در آیین هفتاد و دومین بزرگداشت استاد کریم ساعی پدر علوم منابع طبیعی ایران و افتتاحیه ششمین همایش ملی جنگل ایران که در تالار امام خمینی(ره) دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران عنوان شد؛
رییس انجمن جنگلبانی ایران : وضعیت بغرنج جنگلهای هیرکانی
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان،"سید عطا الله حسینی" رییس انجمن جنگلبانی ایران روز سه شنبه در آیین هفتاد و دومین بزرگداشت استاد کریم ساعی پدر علوم منابع طبیعی ایران و افتتاحیه ششمین همایش ملی جنگل ایران که در تالار امام خمینی(ره) دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد ، افزود : نیاز به مدیریت فوری جنگل داریم و در بحث رویش های پنج گانه باید اقدامات موثر داشت؛ عرصه منابع طبیعی نیاز به توجه جدی دارد و در برخی مناطق طبع های خاصی بر ای گیاهان شاهد هستیم.
وی اظهار کرد: در بحث رهاشدگی جنگل های هیرکانی و تعیین تکلیف اراضی اختلافی اقداماتی باید انجام شود؛ جریمه های کنونی از تخلفات جلوگیری نمی کند و شرایط بغرنج تر از اینها است.
وی بیان کرد: مشکلات موجود این حوزه طی مکاتبهای با دفتر ریاست جمهوری اعلام شده و این مرکز در خصوص اوضاع نابسامان مدیریتی جنگلها، وضعیت معیشتی ارگانها وکارمندان که با جان خودشان از این منابع حفاظت میکنند و نیز مشکلات دانشآموختگان این حوزه را مطرح کرده است.
وی با اشاره به درختان شکسته و افتاده گفت: مطابق تبصره یک ماده ۳۶ مطالبی مطرح شده و انجمن بیشتر به دنبال این است که در بحث حفظ، احیا و بهره برداری جنگل همه هم صدا باشیم تا به موضوع اصلی یعنی ساماندهی مدیریت جنگل برسیم.
وی در ادامه بیان کرد: رویشگاههای پنجگانه کشور همه نیاز به مدیریتی بر اساس شاخصهای پایدار دارند. به نظر میرسد آنچه که بر سر این بخشها آمده نیاز به ساماندهی فوری دارد.
حسینی یادآور شد: باید در ارزیابی محیط زیست جامع نگرانه عمل کرد و پژوهش ارائه داد. انجمن جنگلبانی با سابقه یک ربع قرن فعالیت خود را با اقدامات موثری که همراه با سازمانهای مرتبط بوده، آغاز کرده و در بسیاری از مسائل و سیاستگذاریهای فنی و مهندسی و اجرائی توانسته کمکهای خود را به سازمان جنگلها و منابع طبیعی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: این اقدامات بر اساس هدف و شعار جنگل، حفظ، احیا و توسعه و استفاده پایدار و آگاهانه بوده که بتوانیم از این منابع ارزشمند به صورت مطلوب استفاده کنیم بهر حال ما امانتدار هستیم و امیدواریم این کار را به نحو احسن انجام دهیم.
وی با اشاره به اقدامات موثر دکتر ساعی افرود: ما باید پیرو افکار و خط مشی استاد ساعی باشیم و آن را تداوم ببخشیم و همانطور که ما از استاد ساعی یاد میکنیم، آیندگان هم از ما به نیکی یاد کنند.
گفتنی است ؛ این مراسم با همت انجمن جنگلبانی ایران و دانشکده منابع طبیعی در تالار امام خمینی این دانشکدگان با حضور دانشجویان و اساتید و مسئولان کشوری برگزار شد.
معاون پژوهشی سازمان جنگل ها: تحول جنگلها و منابع طبیعی کشور مشارکت مردم را می طلبد
معاون پژوهشی سازمان جنگل ها و مراتع گفت : دامنه مشارکت مردم در حفاظت از جنگلها و مراتع کشور باید افزایش یابد تا شاهد تحول و دگرگونی در این بخش باشیم.
" خسرو ثاغب طالبی" در آیین هفتاد و دومین بزرگداشت استاد کریم ساعی پدر علوم منابع طبیعی ایران و افتتاحیه ششمین همایش ملی جنگل ایران نیز افزود: اکولوژی، اقتصاد و اجتماع سه رکن اصلی حفاظت از منابع طبیعی هستند.
وی بیان کرد: هرکدام وزن بیشتری پیدا کردند دچار مشکل شدیم بنابراین باید متولی مدیریت منابع طبیعی و جنگل باشیم ؛ با پیشرفت علم و دانش باید به یافته های علمی افزود ضمن آنکه تشکل های مردم نهاد و رسانه ها بازوان منابع طبیعی و محیط زیست هستند.
ثاغب طالبی ادامه داد: حفاظت از منابع طبیعی و جنگل ها بدون احیا و کارهای پرورشی مقدور نیست باید تنوع زیستی داشت .
نظر شما :