سخنرانی ریاست دانشکدگان در آیین دهمین سالگرد تاسیس بسیج جامعه کشاورزی

۰۲ تیر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۴ کد : ۲۸۹۴۴ اخبار
تعداد بازدید:۳۲۰
دکترسید محمد علی ابراهیم راده موسوی رییس دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، روز چهارشنبه یکم تیرماه ۱۴۰۱ در آیین دهمین سالگرد تاسیس بسیج جامعه کشاورزی که در تالار شهدای دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد دانش بنیان در تمام عرصه ها، گفتند: کشاورزی محور توسعه است و اقتصاد پایدار در کشور با کشاورزی دانش بنیان محقق می شود. . .

دکترسید محمد علی ابراهیم راده موسوی رییس دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، روز چهارشنبه یکم تیرماه 1401 در آیین دهمین سالگرد تاسیس بسیج جامعه کشاورزی که در تالار شهدای دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد دانش بنیان در تمام عرصه ها، گفتند: کشاورزی محور توسعه است و اقتصاد پایدار در کشور با کشاورزی دانش بنیان محقق می شود.
دکتر موسوی افزودند: اقتصاد دانش بنیان در تمام عرصه ها با اولویت اقتصاد دانش بنیان و دانشی شدن بخش کشاورزی فرمانی است که رهبر معظم انقلاب در سال جاری صادر کرده و جبهه جدیدی را باز کردند.
وی با بیان اینکه سربازان و فرماندهان این جبهه که بار اصلی بر روی دوش آن ها می باشد، کسانی هستند که تولید علم در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی را بر عهده دارند، اظهار داشت: رهبر انقلاب از تزریق دانش و جریان دانش و فناوری در بخش کشاورزی به عنوان یک اولویت مطرح کردند که مصداق آن را بر روی بخش کشاورزی تبیین کردند و کمتر به بخش های دیگر اشاره کردند که اولویت و اهمیت بخش کشاورزی را در امنیت غذایی می رساند.
وی گفت: تا پیش از انقلاب اسلامی به کشاورزی به عنوان مولفه اقتدار و شاخصه قدرت برای استقلال کشور مطرح نبود ولی پس از انقلاب با مشکلات و مسایل روزمره درگیر کشور کمتر کشاورزی به عنوان محور توسعه توجه شد ولی امسال رهبر به آن به صورت باز پرداختند و رمز استقلال کشور را عبور از امنیت غذایی دانستند و تاکید کرده اند که اگر قرار است اقتصاد کشور راه بیافتد باید از کشاورزی بگذرد.
ابراهیم زاده موسوی با تاکید بر اینکه مشکلات اصلی و چالش های اساسی کشور در این بخش مشخص است، افزود: هر دولتی این مشکلات را پیش رو دارد که یکی از آن ها موضوع اشتغال است که یکی از شاخصه های بسیار مهمی است که تمام دولت ها در تبلیغات انتخاباتی به آن می پردازند ولی در عمل به مشکل می خورند.
وی یکی دیگر از چالش ها را موضوع مهاجرت عنوان و اظهار داشت: سیل مهاجرت از روستا به شهر و ترک مسایل کشاورزی به شهرها یکی از معضلات و بخشی از مشکلات اجتماعی و ناهنجاری هایی است که دولت ها با آن دست به گریبانگیر هستند که مشکلات آسیب های اجتماعی و بزه را در شهرها به دنبال دارد.
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات هم بحث اقتصاد منهای نفت است که مقام معظم رهبری همیشه به آن پرداخته اند و حداقل ۱۰ سال است که به این موضوع تاکید کرده اند ولی همیشه اقتصاد ما متاسفانه متکی به نفت است.
وی با بیان اینکه متاسفانه کشور به نوعی متصل شده به نفت که یکی از چالش های اساسی کشور است، اضافه کرد: برای تحقق فرمان مقام معظم رهبری که مشکل اقتصاد و امنیت غذایی پایدار، به جز بخش کشاورزی جای دیگه نمی تواند حل کند و مشکل اقتصاد پایدار با صنعت حل نمی شود و کشاورزی زیر پایه توسعه صنعت است .
وی با تاکید بر اینکه پایه توسعه اقتصادی از کشاورزی است، گفت: این فرمایش فرمانده کل قوا یک تکلیف است و یک جبهه را باز کردند و تحرک اصلی در جبهه ها از این فرمان است که بسیج نیروها و مردم برای انجام این ماموریت مهم را می طلبد.
