الگوسازی فعالیت‎های آموزشی و ترویجی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آب دانشگاه تهران در اراضی دیم کوهین

۱۴ آبان ۱۳۹۸ | ۱۵:۰۵ کد : ۹۹۰۳ اخبار
تعداد بازدید:۱۶۱۱
مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آب دانشگاه تهران در اراضی دیم کوهین از معدود مراکز تحقیقاتی وزارت علوم و زیر مجموعه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه است که به واسطه فعالیت‎های پژوهشی، آموزشی و ترویجی مبتنی بر حفاظت خاک و آب در سال‏های اخیر مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. . .

مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آب دانشگاه تهران در اراضی دیم کوهین از معدود مراکز تحقیقاتی وزارت علوم و زیر مجموعه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه است که به واسطه فعالیت‎های پژوهشی، آموزشی و ترویجی مبتنی بر حفاظت خاک و آب در سال‏های اخیر مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. کمّی سازی نتایج و دستاوردهای کشاورزی حفاظتی و انتقال یافته‎های نوین برگرفته از فعالیت استادان، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران در زمینه علوم و مهندسی خاک، زراعت و اصلاح نباتات در دهه اخیر، این مرکز را به‎عنوان قطب کشاورزی حفاظتی در کشور معرفی نموده و مورد توجه پژوهشگران داخلی و خارجی به ویژه سازمان جهانی غذا و کشاورزی (فائو) گردیده است. در این راستا، مکاتبات صورت گرفته از سوی معاونت محترم زراعت وزارت جهاد کشاورزی و درخواست سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، زنجان، مرکزی مبنی بر توسعه کشت حفاظتی حبوبات پاییزه با موافقت جناب آقای دکتر نیلی ریاست محترم دانشگاه تهران و دستور جناب آقای دکتر گلدانساز ریاست محترم پردیس کشاورزی و منابع طبیعی محقق گردید.
در گام نخست با هماهنگی و دعوت معاونت زراعت در وزارت جهاد کشاورزی، ۴۰ ساعت کارگاه آموزشی ویژه کارشناسان و مربیان کشاورزی حفاظتی سراسر کشور در مراکز آموزش کشاورزی امام خمینی کرج، اسماعیل آباد قزوین، سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان و مزارع الگوئی مرکز تحقیقات کوهین مورد تدریس و آموزش قرار گرفت.
در سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، بیش از ۳۰ ساعت کارگاه آموزشی ویژه مدیران، کارشناسان و بهره‏برداران بخش کشاورزی دیم توسط پژوهشگر مرکز تحقیقات کوهین برگزار گردیده و در دو جلسه کمیته فنی به‎عنوان سخنران ویژه ارائه مطلب شده و ۵ مرحله بازدید آموزشی از مزارع الگوئی مرکز تحقیقات کوهین را نیز به همراه داشت.
در سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، بیش از ۶ ساعت کارگاه آموزشی ویژه مدیران، کارشناسان و بهره‏برداران بخش کشاورزی دیم توسط پژوهشگر مرکز تحقیقات کوهین برگزار گردیده و سه مزرعه الگوئی با هدف توسعه‌ی کشت حفاظتی عدس پائیزه را به همراه داشت.
در سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، سه هکتار مزرعه الگوئی در زرین شهر با هدف توسعه‌ی کشت حفاظتی عدس پائیزه اجرا گردید.
در استان اردبیل رقم عدس پائیزه سبز پردیس برای اولین بار در کشور به صورت پائیزه کشت گردیده و پس از تحمل دمای ۳۱- زمستان و حذف رقبای آزمایشی خود با ثبت رکورد ۲۶۴۰ کیلوگرم در هکتار مورد توجه خاص قرار گرفته و نشریه فنی مرتبط با آن به شرح پیوند ذیل در تالار ترویج دانش و فنون وزارت جهاد کشاورزی منتشر گردید که تقدیر مدیریت هماهنگی ترویج استان را به همراه داشت.
http://agrilib.areo.ir/book_2922.pdf
در سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مرکز تحقیقات کوهین در سال های زراعی ۱۳۹۵-۹۸ در سطح بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار از اراضی دیم در زمینه کشت حفاظتی پاییزه مشارکت مستقیم داشته و علاوه بر احداث مزارع الگوئی مذکور، در برگزاری بیش از ۵۶۰ ساعت کارگاه آموزشی تدریس داشته که مدیریت هماهنگی ترویج اقدام به انتشار نتایج و دستاوردهای این طر ح در قالب نشریه فنی کشت حفاظتی عدس پاییزه دیم در مناطق سردسیر نموده و در سایت رسمی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به صورت الکترونیکی به شرح لینک ذیل قابل دسترس عموم بهره برداران کشاورزی اعم از محققان، کارشناسان، دانشجویان و کشاورزان قرار داده است. لازم به ذکر است که در این طرح ملی چهار نفر از کشاورزان بخش کوهین به شرح ذیل با رعایت اصول صحیح کشاورزی حفاظتی حائز رتبه برتر و ریاست مرکز جهاد کشاورزی کوهین و پژوهشگر مرکز تحقیقات حفاظت خاک آب دانشگاه تهران در اراضی دیم کوهین در برگزیدگان کشوری توسط وزارت جهاد کشاورزی تقدیر گردید.
۱- خدابخش گودرزوند چگینی- محقق نمونه در حوزه مدیریت پایدار خاک و کشاورزی حفاظتی
۲- رضا بیات- مسئول مرکز جهاد کشاورزی نمونه کوهین
۳- محمود قنبری- کشاورز نمونه در کشاورزی حفاظتی
۴- حمید عالمی- کشاورز نمونه در کشت عدس پاییزه
۵- محمد قنبری- کشاورز نمونه در کشت مخلوط جو با گاودانه
۶- جمشید کربلایی حسینی- کشاورز نمونه در کشت حفاظتی عدس پاییزه
https://qazvin-ajo.ir/source/comsroot/tarvij2/%D8%B9%D8%AF%D8%B3.pdf

‌‌‌

‌‌‌‌‌‌‌

‌‌‌‌‌‌‌


( ۱۲ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.