رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران؛

مردمی شدن حکمرانی شیلات و لزوم تغییر در اندیشه حاکم بر دستگاه اجرایی به سمت مدیریت  نظام اجتماعی – اکولوژیک در شیلات

۰۲ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۱:۵۷ کد : ۴۰۰۲۳ اخبار
تعداد بازدید:۱۲۹
"دکتر مهدی قربانی" رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در نشست شیلات، دانشگاه و صنعت که در سازمان شیلات ایران برگزار شد، با بیان اینکه حکمرانی شیلات باید مردمی شود، به لزوم تغییر در اندیشه حاکم بر دستگاه اجرایی از تفکر مدیریت اکولوژیک به مدیریت نظام اجتماعی – اکولوژیک در شیلات تاکید نمود.

به گزارش روابط عمومی،

اولین نشست شیلات، دانشگاه و صنعت ، در سازمان شیلات ایران برگزار شد .در این نشست که به منظور گسترش تاملات سازنده در جهت ارتقا سطح امنیت غذایی و توسعه پایداری در زیر بخش شیلات با حضور اعضای شورای راهبردی تحقیقات شیلات اساتید دانشگاهی، پژوهشگران، مدیران و نخبگان شرکت های دانش بنیان و فن آور برگزار شد، راهکارهای مسائل پیش رو نیز به بحث گذاشته شد.

 

"دکتر مهدی قربانی" رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در نشست شیلات، دانشگاه و صنعت که در اول اسفند ماه جاری در سازمان شیلات ایران برگزار شد، با بیان اینکه حکمرانی شیلات باید مردمی شود، به لزوم تغییر در اندیشه حاکم بر دستگاه اجرایی از تفکر مدیریت اکولوژیک به مدیریت نظام اجتماعی – اکولوژیک در شیلات تاکید نمود.

 

استاد دانشگاه تهران در این نشست ضمن عرض تبریک ایام شعبانیه و تبریک پیشاپیش ولادت باسعادت حضرت ولی عصر(عج) با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص اهمیت منابع آبزی و شیلاتی کشور در اقتصاد ملی و توسعه دریا محور، تغییر در اندیشه حاکم بر دستگاه اجرایی از تفکر مدیریت اکولوژیک به مدیریت نظام اجتماعی – اکولوژیک در شیلات را ضروری دانست.

 

وی همچنین، توجه به تغییر در شیوه حکمرانی شیلات از یک حکمرانی دولت محور به مردمی شدن حکمرانی شیلات در ایران (مدیریت یکپارچه دریایی و تقسیم کار ملی) را در راستای کاهش تضاد منافع مورد تاکید قرار داد و در این زمینه، دانشگاه را به عنوان بازیگر واسطه ای برای کاهش تضاد منافع معرفی نمود و خروج از نقطه ابهام را مستلزم مذاکره و ارائه راه حل های خلاقانه دانست. 

 

دکتر قربانی تصریح کرد: توجه ویژه به اصلاح و بازنگری قوانین در مدیریت منابع ابزی و حرکت به سمت سازگار نمودن قواعد و مقررات با شرایط اکولوژیک حاکم بر کشور در جهت ارتقا تاب اوری در مواجهه با بحران های طبیعی  و تلفیق نهاد های اجتماعی و نهادهای رسمی در شیلات امری ضروری است.

 

رئیس موسسه کسب و کار اجتماعی دانشگاه تهران افزود: با توجه به محدودیت در منابع انسانی و منابع مالی و همچنین جهت اجرای مدیریت بهینه و کارامد و اثربخش شیلات، توجه ویژه به ایجاد کانال های جدید درامدی در سازمان شیلات از طریق هماهنگی های فرابخشی و پیگیری جدی احیای مسولیت اجتماعی محیط زیستی شرکتها باید در دستور کار قرار گیرد و همچنین توجه ویژه به توسعه کارافرینی و کسب و کارهای طبیعت محور در جهت توانمندسازی جوامع محلی و ترغیب و ایجاد انگیزه در جامعه محلی جهت مشارکت فعالانه در طرح ها و پروژه های شیلاتی مورد تاکید است که در راین راستا، راه اندازی مرکز کارافرینی در دانشکده منابع طبیعی و امادگی دانشکده برای برگزاری دوره های DBA به طور مثال (بیوتکنولوژی در شیلات- حکمرانی شیلات  و ....). در دانشگاه تهران بر اساس نیازهای اساسی سازمان و راه اندازی رشته تحصیلی جدید در حوزه فناوری های نوین و کارافرینی در دانشکده منابع طبیعی انجام شده است.

 

دکتر قربانی با اشاره به تقویت تعامل سازنده کلیه بازیگران حکمرانی شیلات در ایران شامل دانشگاه، تحقیقات، اجرا، نمایندگان تشکل های بهره برداران، سازمان مردم نهاد در جهت تولید دانش توانمند مدیریت شیلات،  تصویر سازی مشترک از چالش ها در ذهن بازیگران متعدد، درک مشترک و توافق جمعی را به عنوان سه راه حل برای رسیدن به حکمرانی سازگار و پایدار شیلات کشور دانست.

 

وی همچنین با بیان اینکه در نظارت و ارزیابی طرح های شیلاتی می بایست از ظرفیت دانشگاه های کشور استفاده گردد، بیان کرد که در حوزه کارورزی و مهارت ورزی دانشجویان، مساعدت و کمک و بسترسازی نیاز است و ضروری است یک منطقه هدف در نظر گرفته شود تا سه بخش تحقیقات اجرا و دانشگاه متمرکز شوند. 

 

همزمان با برگزاری اولین نشست شیلات، دانشگاه و صنعت، تفاهم نامه فیمابین بین دانشکده منابع طبیعی و سازمان شیلات ایران، با حضور دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی به منظور گسترش همکاری های آموزشی، پژوهشی و اجرایی  امضا شد.

 

 


( ۲ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.