ابراهیم زاده موسوی افزود: این کار توسط دولت ها نمی توان انجام شود که یکی از کارهایی است که بسیج باید وارد میدان شود تا تمام مردم پای کار بیایند و کسی که می تواند تمام اقشار را پای کار بیاورد بسیج است.
وی اظهار داشت: ویژگی های کار بسیجی هم قدرت سازماندهی و کار با تدبیر و خلاقانه است و مهمترین شاخصه آن کار خالصانه است که در بدنه هیچ دولتی اعم از انقلاب و غیرانقلابی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان دانشگاه وظیفه داریم این خوراک را برای کشور تامین کنیم و دانش را تولید کنیم و رساندن آن در صحنه اجتماع و به بدنه کشاورزی با کمک بسیج امکانپذیر است.
در این نشست، سردار غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفان کشورهم در سخنانی گفتند: امروز شرایط برای دانش بنیان شدن بخش کشاورزی بسیار مهیا و ظرفیت های لازم را برای حل مسایل و مشکلات در این بخش داریم.
وی اضافه کرد: در واقع ظرفیت های لازم به جز آن میزانی که در مسیر نقش آفریمی محقق می شود را برای ایجاد یک حرکت بزرگ در بخش کشاورزی در کشور داریم.
سلیمانی با بیان اینکه نیازهایی در این بخش در ایران اسلامی، جهان اسلام و حتی دنیا در بخش کشاورزی وجود دارد اظهار داشت: از خرداد ماه سال گذشته که ملت ایران با حضور گسترده خود دولت مردمی را انتخاب کردند این شرایط برای توسعه و تحول در بخش های از جمله کشاورزی فراهم شده است.
وی تاکید کرد: دولت مردمی آیت الله رییسی در واقع شرایط لازم را برای ایجاد یک تحول به خصوص در عرصه کشاورزی و دانش بنیان شدن آن فراهم کرده است.
رییس سازمان بسیج مستضعفان کشور افزود: در کنار اقدامات دولت برای تحول در این بخش هدف این است که بسیجی عمومی شکل بگیرد و تمام ارکان اندیشه ورز در تحقق این مهم نیز حضور دارند.
سلیمانی با اشاره به اینکه می‌توان مجلس اندیشه ورز کشاورزی را تشکیل و در این رابطه محدودیتی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: کارهایی که در گذشته می بایست انجام می شد و انجام نشد امروز وقت انجام دادن آن است و دیگر تاخیر جایز نیست.
وی در ادامه گفت: در واقع روش کار این است که ما طرح های اندیشه ورز، عالمانه و هوشمندانه از شرکت های دانش بنیان را آماده و به صورت مردم نهاد پیاده سازی کنیم.
سلیمانی افزود: به عنوان مثال با توجه به هزینه های زیادی که خرید بذر برای کشاورزان در بردارد، مسیرهای تولید داخلی برای تهیه بذرها در برخی از دانشکده ها آغاز که البته در حد ناچیزی است اما آغاز خوبی بوده است.
سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۴۵۰ میلیارد متر مکعب در سال میزان نزولات جوی ما است بیان داشت: از این میزان حدود ۱۲۰ میلیارد متر مکعب آن آب روان بوده و حدود ۸۵ درصد آب های استحصالی در بخش کشاورزی مصرف که حجم بالایی است.
وی  ادامه داد: این در حالی است که اگر آب در کشور مدیریت شود اتفاقات بزرگی رقم خواهد خورد که در این مسیر بسیج کشاورزی کارهای علمی زیادی را در طول سال های گذشته انجام داده که سایر دستگاه ها می توان برای تحقق این مهم از این فعالیت های علمی بهره برداری کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مذاکرات صورت گرفته با دولت برای تحول در بخش کشاورزی اشاره و افزود: در حال یک توافق بزرگ در ارتباط با محصولاتی از جمله گندم، جو، ذرت، کلزا و برنج با هدف بالا بردن سطح بهره وری در این محصولات و ۲۱ محصول مزیت دار دیگر هستیم.
رییس سازمان بسیج مستضعفان کشور سامانه های لازم برای تحقق این مهم تعبیه شده تاکید کرد: با استقبال خوبی که کشاورزان از طرح های از این قبیل داشته اند در کنار ظرفیت های که وجود دارد می‌توان عملیات گسترده ای را در کشور آغاز کنیم.
