بازدید معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی و هیات همراه از ایستگاه تحقیقاتی کوهین پردیس
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی و هیأت همراه در راستای توسعه کشاورزی حفاظتی در سطح کشور و ترویج، آموزش و انتقال یافتههای نوین به کشاورزان از مزارع الگوئی اجرا شده با مشارکت مرکز تحقیقات کوهین پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بازدید کردند.
مهندس عباس کشاورز معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی و هیأت همراه و مسئولین سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از مزارع دیم استان قزوین در بخش کوهین با هدف توسعه کشت حفاظتی حبوبات پاییزه با حضور کشاورزان پیشگام در کشت مستقیم بازدید نمودند. این مزارع که با ابلاغ معاونت زراعت در وزارت جهاد کشاورزی و معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان قزوین برای سال دوم در بیش از ۶۰۰ هکتار به صورت الگوئی به شیوه کشت مستقیم با مشارکت مرکز جهاد کشاورزی کوهین و مرکز تحققات حفاظت خاک و آب دانشگاه تهران اجرا گردیده است، مورد استقبال پژوهشگران، کارشناسان و بهره برداران سراسر کشور قرار گرفته و بازدیدهای مکرری را به همراه داشته است.
در این بازدید از مزارع عدس پاییزه به شیوه کشت مستقیم و کشت مخلوط جو با گاودانه در مقایسه با کشت رایج منطقه بازدید به عمل آمد. معاون وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص گفت؛ ارتباط بین محققین، کارشناسان و بهره برداران باید بیشتر شود.
معاون زراعت وزارت جهادکشاورزی در بازدید از مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آب دانشگاه تهران در اراضی دیم کوهین گفتند: بیشتر شدن ارتباط بین محققین، کارشناسان و بهره برداران موجب میشود تا یافتههای تحقیقاتی به مزارع متتقل شود و در این مرکز باید بسته مدیریتی کشت به کشاورزان ارائه شود. دکترین این مرکز تحقیقاتی باید این باشد که حداقل پنج گروه محصول دیم کشت شده و الگویی برای کشاورزان باشد. در تولید محصول رویکرد مصرف کود نیز با رعایت آزمون خاک باید لحاظ شده و برای حفظ ساختمان و مواد آلی خاک به میزان کافی کود استفاده گردد و در نهایت روشهای نوین کشت باید برای کشاورزان ترویج شود.
دکتر منوچهرگرجی سرپرست مرکز تحقیقات حفاظت آب و خاک کوهین به تشریح فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و ترویجی صورت گرفته طی سنوات اخیر در کشور و به خصوص در استان قزوین پرداختند. کشت الگوئی ۳۰ هکتار جو، ۲۵ هکتار عدس پاییزه و ۱۰ هکتار خلر و ماشک انتظاری و ۳۸ باغ هکتار الگویی دیم در اراضی شیبدار همراه با الگوی زراعت- باغ از جمله الگوهای پیاده سازی شده در مرکز بوده که به شیوه کاملاً حفاظتی با کشت مستقیم مستمر، بدون آیش با تناوب صحیح میباشند. در این مرکز ارقام گندم پرتوتابی شده در پایلوتهای تحقیقاتی مورد مطالعه و کشت قرار گرفته است و تاکنون بیش از ۴۵ مورد پایان نامه دکترا و کارشناسی ارشد با موضوع خاک ورزی حفاظتی اجراشده است.
شایان ذکر است که بیش از ۱۰۰۰ نفر از کشاورزان و بهره برداران سراسر کشور از طرحهای تحقیقاتی این مرکز بازدید نمودهاند و بیش از ۵۶۰ ساعت کارگاه آموزشی و روز مزرعه نیز با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شده است. حضور در کمیتههای فنی و تخصصی، شرکت در بازدیدهای کارشناسی، مشارکت در احداث مزارع الگوئی، همراهی با کارگروههای فنی و تخصصی و تعامل سه جانبه با بهره برداران و کارشناسان از مواردی است که میتواند الگوئی توانمند برای سایر مراکز تحقیقاتی و مراکز جهاد کشاورزی کشور باشد. در این بازدید مهندس کشاورز معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی بر تعامل هر چه بیشتر و حمایت از فعالیتهای مرکز تحقیقات کوهین تأکید نمودند.
نظر شما :