دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران میزبان دانشمندان آکادمی­های علوم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی (ص)

۱۱ مهر ۱۴۰۲ | ۱۳:۵۲ کد : ۳۷۰۶۸ اخبار
تعداد بازدید:۵۱۱
در آستانه پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص)، تعدادی از مسئولین آکادمی­های علوم کشورهای اسلامی، در برنامه­ای تحت عنوان نشست تبادل علم و فناوری (STEP) که توسط فرهنگستان علوم ج. ا. ایران برنامه­ریزی شده بود، میهمان دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بودند.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دکتر کورش وحدتی، مدیر روابط بین الملل فرهنگستان علوم در نشست استپ (Science and Technology Exchange Program) که در آستانه برگزاری جایزه مصطفی (ص) و به منظور تبادل علم و فناوری در کشورهای اسلامی، با دعوت از رؤسای آکادمی­های علوم کشورهای اسلامی در محل این دانشکدگان در کرج برگزار شد، افزود: بنیاد علم و فناوری مصطفی  (ص) به عنوان نهاد برگزارکننده جایزه مصطفی (ص)، مأموریت خود را توسعه علم و فناوری در جهان اسلام قرار داده است و برای تحقق آن، شناسایی و تجلیل از دانشمندان برجسته، زمینه‌سازی برای توسعه تعاملات پژوهشگران و افزایش همکاری و هم‌افزایی کشورهای اسلامی در حوزهای علم و فناوری را در دستور کار خود قرار داده است. 
 
وی با بیان اینکه این جایزه به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری کشورهای اسلامی یا دانشمندان مسلمان ارائه شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد، اظهار کرد: این جایزه هر سال در حوزه­های علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو، و علوم پایه و مهندسی برگزار می­شود تا دانشمندان در حوزه­های مذکور، طرح و ایده بدهند. امسال این جایزه به پنج دانشمند برگزیده جهان اسلام در حوزه‌های پزشکی و زیستی، فناوری ارتباطات و اطلاعات، و فناوری نانو اعطا شد.
 
ایشان با اشاره به اینکه پیش از برگزاری جشنواره مصطفی (ص) برنامه­ای با عنوان نشست تبادل علم و فناوری با مخفف STEP برگزار می­شود، گفت: در این برنامه از مراکز علمی دعوت می­شود تا افرادی را که در کشورهای اسلامی ظرفیت لازم را دارند معرفی کنند تا با مراکز علمی ایران ارتباط برقرار کنند. 
 
او ادامه داد: به همین منظور از تعدادی از مسئولین آکادمی­های علوم کشورهای اسلامی برای تبادل علم و دانش و فناوری دعوت به عمل آمد که سه نفر از آنها شامل دکتر مختار توره (Dr. Moctar Toure)، رئیس آکادمی ملی علوم و فنون سنگال و استاد علوم خاک؛ دکتر عثمان کان (Dr. Ousmane Kane)، معاون آکادمی ملی علوم و فنون سنگال و استاد فیزیولوژی کاربردی گیاهی؛ و دکتر خالد محمود خان (Dr. Khalid Mahmood Khan)، رئیس آکادمی علوم پاکستان، استاد بیوتکنولوژی کشاورزی، مهمان فرهنگستان علوم هستند.
 
دکتر حسن احمدی، رئیس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم نیز گفت: گروه علوم کشاورزی 84 نفر عضو پیوسته، وابسته و همکار مدعو دارد و 13 شاخه تخصصی، زیر مجموعه این گروه علمی می­باشد. وظیفه اصلی گروه، بررسی موضوعات کلان کشاورزی کشور است .
وی با اشاره به تغییر اقلیم در ایران، افزود: در ایران باید آینده­نگری در بخش کشاورزی، به ویژه در بخش آب، داشته باشیم زیرا آب یک مسئله جهانی است ضمن اینکه آموزش و پژوهش در بخش اکوسیستم و بیابان­زایی در کشور، در سطح کلان دانشگاهی، انجام می­شود.
 
دکتر احمدی، تحقیقات دانشگاهی در این موضوعات را مورد توجه فرهنگستان علوم دانست و اظهار کرد: وظیفه این 95 نفر این است که این مسائل را در اتاق فکر بررسی کنند و چکیده­ی آنها را بصورت بیانیه برای رئیس جمهور و مسئولان کشوری ارسال کنند.
 
وی هدف از این نشست علمی با کشورهای اسلامی را تشکیل کنسرسیومی با کشورهای اسلامی عنوان کرد و گفت: باید موضوعاتی همچون تغییر اقلیم، امنیت غذایی، آموزش علوم در بین کشورهای اسلامی، محیط­زیست و چالش­های آن، و بیابان­زایی به ویژه طوفان­های گرد و غبار منطقه را به بررسی و بحث بگذاریم و پروپوزال­هایی برای تحقیق در این زمینه­ها با همکاری کشورهای اسلامی، تدوین کنیم.
 
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه در کشور ما فعالیت­های تحقیقاتی خوبی در موضوع بیابان­زایی و طوفان­های غبار انجام شده که می­تواند در اختیار کشورهای اسلامی قرار گیرد، افزود: مسائل کشاورزی، مدیریت حوادث و بلایای طبیعی، مسائل اقتصادی و اجتماعی از جمله مواردی هستند که می­توان مورد بررسی قرار داد و به نتیجه رسید.
 
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در این نشست موضوعات مطرح شده را تأیید کردند و خواستار تبادل علم و فناوری و دانش با کشورهای اسلامی شدند.
 
دکتر سید محمدعلی ابراهیم­زاده موسوی گفت: دانشکدگان می­تواند در عرصه­های مختلف کشاورزی و محیط­زیست و امنیت غذایی، دانش خود را در اختیار کشورهای اسلامی قرار دهد و آمادگی پذیرش علم و فناوری از کشورهای اسلامی نیز هست.
نشست استپ با حضور اعضای هیئت علمی و رؤسای دانشکده­های دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، در سالن دانشکدگان برگزار شد.
 
پیش از این نشست، مهمانان مزبور از بانک ژن غلات، گلخانه­های تحقیقاتی، آزمایشگاه مرکزی و برخی شرکت­های دانش­بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشکدگان بازدید کردند.

 


( ۳ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.