رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران: استقلال و اقتدار کشور از راه امنیت غذایی می‌گذرد

۰۸ آبان ۱۴۰۳ | ۱۶:۳۱ کد : ۴۴۱۸۷ اخبار
تعداد بازدید:۲۲۹
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: این گفتمان که استقلال و اقتدار کشور از راه امنیت کشاورزی و غذایی می‌گذرد را در تمام علوم مرتبط باید ایجاد کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، دکتر سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی روز سه شنبه هشتم آبان در دهمین کنگره ملی ترویج وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست پایدار که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: کشور ما یک درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و ۱.۵ درصد از ۹ میلیارد تن غذای جهان‌ را تولید می‌کند که نشان می‌دهد بیش از جمعیتی که داریم در تولید غذای جهان مشارکت داریم.

وی افزود: ارزش غذای تولید شده از دو منظر حائز اهمیت است یکی زنجیره غذایی است که در دنیا این ملاک است و ثروت به دست آمده از هر یک واحد غذا مورد توجه قرار می‌گیرد. در زنجیره ارزش از ۹ میلیارد تن غذای تولید شده در جهان به طور میانگین ۱۸ هزار میلیارد دلار ثروت تولید می‌شود و حدود ۵ هزار میلیارد دلار از این مقدار مربوط به تولید است.

ابراهیم زاده موسوی در ادامه داد: در ایران از ۱۳۰ میلیون تن غذایی که تولید می‌کنیم، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش محصولات کشاورزی کشور است اما از دیدگاه سیاستگذاران وضعیت خوبی در کشاورزی از بابت استفاده از منابع موجود نداریم.

وی بیان کرد: ابزار قدرتمند دانش و خلاقیت در اختیار دانشمندان است و باید با استفاده از این ابزارها در بخش کشاورزی هدف گذاری مناسب شود. مانند بخش کشاورزی کدام صنعت می‌تواند کشور را به این میزان حمایت کند. تنها جایی که بهره‌وری پایدار دارد، بخش کشاورزی است در حالی که این ثروت تجدید شونده از بین می‌رود.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: برای جبران این عقب افتادگی باید ریشه‌ها را پیدا کرد. معتقدم در کشاورزی سرمایه وجود دارد، درحالی که همین سرمایه موجود از این بخش بیرون می رود و باید جلوی این موضوع را گرفت. این برون رفت سرمایه به این دلیل است که مدیریت زنجیره نداریم و دانش کشاورزی را توسعه نداده‌ایم.

وی یادآور شد: در بخش کشاورزی توسعه دانش را نه به سمت بهره برداران و کشاورزان و نه به سمت حکمرانان هدایت نکرده‌ایم. از طرفی سیاست‌گذاری‌ها دانش بنیان نیست و علت این خلأ در درجه اول مربوط به توسعه دانش است که در صحنه‌های مختلف رسوخ نمی کند. بنابراین باید نقص‌های این حوزه را پیدا کرد.

وی ادامه داد: سیاست گذاری‌های مربوط به بخش کشاورزی و ترویج در بخش کلان و ملی درست نیست و به درستی منعکس نمی‌شوند. در این زمینه گفتمان سازی به خوبی انجام نشده است. به طوری که در خصوص گفتمان سازی در توسعه دانش، کارآفرینی و رشته‌های مرتبط با کشاورزی کار موثری نشده است.

ابراهیم‌زاده موسوی گفت: اهمیت این کنگره در این است که در نتیجه همفکری ایجاد شده روش‌هایی موثر، کارآزموده و الگوهای درست را پیاده کنیم و در حوزه‌های توسعه دانش پیوستی بین رشته‌های کشاورزی و این رشته‌ها ایجاد کنیم. این گفتمان که استقلال و اقتدار کشور از راه امنیت کشاورزی و غذایی می‌گذرد را در تمام علوم مرتبط باید ایجاد کرد.

در این مراسم رئیس دهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار بیان داشت: این کنگره در دو روز در دانشکدگان کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج با حضور دانشگاه‌های  و دانشجویان کشور برگزار می‌شود .

دکتر اسدی در مورد جایگاه انجمن‌های علمی به ویژه انجمن ترویج آموزش کشاورزی ایران در حکمرانی زیست بوم و فناوری و نوآوری گفت .

وی در مورد ویژگی‌های این کنگره بیان کرد : دانشگاه تهران به دلیل مرکزیت از لحاظ جغرافیایی و از لحاظ کشوری اعلام آمادگی برای برگزاری این کنگره را داشت با همکاری انجمن ترویج آموزش کشاورزی ایران و موسسه  ترویج و آموزش کشاورزی و سازمان تات این کنگره در حال برگزاری است .

دکتر اسدی در ادامه گفت: در این کنگره سعی شده از نشست تجارب میدانی استفاده شود ،  از فرهیختگان و پیشکسوتان در  اختتامیه تجلیل خواهد شد ، مستندی از انجمن و پیشکسوتان تهیه شده که ارائه می شود همچنین  از کشاورزان منتخب استان البرز  از تجارب موفق موسسه ترویج آموزش کشاورزی و همچنین  از پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی موفق در مراسم اختتامیه  تجلیل خواهد شد .

وی عنوان داشت:  در این کنگره از انجمن‌های علمی برتر دانشجویی نیز تجلیل خواهد شد همچنین از غرفه برتر که در نمایشگاهی که ۴۰ شرکت مشارکت کننده از جمله پارک علم و فناوری دانشکدگان کشاورزی و شرکت های دانش بنیان و شرکت های تولیدی زنان روستایی و شرکت های تولیدی استان البرز تجلیل خواهد شد.

همچنین در این کنگره اجلاس گرد همایی پیشکسوت و کارشناس پهنه و کشاورزان استان البرز و دانشجویان کل کشور از دانشگاه های کشور برگزار خواهد شد.

 

دبیر علمی  دهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار در این مراسم بیان داشت: این کنگره علمی در 10محور کلی برگزار شده است. 

دکتر علم بیگی گفت: به دبیرخانه این کنگره 408 مقاله ارسال شد که در نهایت پس از داوری های انجام شده 181 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و از این تعداد 110 مقاله در 9 پنل تخصصی به صورت شفاهی و مابقی به صورت پوستر در 2 روز برگزاری این کنگره ارایه می شود.

در حاشیه این کنگره نمایشگاهی در 40 غرفه برگزار شده است. این کنگره ملی با حضور محققان، مروجان و مدیران ترویج جهاد کشاورزی 32 استان کشور برگزار شد.

گفتنی است ، دهمین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار تا فردا 9 آبان در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران  در کرج ادامه دارد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.