزی _ افزایش سرمایه اجتماعی _ رضایت مندی مردم_ افزایش سرمایه اقتصادی_افزایش سلامت و افزایش اشتغال گردد.
ایشان سه ضلع حق مردم و تکلیف دولت، حق دولت و تکلیف مردم و حق مردم و تکلیف مردم را از حقوق شهروندی خواندند و رعایت حقوق هر کدام از این سه ضلع در مقابل یکدیگر را حائز اهمیت دانستند.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در حوزه مطالعات کشاورزی توجه به: آگاهی کشاورزان از قوانین و مقررات حوزه کشاورزی- نیاز به تربیت سازمانهای مردم نهاد جهت آموزش حقوق کشاورزان و تا کید به تکالیف آنان - مطالبه گری -آموزش تشکیل شرکت ها و تعاونی ها و نحوه اصلاح روش های کشاورزی موجود- مراجع قابل دسترس جهت برطرف شدن اختلافات کشاورزان و یا مقامات محلی- تدوین بحث سیاست ها و برنامه های آب کشاورزی و تغییر اقلیم _ علت التزام الزامات زیست محیطی-راه اندازی کسب و کار در عرصه کشاورزی و دامپروری _ تدوین برنامه های صادرات محصولات کشاورزی- آموزش مدیریت و برنامه ریزی کشاورزی -ضرورت آموزش دهیاران و بخشداران و تبیین کشت فرا سرزمینی را بسیار با اهمیت و ضروری خواندند. در ادامه جلسه، حاضرین در خصوص حقوق کشاورزان بحث و گفتگو کردند.
نظر شما :