نشست علمی گفتمان منابع طبیعی و محیط زیست در پردیس
نشست علمی گفتمان منابع طبیعی و محیط زیست ایران با حضور مسئولین و محققان، روز سه شنبه بیست و یکم اسفندماه جاری و به همت اتحادیه انجمنهای علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران در تالار حضرت امام خمینی (ره) پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد. در این مراسم دکتر علی سلاجقه رئیس اتحادیه انجمنهای علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران ضمن تبریک هفته منابع طبیعی، جایگاه انجمنهای منابع طبیعی و محیط زیست را در کنار مردم و منابع طبیعی کشور عنوان کردند و گفتند: اساتید، کارشناسان، دانشجویان و محققان عضو انجمنها، همگی دغدغه مند و علاقمند به منابع طبیعی کشور هستند و هدفشان و تلاششان برای شناسایی آسیبهای منابع طبیعی و حفاظت از منابع طبیعی کشور است. دکتر سلاجقه استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی با انتقاد از مسئولان در خصوص عدم استفاده از تجربیات محققان و کارشناسان علمی در حوضههای مختلف گفتند: متأسفانه مسئولان بدلایل نامعلومی از ورود کارشناسان و محققان دانشگاهی به بحثهای مختلف در سطوح ملی استقبال نمیکنند و تصمیمات خودشان را بدون توجه به نظرات کارشناسی آنان اتخاذ میکنند که منجر به وضعیت کنونی عرصه منابع طبیعی شده است.
مسعود منصور، معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور هم در این مراسم گفت: ایران یک کشور در حال توسعه است و این توسعه در ابعاد مختلف راه، حوزههای شهری و روستایی و معادن اتفاق میافتد. وی اظهار داشت: سختترین کار در منابع طبیعی این است که بتواند ترمینال مناسبی برای این ابعاد توسعهی مناسب باشد.
منصور افزود: مدیریت در منابع طبیعی نمیتواند مدیریت پروژه محور و بخش محور باشد و وقتی در سازمان جنگلها نتوانیم یک ادبیات واحد بین بخشهای مختلف ایجاد کنیم و جهت گیری واحدی داشته باشیم نباید از دستگاههای دیگر انتظار همراهی داشت.
وی اظهار داشت: در هر دورهای با مدیریتهای مختلف استراتژیها و جهت گیری ها فرق میکند زیرا در هر دورهای موضوعی برجسته و سوژه میشود و انرژی و اعتبارات صرف آن میشود که نباید اینگونه باشد.
معاون سازمان جنگلها گفت: بیانیه اصلی ما در منابع طبیعی قانون ملی شدن جنگلها و حفاظت از آن است و منابع طبیعی باید طرح و مجری داشته باشد که کلیدی ترین نکتهای است که در مدیریت منابع طبیعی از آن غفلت شده است.
منصور اضافه کرد: با توجه به ظرفیت فراوان منابع طبیعی باید به طور گسترده از آن برای مشارکت مردم و دانش آموختگان در قالب مجری و بهره بردار استفاده کرد.
وی با بیان اینکه برنامه مشخصی برای این بخش وجود ندارد، گفت: برخورد با تخلف در منابع طبیعی کار مشکلی نیست به شرط اینکه رویکرد در حفاظت ادبیات منابع طبیعی محقق شود
در ادامه این نشست دکتر حسین ارزانی مدیر انجمن مرتعداری در خصوص اقتصاد مرتعداری در ایران، اظهار داشت: مرتعداری ایران باید شغل به صرفهای باشد که مردم و بخصوص جوانان به سمت آن روی بیاورند.
وی گفت: کار در حوزه منابع طبیعی فراوان است و نباید فعالیتهای همدیگر در بخش اجرا، تحقیق و دانشگاه در عرصه مرتعداری را به هدر بدهیم. ارزانی افزود تلاش همه این است که حال منابع طبیعی کشور را بهتر کنیم لیکن باید بخشهای اجرا، تحقیق و دانشگاه در کنار هم باشند.
مدیر انجمن مرتعداری ایران گفت: حداقل ۲۸ تا ۳۵ دانشگاه در زمینه منابع طبیعی در کشور فعال هستند و جوانانی که در این بخش دانش آموخته شده باید در این بستر مشغول به کار شوند.
وی گفت: اگر ریزگرد در کشور به وجود میآید بیانگر نابودی پوشش گیاهی در محدوده این پدیده است و اگر آب میخواهیم باید پوشش گیاهی را تقویت و احیاء کنیم.
همایش ملی منابع طبیعی و محیط زیست با برگزاری دو پنل علمی با شرکت اساتید علمی، تحقیقاتی و اجرا و با جوابگویی به سوالات حاضرین به کار خود پایان داد.
نظر شما :