سلیمانی با بیان اینکه اجرای این عملیات ها نیاز به پشتیبانی دولت دارد گفت: با مذاکرات صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی در کنار بهره برداری از ظرفیت های کشور و کمک گرفتن از ظرفیت بسیج در متجلی کردن قدرت اقتصادی ملت ایران در بخش کشاورزی گام بر می داریم.
وی افزود: در برخی از استان های شاهد این هستیم که محصولاتی بیولوژیک برای مقابله با آفات تولید شده و در حالت تجاری سازی آن هستند.
رییس  سازمان بسیج مستضعفان کشور در ادامه با بیان اینکه این سازمان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز با توجه به اهمیت بخش کشاورزی به آن ورود کرده‌اند، ادامه داد: چرا که امنیت غذایی برای ما یک موضوع حیاتی است و بر همین اساس بسیج و سپاه در کنار سایر دستگاه های مرتبط بیشترین توجه را به این عرصه حیاتی دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در بخشهای دام دامپروری و سایر موضوعات مرتبط با امنیت غذایی نیست این آمادگی را داریم طرح هایی را ارائه کنیم خاطرنشان کرد با وجود چنین ظرفیت‌های فراوانی در کشور وجود دارد میتوان با حرکتی مردم نهاد تحول بسیار بزرگی را در این حوزه رقم زد.
سلیمانی با بیان اینکه بسیج برای این مهم جدی است گفت برنامه هایی را در راستای کمک به دولت در این بخش ارائه داده که دولت مردمی و مجلس شورای اسلامی از طرح های مردم پایه ما حمایت کردند در واقع در طرح تحولی ما ملت ایران با یک بسیج پای کار خواهند آمد.
در ادامه این مراسم دکتر محمدرضا جهانسوز رییس سازمان بسیج مهندسان کشاورزی کشور گفت: ۱۰ هزار مهندس کشاورزی در عرصه انتقال یافته‌ها و علمی‌سازی کشاورزی کشور اشتغال دارند و سطحی بیش از ۲ میلیون هکتار زمین تحت پوشش آنها است. وی با اشاره به رونمایی فعالیت‌های سازمان بسیج جامعه کشاورزی  در این نشست افزود: به طور تقریبی می توان گفت که  تنها مجموعه‌ای هستیم  که به صورت طبیعی و دقیق با سازمان تحقیقات کشاورزی، مجموعه بسیار غنی از راهنمای عملیاتی را داریم  که امروز از ۱۰ مورد دستاوردهای علمی  رونمایی  بسیج کشاورزی خواهد شد. 
جهانسوز در بخش دیگری از سخنان خود به اجرایی شدن طرح های در حوزه دام اشاره کرد و ادامه داد: امسال در سطح ملی به صورت جهادی و در ایام تعطیلات بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار دام را به صورت رایگان با حمایت سازمان دامپزشکی و جامعه دامپزشک و  دامپروران پوشش دادیم و تا الان به حدود پنج  میلیون راس دام رسیده و در برنامه‌های آتی نقش آفرینی قوی‌تر و وسیع تری را شاهد خواهید بود. 
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت های کشور در بخش کشاورزی گفت: منابع آبی، انسانی و توانمندی های بالای داریم اما به این مفهوم نیست که مشکلی در زمینه کمبود آب نداریم بلکه بزرگترین چالش ما است و بالاترین مسائله ما مدیریت در این بخش است.
جهانسوز در ادامه به با بیان اینکه در سال آینده نقش آفرینی قویتری در این عرصه در کنار دانش بنیان کردم سیستم های کشاورزی خواهیم داشت تاکید کرد: در سال آینده نقش آفرینی قوی تری در این عرصه خواهیم داشت، ضمن اینکه شاهد دانش بنیان کردن سیستم های کشاورزی خواهیم بود تاکید کرد: ضمن اینکه با استفاده از سیستم نرم افزاری قوی و سیستم های متکی بر ماهواره کلیه حرکت ها به صورت علمی رصد می شود و آموزش های قوی دراین زمینه داده می شود.
وی در ادامه به آینده بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت:  اگر در ۲۰ سال آینده وضعیت کشاورزی بر مبنای رهنمودهای مقام معظم رهبری باشد هیچ گونه مشکلی نخواهیم داشت.
در این آیین از مجموعه کتاب های راهبردی سازمان بسیج جامعه کشاورزی و همچنین کلینیک سیار دامپزشکی و دامپروری رونمایی شد.


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.