دکتر سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی

توجه به تامین آب فضای سبز دانشکدگان الزامی است

۰۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۹ کد : ۳۴۶۹۲ اخبار
تعداد بازدید:۳۰۷
نشست کمیته فضای سبز دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور اعضای هیات علمی و مدیران گروه دانشکدگان و با حضور دکتر سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی برگزار شد.

به گزارش راوبط عمومی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی ؛ در این جلسه  دکتر سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی در خصوص تامین آب مصرفی فضای سبز دانشکدگان اظهار داشت: محدودیت آبی که برای امسال برای مجموعه دانشکدگان  پیش آمده غیر قابل پیش بینی بوده است، اما فضای سبز همیشه با اهمیت بوده می بایست این میراث ملی برای آیندگان حفظ شود.
وی افزود: محدویت پیش آمده در بحث آب عارضه غیر قابل پیش بینی بوده که ظاهرا به خاطر آب شرب تهران، آب پایین دست سد کرج را قطع کرده اند. 
موسوی ادامه داد: به تبع آن دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی  از حقآبه ای که برای آبیاری فضای سبز داشتند، محروم شدند. فضای سبزی که به عنوان میراثی کهن و ارزشمند و به عنوان ریه تنفسی شهر می بایست برای آیندگان حفظ شود. این فضا متشکل از درختان تنومند، گاها نایاب و متنوع از نظر گونه های گیاهی است که نقش باغ گیاهشناسی را در کنار باغ بوتانیک موجود دارد.
وی افزود: در جلسه ای که به صورت اضطراری و ضرب الاجل برگزار شد، راهکار های کوتاه مدت برای گذر از این بحران کم آبی ارائه شد که بخشی از آن اجرایی هم شد اما این جلسه برای بررسی تخصصی این راهکارها و ارائه راهکار های میان مدت و بلند مدت و اتخاذ تصمیم تشکیل شده است.
وی ادامه داد: این دانشکدگان توان این را دارد که راهکار های تامین آب علمی لازم و بهینه را ارائه دهد تا بتوان این فضای سبز مهم و حیاتی هم برای دانشگاه و هم برای شهر کرج را حفظ کرد.
رییس دانشگاه کشاورزی اظهار داشت: خط قرمز دانشگاه و من در حفظ فضای سبز است که این فضای سبز نه تنها نباید آسیب ببیند و کوچکترین درختی و فضای سبزی نباید کم شود بلکه باید توسعه هم پیدا کند.
وی ادامه داد: ما نه تنها باید این فضای سبز را حفظ کنیم بلکه باید فضای سبز را توسعه بدهیم که مسئولیت مهم ما در این دانشکدگان همین است . 
موسوی افزود: وضعیت موجود فضای سبز دانشکدگان باید به هر نحوی حفظ و بشاش تر شود تا این میراث و هویت به نحوه احسن برای آیندگان حفظ شود.
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی اظهار داشت: ما باید به عنوان مجموعه ی علمی برای استفاده ی بهینه از آب، صرفه جویی آب، باز چرخانی آب و پسماند، طرح و ایده برای کشور پیشنهاد کنیم تا در کشور الگو سازی شود که با کمترین آب بهترین بازده را ارائه بدهیم.
موسوی همچنین به اولویت های حفظ فضای سبز دانشگاه اشارده کرده و افزود: الویت کمیته فضای سبز و زیبا سازی دانشکدگان باید تامین آب ، مهار آب، و داشتن آمار ورود و مصرف آب در ذیل طرح جامع فضای سبز باشد. 
موسوی افزود: با توجه به قدمت باغ که به دوران قاجار باز می گردد، باید طراحی کلان و جامعی برای حفظ فضای سبز دانشکدگان تدوین شود چرا که این تنها یک باغ معمولی نیست بلکه فضای سبزی است که از گذشته باقی مانده و باید برای آیندگان نیز باقی بماند. 
موسوی در ادامه به بخشی از موضوعات و سرفصل هایی که می تواند در این طرح جامع دیده شود اشاره کرده و گفت: جمع آوری آب باران،  تطبیق پوشش گیاهی ، استفاده از گونه های مقاوم و کم آب و بیابانی، استفاده از روش های نوین کاشت گیاهان جدید ،جمع آوری و هدایت آبهای سطحی و جمع آوری فاضلاب، داشتن تصفیه خانه، ایجاد فضای سبز در مکان هایی که فضای سبز کمتری دارند و فضای سبز جایگزین  همه راهکار هایی است که در طرح جامع باید تدوین و بررسی شود .
وی به پتانسیل موجود در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی اشاره کرده و اظهار داشت: در همه ی این حوزه ها ما همکاران و هیات علمی داریم که تخصص دارند و نقشه ی راه معلوم است ولی با بهترین روش های علمی تلاش کنیم که اجرا شود.
وی افزود: بحران آب پیش روی دانشکدگان می تواند یکی از مهمترین پروژه هایی باشد که دانشجویان دانشگاه به صورت عملی با وضعیت بحرانی آب آشنا شده تا دانشجو بتواند دانش تئوری خود را سیستماتیک بیاموزد.
در بخش دیگری از این جلسه دکتر شریفی عضو هیات علمی گروه ماشین آلات کشاورزی و رئیس اداره پشتیبانی و امور فنی دانشکدگان به گزارش و دستور کار تشکیل جلسه کمتیه فضای سبز پرداخت.
وی اظهار داشت: در کار گروه فضای سبز  در خصوص بحث تامین آب فضای سبز دانشکدگان سه راهکاری فوری و میان مدت که بتوان عملیاتی کرد،ارائه شد.
شریفی گفت: اول تلاش برای دریافت حق آبه از آب کانال دانشکدگان، استفاده از حداقل آب موجود در کانال به صورت ضربتی، گرفتن انشعاب برای درب های غرب و جنوب از اداره آب و فاضلاب استان، اخذ مجوز برای احداث چاه جدید برای مصارف فضای سبز، استفاده از پس آب مجموعه دانشکدگان و استان و رایزنی با شهرداری برای استفاده ده تانکر آب ده هزار لیتری روزانه بصورت موقت به عنوان راهکار های میان مدت ارائه شد. که بخشی از آن اجرایی و بخشی نیز در حال اجراست.
همچنین دکتر خندان عضو هیات علمی گروه باغبانی و ناظر فضای سبز دانشکدگان بیان داشت: مشکل کم آبی برای همه اعضای محترم کمیته مشخص است. ما باید از این کم آبی عبور کنیم و برای شروع توجه به راهکارهای کوتاه مدت در این جلسه ضروری است ، تا بتوانیم فضای سبز را حفظ کینم .
وی گفت: ما مسئول حفظ این میراث گران بها هستیم . 
خندان ادامه داد: در این دانشکدگان درختانی با قدمت 80 تا 100 ساله داریم و اکنون نیاز است که راهکارهای عملیاتی ارائه شود و هدف از تشکیل این نشست تخصصی با حضور اعضای هیات علمی و مدیران محترم گروه های آموزشی دانشکدگان این است که نظرات و پیشنهادات و راهکار های میان مدت و کوتاه مدت ارائه شود و تصمیمات به صورت عملیاتی اجرا شود.
در ادامه این جلسه اعضای هیات علمی و مدیران گروه های آمورشی پیشنهادات و راهکار هایی را برای حفظ فضای سبز موجود در دانشکدگان ارائه دادند .


( ۳ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.