ملاقات عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و رئیس پردیس ارس با رئیس دانشکده مطالعات جهان

۱۸ مهر ۱۴۰۲ | ۱۴:۲۱ کد : ۳۷۱۸۳ اخبار
تعداد بازدید:۹۹
دکتر زهرا امام‌جمعه، عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ،رئیس پردیس ارس، در روز یک‌شنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ با حضور در دانشکدة مطالعات جهان، با دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده، دیدار و گفتگو کرد.

دیدار دکتر سعید رضا عاملی با سرکار خانم دکتر امام جمعه با همراهی دکتر محمدجواد امیری، معاون اجرایی پردیس ارس با موضوع همکاری با کشورهای حوزة قفقاز و با رویکرد تقویت حضور بین‌المللی دانشگاه تهران در این مناطق ،و با حضور دکتر احسان رسولی‌نژاد، معاون اداری و مالی دانشکده، دکتر روح‌اله حسینی، معاون علمی دانشکده، دکتر مهدی سنایی و دکتر خدایار براری، از اساتید رشتة مطالعات روسیه، دکتر جهانگیر کرمی، دانشیار گروه مطالعات ایران و جهان، دکتر رضا دهقانی، دانشیار رشتة مطالعات ترکیه، و دکتر بهزاد احمدیان، استادیار گروه مطالعات اروپا، برگزار شد.

دکتر امام‌جمعه با بیان این مطلب که دانشگاه تهران در حال‌حاضر یکی از مؤثرترین سازمان‌های فعال در منطقة آزاد ارس محسوب می‌شود و با دیگر دانشگاه‌ها و نهادهای علمی منطقی همکاری‌های مفیدی نیز دارد، بر ضرورت راه‌اندازی رشته‌هایی به‌خصوص در کشاورزی، و فنی و مهندسی به زبان انگلیسی برای جذب دانشجویان و اساتید بین‌المللی تأکید داشت. رقابتی‌نبودن شهریة دانشگاه تهران در جذب دانشجویان بین‌المللی و دامنة جغرافیایی محدود در جذب دانشجو از مواردی بود که ایشان برای کارآمدسازی بیشتر حضور بین‌المللی دانشگاه تهران مطرح کرد و افزود: «در منطقة آزاد نگاه مثبتی به دانشگاه تهران وجود دارد و برای حل مشکلات منطقه به ما مراجعه می‌کنند. فضای بسیار خوبی به دانشگاه تهران اختصاص داده شده است که باید از این فضا بهینه بهره‌برداری کرد.»

رئیس پردیس ارس با انتقاد از اینکه برخی این تصویر را از دانشگاه تهران ساخته‌اند که با رویکرد درآمدزایی صرف به دانشجویان غیرایرانی پذیرش می‌دهد، بر عملکرد کیفی‌گرای پردیس ارس و برقراری ارتباط مثبت و سازنده در منطقه تأکید ویژه داشت و افزود: «به ارس باید به دید فرصت و هاب هویت بین‌المللی دانشگاه نگریست.»

دکتر عاملی با بیان این نکته که دانشگاه تهران باید از فرصت‌های حضور بین‌المللی استفاده کند، بر بهره‌برداری درست و به‌موقع از فضای اختصاص‌یافته به دانشگاه تهران در منطقة آزاد ارس صحه گذاشت و افزود: «باید از طریق مراکز دانش‌بنیان و تحقیقاتی به‌دنبال جذب دانشجویان بین‌المللی بود. دانشگاه تهران باید بتواند منعطف از فرصت‌ها بهره‌برداری کند.» ایشان تأکید کردند با توجه به همجواری ارس با سه کشور مهم منطقه، ظرفیت تعاملات علمی و پژوهشی گسترده‌ای فراهم است و دانشکدة مطالعات جهان آمادگی همکاری در زمینه‌های مرتبط را دارد.  

کانونی‌بودن منطقة ارس در حوزة قفقاز، کوریدورهای مهم موجود در این منطقه، بحران منطقه ازجمله بحران قره‌باغ، فرصت‌های بین‌المللی موجود در منطقه ازجمله امکان جذب دانشجو از ترکیه، آذربایجان، عراق و اقلیم کردستان از اهم سخنان دکتر کرمی؛ تأکید بر دروازة جهانی اروپا در کوردیدورهای منطقه، ارتقای منطقة آزاد ارس به نسل 4، و تهیة بستة طرح‌های اجرایی از اهم سخنان دکتر احمدی؛ تأکید بر ظرفیت‌های اقتصادی، فناوری و نوآوری در کنار اهمیت راهبردی و ملی منطقه و بهره‌برداری از دیپلماسی علمی و آموزشی برای رفع اختلاف‌ها با همسایگان، ظرفیت خوب گرجستان و ارمنستان و بهره‌مندی از همکاری روسیه از اهم سخنان دکتر سنایی؛ اهمیت برقراری ارتباط با بومیان منطقه، از اهم سخنان دکتر دهقانی؛ امضای تفاهمنامه با دانشگاه‌های کشورهای منطقه برای تبادل استاد و دانشجو و راه‌اندازی مدارس تابستانی از اهم سخنان دکتر رسولی‌نژاد؛ و تأسیس مرکز پژوهشی مشترک با دانشگاه‌های کشورهای منطقه از اهم سخنان دکتر براری در این نشست بود.

در این نشست دانشکدة مطالعات جهان آمادگی خود را برای برگزاری نشست مشترک با محوریت پردیس ارس و معاونت فرهنگی منطقة آزاد ارس اعلام کرد و مقرر شد در خصوص همکاری‌های آموزشی در حوزة مطالعات ایران معاصر، بررسی‌های بیشتری صورت گیرد. مقرر شد در برگزاری سمینار بین‌الملل با موضوع کشورهای حوزة قفقاز، در پردیس ارس در اسفند 1402، با محوریت دکتر احمدی، گروه علمی و اجرایی برگزاری سمینار در سه محور سیاست و روابط بین‌الملل، اقتصاد، و فرهنگ کار خود را آغاز کنند.


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.